Dobre rady - domowe sposoby na wszystko

29 września 2014 19:48 / 3 osobom podoba się ten post
 Och Andrea,Andrea tyś z Polski przecie,kup jablek putinówek, nastaw zacier i przepędz domowym sposobem(garnek-miska-garnek, ha ha ha ! Bedzie i na buty i do gardzieli, jak juz napędzisz bimberku daj znac! Ha ha ha !
29 września 2014 19:56 / 3 osobom podoba się ten post
A mówiłam oszczędzzaj , zostaw se na czarną godzinę , ale gdzie tam , bo to posłuchałaś !..Taki sam masz " rozrzutny " charakter jak ja !!! -:)))))))))
29 września 2014 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
Kup w sklepie, w Rewe kiedyś widziałam w takich malych buteleczkach, z reszty zrób drinia i wypij za moje zdrowie:)))
29 września 2014 20:07
co do domowych sposobow zeby buty rozszezyc to sprawdzony   i bardzo skuteczny sposob . otoz gazete zgniesc w kulke namoczyc zeby byla mokra i wciskac  w buty ,moze tych kulek gazetowych byc wiecej.pozostawic na kilka dni,jezeli dalej za malo rozciagniete zabieg powtarzac .u mnie super zadzialalo.
29 września 2014 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
zapomnialam napisac ,ze gazete zmoczyc zwykla woda.naprawde dziala
29 września 2014 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
musisz napchac mocno tych kulek mokrych caly przod buta.po kilku dniach beda suche jak kamien te kulki ale nie martw sie tylko je potem wyciagnij i ponownie namocz i wsadz.powodzenie
29 września 2014 20:31 / 2 osobom podoba się ten post
Ta forma ze sprężyną to prawodła do butów i uwierz mi, że to dobry sposób na "rozbicie" buta, ale :  
1. prawidła muszą być nieco większe od rozmiaru. obuwia
2. zazwyczaj 1 dzień, to zbyt krótko ( potrzymaj 2-3-4 dni 
Jeżeli but jest ze skóry, to powinno pomóc. Gdyby okazało się, że rozciągnięły się zbyt mało,  
wówczas na prawidła naciągnij skarpetę i znowu odczekaj kilka dni ( ja tak zrobiłam i jest ok.

29 września 2014 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
może spróbuj najpierw bez moczenia tych prawideł, zobaczysz czy przyniesie porządany efekt
29 września 2014 20:42 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea - jak masz jasne te mokazyny , to namoczone gazety mogą ci buty zapłamić , farba drukarska wniknie w krórę i bedziesz miała plamy .Jak masz te drewniane prawidła to tylko tym ale kilka dni - dokładnie tymi samymi lub stalowymi rozciągałby ci szewc . Nie mokra gazeta - moga być plamy .
31 grudnia 2014 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
Wyciagam stary topik ale jak wazny i ułatwiajacy nam zycie.Dzisiaj dopakowałam do bagazu kozaki,byłam powolona moim pomysłem na przechowywanie ich przez dłuższy czas w szafie z nadzieja,że cholewa nie ulegnie odkształceniu. Sa jak nowe i żebym nie zapomniała podzielic sie z Wami jak to zrobiłam, napisze choć to czas na inne rady dotyczące makijażu a nie przedłużyć mlodość butów.Po wyczyszczeniu kozaków włożyłam do kazdej cholewki butelke po napoju i nie tylko, że z butow jestem zadowolona to jeszcze przypomnialam sobie jak rozne wtedy napoje piłam do dzisiejszych.
31 grudnia 2014 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Wyciagam stary topik ale jak wazny i ułatwiajacy nam zycie.Dzisiaj dopakowałam do bagazu kozaki,byłam powolona moim pomysłem na przechowywanie ich przez dłuższy czas w szafie z nadzieja,że cholewa nie ulegnie odkształceniu. Sa jak nowe i żebym nie zapomniała podzielic sie z Wami jak to zrobiłam, napisze choć to czas na inne rady dotyczące makijażu a nie przedłużyć mlodość butów.Po wyczyszczeniu kozaków włożyłam do kazdej cholewki butelke po napoju i nie tylko, że z butow jestem zadowolona to jeszcze przypomnialam sobie jak rozne wtedy napoje piłam do dzisiejszych.

Mam taką ilość butów że pewnie by mi butelek zabrakło! Zresztą ostatnio zamieniłam butelki z szyjkami na buteleczki z kubusiem w roli głównej.. hahaha Wszystkiego najlepszego Mleczko!
01 stycznia 2015 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
Bożenka

Mam taką ilość butów że pewnie by mi butelek zabrakło! Zresztą ostatnio zamieniłam butelki z szyjkami na buteleczki z kubusiem w roli głównej.. hahaha Wszystkiego najlepszego Mleczko!

Masz same kozaki i to z wyskoka cholewką? bo do sandałka czy pantofelka nawet po Kubusi nie da rady włożyć.Pomyślnego.............
18 lutego 2015 09:44
Dzbanek metalowy od kawy -czym najlepiej czyscic ? Jasna ...mnie bierze jak "jade" tym cifem-co tydzien! .Domowe sposoby,??
18 lutego 2015 09:50
zosia_samosia

Dzbanek metalowy od kawy -czym najlepiej czyscic ? Jasna ...mnie bierze jak "jade" tym cifem-co tydzien! .Domowe sposoby,??

Proszek do mycia naczyń.
18 lutego 2015 11:19 / 2 osobom podoba się ten post
Zosia-samosia, ten dzbanek to Ty gdzie czyscisz? Tzn o srodek Ci chodzi? Bo jak tak to wystarczy corega tabs:) Wrzucasz, zalewasz woda i zostawiasz na godzinke, dwie. Pozniej wyplukac wystarczy. Tak samo z wazonami:) Genialne te tabletki sa:) Do czyszczenia tzw.prawdziwej bizuterii tez sie nadaja. Swego czasu czyscilam tym platyne z brylantami i szmargdami. Nie moja, niestety;);)