07 kwietnia 2019 10:31 / 2 osobom podoba się ten post
ArturMogę prosić o przepis na te krokiety? :-)
Pewnie :) To nic trudnego.
Najpierw wiadomo smażę naleśniki, później przygotowuję farsz. Rozgrzewam olej na patelni i podsmażam cebulkę (kroję ją w kostkę ). Czyszczę pieczarki i też je podsmażam aż uzyskają odpowiedni kolor. Cebulę i pieczarki mieszam, kładę na naleśniki i zawijam. Niektórzy dodają jeszcze żółtego sera do farszu. Jak zawijam nalesniki to smaruje je rozmąconym jajkiem, by się nie rozklejały. Całego krokieta wsadzam do miski z jajkiem, obtaczam go w nim, następnie w bułce tarttej i hop na rozgrzaną patelnię. Do krokietów zwykle biorę jedną dużą cebulkę i tak około pół kg pieczarek to się wydaje dużo, ale przy smażeniu one zmnijszają swoję objętość. A i jak krokiety podaje z ketchupem :)