Dzięki za podpowiedź. Spróbuję tak zrobić.
Pozdrawiam.
Dzięki za podpowiedź. Spróbuję tak zrobić.
Pozdrawiam.
Dzięki :-))
Nie ma za co :) Jak nie będziesz potrafiła znaleźć nowego sterownika to wrzuć tu nazwę kamerki i sterownika. Wspólnymi siłami może coś wykombinujemy?
Postępowałam zgodnie z Twoją instrukcją. Niestety nadal jest odwrócony obraz.
Kamerka :USB2,0 UVC 1,3M WebCam, Producent Microsoft.
I pojawiła się informacja, że to urządzenie działa poprawnie.
Sterownik wersja :6.1.7601.18208.
Pozdrawiam.
Postępowałam zgodnie z Twoją instrukcją. Niestety nadal jest odwrócony obraz.
Kamerka :USB2,0 UVC 1,3M WebCam, Producent Microsoft.
I pojawiła się informacja, że to urządzenie działa poprawnie.
Sterownik wersja :6.1.7601.18208.
Pozdrawiam.
A próbowałas w ustawieniach skype? Spróbuj w ustawieniach kamery,może to skype coś pochrzanił?
Można by pokombinować z ustawieniami kamery w Skypie.Da radę obrócić obraz,to na razie zlikwiduje problem,a przyczyny i tak mozna poszukać.Aaaa,w ogóle to Amelko sprawdziłaś,czy w innych sytuacjach kamerka działa normalnie?Czy tylko obraz jest obrócony podczas rozmów na skypie?
Nie umiem powiedzieć, czy w innych sytuacjach poza skype też odwraca obraz, ponieważ nie korzystałam z innych opcji.
Ale bardzo dziękuję za zainteresowanie, postaram się "podłubać" coś w tym skype :-))
Skomplikowane to wszystko jest dla mnie, jak człowiek na czymś się nie zna:-))
Hej :) Tym że pisze że urządzenie działa poprawnie się nie sugeruj bo też mialam taką informację a sterownik był niedobry.
Zlalazłam stronę spójrz na ten Kreator Nawigacji Ausus. Powinno zainstalować się automatycznie: http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl
Jeśli masz konto na fejsie,to tam jest funkcja ,że można sobie cyknąć focię kamerką.W ten sposób zobaczysz ,czy obraz nie jest obrócony,też jest funkcja wideorozmowy,ale trzeba aplikację instalować,o ile dobrze pamiętam.Ale póki spróbuj ze Skypem,jak zadziała,to sobie w międzyczasie będziesz szukać przyczyny.
Wprowadziłam jakąś kamerę Chicony, zaraz sprawdzam jak działa.
Kamerka nie chce wykonać zdjęcia na fejsie.
Rezygnuję, nie mam już siły z tą upartą kamerką. Zrobię / tzn. kolega informatyk/ z nią porządek jak tylko wrócę do domu.
W linku do tematow na elektroda.pl jest opisane, jakie zmiany trzeba wprowadzic w sterowniku, wystarczy dokladnie wczytac sie w tekst i wykonac. Problem z kamerka na Asusach jest baaardzo powszechny, nawet sama instalacja najnowszego, najlepszego sterownika czesto zawodzi bez wykonania poprawek w kodzie tegoz sterownika. Poprawka polega na wprowadzeniu w odpowiednim miejscu (jest tam dokladnie opisane) cyfry 1 zamiast zera i jeszcze jedna gdzies w tresci.