Troche nie w temacie, ale z tego co pamietam mowilas ze na Mazurach stacjonujesz, masz jakies ciekawe miejscowki na kilkudniowy wypad?
Bede wdzięczny za info
Troche nie w temacie, ale z tego co pamietam mowilas ze na Mazurach stacjonujesz, masz jakies ciekawe miejscowki na kilkudniowy wypad?
Bede wdzięczny za info
Troche nie w temacie, ale z tego co pamietam mowilas ze na Mazurach stacjonujesz, masz jakies ciekawe miejscowki na kilkudniowy wypad?
Bede wdzięczny za info
Ja bardziej Warmia blisko do Kaliningradu ale np Mikołajki tamtejsze okolice są piękne . Masz już coś na oku ? Ja w kwietniu jadę do Świnoujscia na parę dni .. :super:
Może sie przyda - głowka kapusty
- gałążka świezego tymianku
- 3 łyzki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- szczypta ostrej papryki i szczypta majeranku
- sól, pieprz
Kapustę kroimy na plastry o gr. ok 1,5 cm . Układamy na blasze do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem.
Oliwę, ocet balsamiczny i miód łączymy, dodajemy ostra paprykę i majeranek . Polewamy kapustę, na wierzchu układamy gałązku tymianku .
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy ok 30 min. aż zmięknie i skarmelizuje .
można posypać feta albo ziarnami czy orzechami . :mniam:
W jakim terminie?
Ja się wybieram jakoś przed wielkanocą ale czekam na decyzję o urlopie z pracy mojego chłopa potem na spokojnie zaplanuje
Mam gotowe od mamusi gołąbki .dogotuje ziemniaków plus ogórek kiszony. Szybko bo po podróży ledwo zipie. :gotuje:
Z mojego żaden kucharz ani gotowania pasjonat, ale jak wracam do domu to po podróży podchodzi ambicjonalnie do sprawy i przyrządzi zawsze jajecznicę z czymś tam. Ostatnio to była jajecznica z pomidorami-super wersja , bo jak już się za coś zabiera to ze sercem :-). No i żadne frykasy mi tak nie smakują jak własnie ta jajecznica we własnym domu, gdy sobie już wygodnie klapnę na fotelu i rzucę w jakiś kąt walizką...