Komputerowe SOS

15 marca 2014 23:20
Dobrze, rano wlacze winzgroze i napisze Ci jak dodac niemiecka klawieturke, a uklad tej, ktora masz jest identyczny jak ja mam, wiec te znaki z Shift powinny dzialac.
15 marca 2014 23:22
scarlet

Po polsku wszystko, umlauty tez nie wiem jak działają[[[[;;;;'''
jak próbuję to te znaki

Masz klawiaturę qwerty,dlatego nie działają,pewnie masz ustawiony język polski,musisz dodać niemiecki i przełączać,przynajmniej mnie tak wygodniej.Ale mozna też skrótów używać.Trzeba wejśc w system i dodac język niemiecki,ale wtedy tez się zmieni układ znaków na klawiaturze,będziesz musiała pstrykac i kombinować,gdzie jaki klawisz,chociaz jak Emillia pisała to shifty działają tak samo,alty też.
15 marca 2014 23:24
emilia

Dobrze, rano wlacze winzgroze i napisze Ci jak dodac niemiecka klawieturke, a uklad tej, ktora masz jest identyczny jak ja mam, wiec te znaki z Shift powinny dzialac.

Scarlet ma klawiaturę taką jaka jest w polskich komputerach,może wcześniej miała niemiecką,i teraz nie wie jak sobie poradzić,ale to wszystko do ogarnięcia jest.
15 marca 2014 23:27
tina 100%

Scarlet ma klawiaturę taką jaka jest w polskich komputerach,może wcześniej miała niemiecką,i teraz nie wie jak sobie poradzić,ale to wszystko do ogarnięcia jest.

Tak, wiem, ja mam u siebie dwa uklady klawiatury, polska i niemiecka, przelaczam na pasku, ale z pamieci nie podam przepisu. Do jutra wytrzyma, a mnie sie zwyczajnie spac chce, pogoda dzis do bani.
15 marca 2014 23:37
emilia

Tak, wiem, ja mam u siebie dwa uklady klawiatury, polska i niemiecka, przelaczam na pasku, ale z pamieci nie podam przepisu. Do jutra wytrzyma, a mnie sie zwyczajnie spac chce, pogoda dzis do bani.

Wytrzyma, dobrej nocy
16 marca 2014 09:27
poprosze wiecej informacji ...co to jest Atemda.com ??.Laptop "muli ".Kazda strona ,(no prawie ) laduje sie sie przez to ... "badziewie" .(Przepraszam).
16 marca 2014 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Dzięki Windows 7, klawiaturka ta

http://www.redcoon.pl/B435301-Rapoo-9060_Zestawy-myszek-i-klawiatur

Co prawda nie tak calkiem rano, ale:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/add-or-change-an-input-language

Przepisywanie, moim zdaniem, sensu nie ma. Pod filmikiem sa dodatkowe informacje, schowane pod:
1. "Aby dodac jezyk"
2. "Aby zmienic jezyk".

Dodam jeszcze, ze na przyklad, wlaczam niemiecka klawiature przy starcie, pozniej cos chce napisac w Libre Office i wtedy jeszcze raz musze zmienic jezyk w ten sam sposob (klikajac odpowiednia klawiature w wysuwanym menu na pasku).

Jesli nadal bedziesz miala klopot z ustawieniami - napisz, prosze, postaram sie jasniej napisac.
16 marca 2014 10:05
zosia_samosia

poprosze wiecej informacji ...co to jest Atemda.com ??.Laptop "muli ".Kazda strona ,(no prawie ) laduje sie sie przez to ... "badziewie" .(Przepraszam).

Instalowalas cos ostatnio? Sprawdz w dodatkach do przegladarki, czy nie podczepil sie jakis dodatek niechciany, albo napisz, jakiej przegladarki uzywasz.
16 marca 2014 10:09
emilia

Instalowalas cos ostatnio? Sprawdz w dodatkach do przegladarki, czy nie podczepil sie jakis dodatek niechciany, albo napisz, jakiej przegladarki uzywasz.

Sprawdziłam w necie,kolejny śmieć z tych ,co Andrea z nimi walczyła.Teraz to się jakaś plaga tego zrobiła.
16 marca 2014 10:18
emilia

aktualizacja adobe flash player ,wywalilam-odinstalowalam  bylo tam cos afe securite ???.Mam Mozilla Firefox .
16 marca 2014 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

aktualizacja adobe flash player ,wywalilam-odinstalowalam  bylo tam cos afe securite ???.Mam Mozilla Firefox .

http://adwcleaner.pl/

Poczytaj najpierw "Opis programu" - link po prawej stronie - tam sa zrzuty co i jak.
16 marca 2014 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

http://adwcleaner.pl/

Poczytaj najpierw "Opis programu" - link po prawej stronie - tam sa zrzuty co i jak.

Dziekuje .Zrobilam  ,nie pokazuje juz tego atemda.com .Slicznie dziekuje .
16 marca 2014 11:21
zosia_samosia

Dziekuje .Zrobilam  ,nie pokazuje juz tego atemda.com .Slicznie dziekuje .

Polecam sie na "zas" !!!
16 marca 2014 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Co prawda nie tak calkiem rano, ale:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/add-or-change-an-input-language

Przepisywanie, moim zdaniem, sensu nie ma. Pod filmikiem sa dodatkowe informacje, schowane pod:
1. "Aby dodac jezyk"
2. "Aby zmienic jezyk".

Dodam jeszcze, ze na przyklad, wlaczam niemiecka klawiature przy starcie, pozniej cos chce napisac w Libre Office i wtedy jeszcze raz musze zmienic jezyk w ten sam sposob (klikajac odpowiednia klawiature w wysuwanym menu na pasku).

Jesli nadal bedziesz miala klopot z ustawieniami - napisz, prosze, postaram sie jasniej napisac.

Emilciu,
serdeczne dzięki.
Pokazałaś jak mućce na rowie.
Z Twoją pomocą JESTEM WIELKA.

Klawiaturka opanowana. HURA!!!!!!!
19 marca 2014 16:01
proszę o podpowiedź,jak wstawić avatara!