Słuchajcie, a czy w Kauflandzie są sprzedawane w torebkach nasiona kwiatów? Bo w Lidlu nie widziałam!
Mleczko, dzięki za sugestię, by posadzić krzewy z doniczek! Tutaj w miasteczku ogromna większość ogrodów jest niesamowicie zadbana i kolorowa, a u mojej babci bieda z nędzą...
W poniedziałek spróbuję z oddaniem płyty. Wiem, że w USA nie trzeba mieć nawet r-ku, by coś zwrócić i ludzie biorą na weekend lub jakieś imprezy rodzinne coś extra, po czym oddają bez problemów.
Wiecie co, przeglądałam teraz oferty pracy w Szwajcarii na poloniuszu i jestem zdziwiona wysokim standardem wyposażenia mieszkania dla opiekunek. Pokój z własną łazienką, Tv z polskimi programami, internet, tani telefon do Polski to prawie wszędzie norma...była też oferta dla 2 opiekunek pracujących razem w jednym domu, u pani wstającej w nocy podobno tylko 3-4 razy.Spora ilość czasu wolnego, wymieniona w ofertach, np. cały dzień plus dodatkowo kilka godzin w ciągu dnia.
Kurcze, może my się marnujemy w tych Niemczech? Jedyny "minus" to trzeba mieć własną działalność polską lub niemiecką i jechać na 3 miesiące, bo taka jest większość ofert .