Komputerowe SOS

25 czerwca 2014 13:56 / 3 osobom podoba się ten post
ania37

Jakiś dobry sposób na odtłuszczenie ekranu komputera ? Mam błyszczący monitor i wszystkie plamki na nim widać,co robić,aby był czyściutki w szybkim tempie i aby go nie zniszczyć?

Nie pluj na monitor ;-)
25 czerwca 2014 19:19
Poczta e-meilowa nie dziala, nie ma przyjec i nie ma wysylek... Emili pomoz:) poza tym, zadnych problemow ze skype i innymi stronami internetowymi, co sie dzieje???
01 lipca 2014 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
A ja sie pochwale Mam 1 Gb/s po kabelku
01 lipca 2014 17:31
ORIM

A ja sie pochwale Mam 1 Gb/s po kabelku

JA też mam taki:)
01 lipca 2014 20:46
Mój lapek się przegrzewa, zawiesza mi się wtedy klawiatura i muszę się na jakiś czas wyłączyć. Trochę to wkurzajace ale jakoś dam radę.
01 lipca 2014 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Mój lapek się przegrzewa, zawiesza mi się wtedy klawiatura i muszę się na jakiś czas wyłączyć. Trochę to wkurzajace ale jakoś dam radę.

To jest nas dwie, mój ma taką samą przy[adłość.

Mój lapek już swoje przeżył /spadek po córci/,
był już w Irlandii , w PL, teraz w DE.
Niech mu zdrowie służy jak najdłużej!!!
01 lipca 2014 20:51
Mycha

Chyba pożyje, bo mi się wpis zdublował ha...ha....
02 lipca 2014 19:08
Pomocy Mądre Głowy!
Z mojej poczty na WP mogę wysłac jedynie ''szybką odpowiedź''-żadnych załączników nie dołaczę.Napisac nowej wiadomości lub odpowiedzieć nadawcy też nie mogę.
Z innego(stacjonarnego) komputera wszystko działa jak nalezy.
Dodam,ze na laptopie mam zainstalowaną również mozille thunderbird i tam tez moge załączać to czego potrzebuję lub wysyłac duze pliki np.ksiazki.
W domu wrzucam na pendrive i wysyłam ze stacjonarnego ale jak wyjade to bede miała problem.
Co jest nie ''halo''?
Pomyslicie?
Bardzo proszę,bo domowe mądre głowy mają wakacje:)
02 lipca 2014 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

odlacz od zasilacza wyciagnij batrie Odkrec klapke pod lapkiem ta gdzie jest wentylator Jesli umiesz to wymontuj wentylator i oczysc wszystko z kurzu.Jesli nie potrafisz to tylko dobrze przedmuchaj wentylator i radiator ( to to cos podobne do kratki przez co wydostaje sie cieple powietrze na zewnatrz lapka) Moze pomoze
02 lipca 2014 20:48
ORIM

odlacz od zasilacza wyciagnij batrie Odkrec klapke pod lapkiem ta gdzie jest wentylator Jesli umiesz to wymontuj wentylator i oczysc wszystko z kurzu.Jesli nie potrafisz to tylko dobrze przedmuchaj wentylator i radiator ( to to cos podobne do kratki przez co wydostaje sie cieple powietrze na zewnatrz lapka) Moze pomoze

Baterie wyjmuje jak mam zasilacz. Ale nie mogę tej klapki  odkręcić. Pogapię się jeszcze, prześpię temat może coś mi do głowy wpadnie ( w temacie odkręcania oczywiście ) 
Dzięki Orim. 
02 lipca 2014 21:48
Mycha

Baterie wyjmuje jak mam zasilacz. Ale nie mogę tej klapki  odkręcić. Pogapię się jeszcze, prześpię temat może coś mi do głowy wpadnie ( w temacie odkręcania oczywiście ) 
Dzięki Orim. 

wkretak ci potrzebny krzyzakowy
02 lipca 2014 21:58
ORIM

wkretak ci potrzebny krzyzakowy

Znalazłam takie od maszyny do szycia ale nie mogę znależć gdzie mogę odkręcić śrubki. Są tak schowane że dupa blada ;-//  Już nóżki plastikowe wygrzebałam a tam dalej nie mogę. Te które odkręciłam nic mi nie dały. Masakra jakaś. Myślałam że się wysunie i też nic. Ja mało intelgentna w te klocki jestem. No chyba że się wkurzę, no to wtedy wygryzę dziurę odpowietrzającą - hahaha.
Do rana pomyślę a jak nie to trudno. W PL do fachowca. Ale jeszcze ponad 2 miechy tu musze być ;-//
02 lipca 2014 22:02
Mycha

Znalazłam takie od maszyny do szycia ale nie mogę znależć gdzie mogę odkręcić śrubki. Są tak schowane że dupa blada ;-//  Już nóżki plastikowe wygrzebałam a tam dalej nie mogę. Te które odkręciłam nic mi nie dały. Masakra jakaś. Myślałam że się wysunie i też nic. Ja mało intelgentna w te klocki jestem. No chyba że się wkurzę, no to wtedy wygryzę dziurę odpowietrzającą - hahaha.
Do rana pomyślę a jak nie to trudno. W PL do fachowca. Ale jeszcze ponad 2 miechy tu musze być ;-//

Może w google wpisz typ lapka i znajdziesz może jakąś instrukcję gdzie są śrubki,albo zrób forkę klapki i wrzuc na forum to może ktoś z nas znajdzie?
02 lipca 2014 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Wylacz lapka i sprobuj odkurzaczem tam gdzie wylot cieplego powietrza,ale nie przystawiaj za blisko wsawki
02 lipca 2014 22:05
ORIM

Wylacz lapka i sprobuj odkurzaczem tam gdzie wylot cieplego powietrza,ale nie przystawiaj za blisko wsawki

OKI, zrobię tak ;-))  jutro rano. Dzięki za rady.