Komputerowe SOS

24 maja 2014 23:27 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Ja jak mam coś w domu mocno zaurzone to wkładam do miski z wodą ;-P

Niezly sposob na smierc lapka !!! Szybko i skutecznie ... 
25 maja 2014 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
Podziwiam :)!

Mojemu też by się przydało, ale aż tak sobie nie zaufam i poproszę córkę o pomoc ;).
25 maja 2014 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
Mam nadzieje że wiatraczka nie rozkręcałaś ;-)
25 maja 2014 16:54
Hej wszystkim.Wczoraj syn dziadeczków przywiózł monitor.Na gwarancji,duży-19''.On musi kupić sobie inny ze względu na wadę wzroku.I teraz na własną prośbę mam kłopot.Przywiózł go w reklamówce z zamontowana stópką.Na karton oryginalny nie mam co liczyć bo wyjeżdza na urlop i już sie nie zobaczymy.Mój syn stwierdził,że przydałby mu sie wiekszy więc mam zabrać.Tylko ze nie mogę tej nogi zdemontować.Tam jest narysowane co po kolei robić.Podnoszę wg rysunku w górę,w dół potem do przodu i do siebie.I niby już powinno wyjść.A mnie nie wyłazi! Poradzcie coś proszę.I w czym go przewieźć? W innym kartonie?
25 maja 2014 17:11 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Hej wszystkim.Wczoraj syn dziadeczków przywiózł monitor.Na gwarancji,duży-19''.On musi kupić sobie inny ze względu na wadę wzroku.I teraz na własną prośbę mam kłopot.Przywiózł go w reklamówce z zamontowana stópką.Na karton oryginalny nie mam co liczyć bo wyjeżdza na urlop i już sie nie zobaczymy.Mój syn stwierdził,że przydałby mu sie wiekszy więc mam zabrać.Tylko ze nie mogę tej nogi zdemontować.Tam jest narysowane co po kolei robić.Podnoszę wg rysunku w górę,w dół potem do przodu i do siebie.I niby już powinno wyjść.A mnie nie wyłazi! Poradzcie coś proszę.I w czym go przewieźć? W innym kartonie?

Ja bym noge zostawiła w spokoju bo jeszcze sie całkiem od tego kombinowania rozwali nie da zamontowac z powrotem.A ekran w folie bąbelkową pozawijać,albo jakieś ręczniki ,na to po obu stronach styropiani taśma okleić ,zeby się nie zsuwalo i wieźć koło siebie w busie czy autokarze ,bo wiesz jak traktuja bagaże.....
25 maja 2014 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea, suuuper!!! Jak chodzi teraz cichutko, to znaczy, ze nic wiecej mu nie dolegalo, oprocz kurzu, ciesze sie, ze zrobilas to sama !!!
27 maja 2014 21:22
Tak czasami bywa, spróbuj uruchomić na nowo skype a jak to nic nie da to zainstaluj jeszcze raz na nowo
27 maja 2014 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie doczytałam że na nowych uaktualnieniach kamerka może przestać działać i trzeba wrócić do starszej wersji skype. Tutaj ktoś miał podobny problem http://forum.komputerswiat.pl/topic/44362-skype-nie-widzi-kamery/
27 maja 2014 21:29
emilia

Andrea, suuuper!!! Jak chodzi teraz cichutko, to znaczy, ze nic wiecej mu nie dolegalo, oprocz kurzu, ciesze sie, ze zrobilas to sama !!!

Akurat pod tego posta sie podpięłam, ale zapytam chcialam o coś innego. Gdzieś kiedyś napisałaś, że normalny komputer nie otworzy formatu mobi. To znaczy że nic nie mozna z tym zrobić, trzeba za każdym razem ten plik przerabiać? Czy można coś zrobić tak, żeby się od razu otwierały prawidłowo?
27 maja 2014 21:43 / 2 osobom podoba się ten post
efka66

Akurat pod tego posta sie podpięłam, ale zapytam chcialam o coś innego. Gdzieś kiedyś napisałaś, że normalny komputer nie otworzy formatu mobi. To znaczy że nic nie mozna z tym zrobić, trzeba za każdym razem ten plik przerabiać? Czy można coś zrobić tak, żeby się od razu otwierały prawidłowo?

Tak, MOBI to jest specjalny typ pliku dla czytnika Kindle (nie wiem, czy jeszcze jakies inne czytaja MOBI).
Jak sciagasz ksiazke, to szukaj najlepiej w pdf-ie, wtedy nic nie musisz juz z tym robic. PDF-a otworzy, przeczyta kazdy komputer/laptop (o ile ma odpowiedni programik zainstalowany).  
Albo - jesli ksiazka jest w formacie MOBI (tylko), uzyj programu Calibre, on do podstawowych rzeczy jest latwy w uzyciu, wtedy sobie przekonwertujesz do pdf-a. Albo do innego formatu, uzywanego przez jakies inne czytniki.  

Andrea: tak, jak dziewczyny pisaly, jesli restart nic nie pomogl, usun i zainstaluj starsza wersje !

Link: https://support.skype.com/pl/faq/FA12252/dlaczego-nie-moge-nawiazywac-rozmow-wideo-w-najnowszej-wersji-skype-a-dla-windowsa-dekstop
27 maja 2014 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
wylogowac albo komputer uruchomic na nowo
27 maja 2014 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
musisz w takim razie usunąć skype cłkowicie i zainstalować starszą wersje, widocznie ta najnowsza jest "za dobra" i Twój system jej nie ogarnia do końca
27 maja 2014 21:58 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wiem jaki masz system, ale jeśli masz XP to powinnaś uważać z aktualizacjami bo on już z coraz to większą ilością nie będzie sobie radził
27 maja 2014 22:01 / 1 osobie podoba się ten post
27 maja 2014 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
Nie stracisz, znajomi są zapisani tak jakby w serwerze, jak zainstalujesz na nowo i się zalogujesz to wszystko będzie. To działa jak poczta albo GG, luzuj warkocze i działaj.