Komputerowe SOS

03 października 2016 22:52
Alutka1

chciałam przywrócić system w Windows 10 od określonej daty, coś namieszałam i teraz mam Windows 8, straciłam wszystkie zdjęcia i ważne pliki. Czy mozliwe jest ich odzyskanie? Ma ktoś jakiś pomysł?

Tym programikiem, który podała Elfinka musisz się starać szybko odzyskać. Bo jak się na tym co mialaś na kompie nadpisze to będzie juz nie do uratowania.
03 października 2016 23:24
MeryKy

Tym programikiem, który podała Elfinka musisz się starać szybko odzyskać. Bo jak się na tym co mialaś na kompie nadpisze to będzie juz nie do uratowania.

dzięki, sama chyba się tego nie podejmę, jutro syn dziadków zabiera mojego lapka do pracy i tam jakis informatyk tym sie zajmie... Szkoda mi tego co przepadło :(
05 października 2016 14:30
Ratunku,pomocy!
Pokazuje mi sie informacja na komputerze,ze potrzebne sa aktualizacje.Kliknelam"zaktualizuj" i przez ponad 1,5godziny zaktualizowalo tylko 32 procent i nie chciala isc dalej.Wymusilam wylaczenie komputera,byl komunikat-przywrocania poprzednich ustawien i teraz komputer strasznie muli.
Mam pytanie-czy rzeczywiscie tak dlugo trwa sciaganie aktualizacji?
Czy mam jakiegos wrednego wirusa?
05 października 2016 15:58 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Ratunku,pomocy!
Pokazuje mi sie informacja na komputerze,ze potrzebne sa aktualizacje.Kliknelam"zaktualizuj" i przez ponad 1,5godziny zaktualizowalo tylko 32 procent i nie chciala isc dalej.Wymusilam wylaczenie komputera,byl komunikat-przywrocania poprzednich ustawien i teraz komputer strasznie muli.

długo trwa jedna, następna aktualizacja już  krótsza dobrzy informatycy wszystko zaszyfrują
05 października 2016 20:35
jolast

długo trwa jedna, następna aktualizacja już  krótsza dobrzy informatycy wszystko zaszyfrują

Dziekuje za odpowiedz.W takim tempie to na pelna aktualizacje potrzebowalabym tydzien.
05 października 2016 20:39
ewelincia

Dziekuje za odpowiedz.W takim tempie to na pelna aktualizacje potrzebowalabym tydzien.

13 października 2016 15:35
Mam tu pytanie do Teresadd. Tereska, zdaje mi się, ze korzystasz z tabletu. Próbowałaś dodawać tu filmiki? Ja nie mogę jakoś
13 października 2016 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Może ci sie przegrzewa i się zawiesił? Czasem wystarczy myszką poruszać aby poszło dalej 
13 października 2016 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Ratunku,pomocy!

wiesz nie okreslilas sie dokladnie,ale rozumiem ze aktualizacje systemu . Jesli nie robilas tego dlugo i masz wolny internet to faktycznie moze to potrwac.
Jesli muli po tym co zroblas to oczysc system.Uzyj do tego programow zawartych w systemie (oczyszczanie dysku,defragmentacja).Oczywiscie lepiej by bylo uzyc np C Clean. Zacznij jednak od tego co masz zanim sciagniesz program do czyszczenia smieci.
Oczywiscie mozesz rowniez koztstac z przywracania systemu i wrocic do ustawien gdzie komp smigal jak trzeba
13 października 2016 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
Ellax2

Mam tu pytanie do Teresadd. Tereska, zdaje mi się, ze korzystasz z tabletu. Próbowałaś dodawać tu filmiki? Ja nie mogę jakoś :-(

Terasadd zajęta tym kieliszkiem cały czas, to nie mam sumienia jej przeszkadzać. Moze ktoś używa tableta i pomoże?... 
13 października 2016 22:25
Ellax2

Terasadd zajęta tym kieliszkiem cały czas, to nie mam sumienia jej przeszkadzać. Moze ktoś używa tableta i pomoże?... :modlitwa:

A jaki masz dokładnie problem?
Czy chodzi o linki kierujące do filmów na YT, czy twoje prywatne filmiki?
13 października 2016 22:45
Pomoc forum2

A jaki masz dokładnie problem?
Czy chodzi o linki kierujące do filmów na YT, czy twoje prywatne filmiki?

Chodzi właśnie o linki do YT. 
13 października 2016 22:46
Ellax2

Chodzi właśnie o linki do YT. 

Kopiujesz link i wklejasz w pole posta i dajesz po tym linku enter. :)
Drugi sposób: na edytorze posta masz funkcję "Dodaj filmik" - klikasz i tam wklejasz link, zatwierdzasz i zapisujesz post.

13 października 2016 22:56 / 1 osobie podoba się ten post
Pomoc forum2

Kopiujesz link i wklejasz w pole posta i dajesz po tym linku enter. :)
Drugi sposób: na edytorze posta masz funkcję "Dodaj filmik" - klikasz i tam wklejasz link, zatwierdzasz i zapisujesz post.

Tak robię, ale mam komunikat o braku wtyczki.
Wtedy trzeba zobaczyć jaka nazwa i pobrać z sieci. :(
13 października 2016 23:06 / 1 osobie podoba się ten post
Dało się prostszą drogą, a ja kombinowałam na około  Dzięki.