Na wyjeździe #3

31 października 2013 14:14
Nie no, nie obraziłam się:)
Tylko zaczęłam się sama nad sobą zastanawiać:)
31 października 2013 14:20 / 5 osobom podoba się ten post
A teraz cos na rozluznienie i rozbawienie:)

Dzwoni do mnie maz ,rozmawiamy przez skype....
-Ty wiesz co???????????? Ja to juz chyba zdurnialem...
-Czemu?..
-Kupilem 7kg ARIEL,zapomnialem ,ze jak bylas to kupilismy 9 kg VIZIR....
-No to dobrze,teraz proszku mamy do nowego roku,hahahahahaha

Biedny tak sie przejmuje domem,moja mama wyjechala do swoich rodzicow.W domu zostali tylko synowie i maz.Tak sie przeja rola gospodyni,ze proszku na pare miesiecy mamy,zeby tylko nie zabraklo:D:D:D:D:D
Jest mi czasem smutno,ze mnie z Nimi nie ma,ale to jest dobra szkola dla Nich?Dziela sie obowiazkami,chata posprzatana(?),obiad ugotowany,zwierzaki nakarmione,zakupy zrobione.Alez sie usamodzielnili.Mozna ,to zaliczyc do sukcesow w naszej pracy-w domu ucza sie radzic bez Ciebie i jest to nauka dla naszych dzieci,ucza sie obowiazku i samodzielnosci:)
Tym milym akcentem ,opuszcze Was.Ide pozmywac gary i trening:)
Do potem:)
31 października 2013 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

No niby smieszne,ale kurcze jakie dziwne.Ona od 7 lat jest sparalizowana,jak to przyjechalam,nie bylo z Nia kontaktu,a teraz takie teksty?
Pokoik ,ktory zajmuje obecnie,dawno temu byl Jej pokoikiem.Tam miala pianino,sprzet,tworzyla muzyke....
Kurcze,no mowie Wam chyba zaraz ja zwariuje,bo chyba uzdrowilam babuszke:)

No,nigdy nie wiadomo Hogacik:)Przy twoim entuzjaźmie ,to może jej okres afazji minął:)Ale przy pobudzeniu i halucynacjach to medykamenty są wskazane,po co ma się kobieta męczyć,a osoby po udarze są zagrożone ponownym udarem.
31 października 2013 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

No,nigdy nie wiadomo Hogacik:)Przy twoim entuzjaźmie ,to może jej okres afazji minął:)Ale przy pobudzeniu i halucynacjach to medykamenty są wskazane,po co ma się kobieta męczyć,a osoby po udarze są zagrożone ponownym udarem.

Wiem Tina,wiem:)Kurcze,ale w szoku jestem dalej.....Hmmmmm,ale wiecie co?Fajnie sobie tak pogadac,zwlaszcza,jak nie masz do kogo geby otworzyc,a ja przeciez z natury jestem gadula:)
31 października 2013 15:22
Mycha

Witam z rana ;-))) Pogodę mam cudną ale już mrozik przyłapuje z rana.
Powiedzcie mi proszę, jak to jest z wypłacaniem pieniędzy z bankomatu. Nie mam karty do konta euro tylko do złotówkowego. Ciemna jestem w tej dziedzinie, bo do tej pory nie wypłacałam i nie wiem ...... ;-//

Myszeczko,
jak mnie przycisnęło, to wypłacałam ze złotówkowego w CreditAgrikole mam Visa Elektron.
Wypłacałam w Sparkasse, pobrali mi 10 zł za każdą wypłat niezaleznie od wypłacanej kwoty..

Płaciłam tez normalną Visa złotówkową z Santander Bank  w marketach, żadnych problemów i prowizji.
31 października 2013 15:25 / 1 osobie podoba się ten post
Zrobilam dzis na obiad rybe po grecku, PDP zachwycona, zjadla taka ilosc ,ze wprawila mnie tym w lekki szok : )
31 października 2013 15:29
A ja dziś chciałam sobie zrobić prezent i poszlam do centrum handlowego po Kindla.Wpadłam jak burza,złapałam pudełko,biegiem do kasy a tam....keine IC karte,noż kurde....No to biegiem na dół do benkomatu,patrze kolejka,ale widzę ,ze osoba stojąca przy samym bankomaie nie może wyplacić kasy bo bankomat zsiksował.Pobiegłam do innego bankomatu,to samo.No tak się zeżliłam,że nie wiem....Przypomniałam sobie,że po drugiej strony ulicy jest Deustche Bank.
Pobiegłam tam i wypłaciłam kaskę,i mam Kindla :) Jeszcze pachnie :)

Obok tego centrum handlowego remontują jakiś budynek,pelno robotników itd,a dziś właśnie pod tenbudynek podjechało chyba z 10 samochodów straży celnej i biegiem do tych robotników.Ci robiotnicy pracujący na czarno tak uciekali ,ze w minutę ich nie było na rusztowaniach.Zastanawiam się ileu z nich to Polacy ..100% ?
31 października 2013 15:31
scarlet

Myszeczko,
jak mnie przycisnęło, to wypłacałam ze złotówkowego w CreditAgrikole mam Visa Elektron.
Wypłacałam w Sparkasse, pobrali mi 10 zł za każdą wypłat niezaleznie od wypłacanej kwoty..

Płaciłam tez normalną Visa złotówkową z Santander Bank  w marketach, żadnych problemów i prowizji.

Będziesz w PL to załatw kartę do eurasków, u mnie w WBK biorą 1,5 EUR od wypłaty, bardziej sie opłaca.
31 października 2013 15:32
ivanilia40

A ja dziś chciałam sobie zrobić prezent i poszlam do centrum handlowego po Kindla.Wpadłam jak burza,złapałam pudełko,biegiem do kasy a tam....keine IC karte,noż kurde....No to biegiem na dół do benkomatu,patrze kolejka,ale widzę ,ze osoba stojąca przy samym bankomaie nie może wyplacić kasy bo bankomat zsiksował.Pobiegłam do innego bankomatu,to samo.No tak się zeżliłam,że nie wiem....Przypomniałam sobie,że po drugiej strony ulicy jest Deustche Bank.
Pobiegłam tam i wypłaciłam kaskę,i mam Kindla :) Jeszcze pachnie :)

Obok tego centrum handlowego remontują jakiś budynek,pelno robotników itd,a dziś właśnie pod tenbudynek podjechało chyba z 10 samochodów straży celnej i biegiem do tych robotników.Ci robiotnicy pracujący na czarno tak uciekali ,ze w minutę ich nie było na rusztowaniach.Zastanawiam się ileu z nich to Polacy ..100% ?

A jak z TOBA  w końcu , do kiedy zostajesz? Czy wracasz czy jak?
31 października 2013 15:35
aniananowo

A jak z TOBA  w końcu , do kiedy zostajesz? Czy wracasz czy jak?

Ustaliłam z agencją,że 2-go listopada wracam na mieisac do Polski.Babcia wraca na początku grudnia i ja wtedy wróce. Bardzo się cieszę,ze wracam do domku,bo jakoś tym razem tak mi ciężko było :)
31 października 2013 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ustaliłam z agencją,że 2-go listopada wracam na mieisac do Polski.Babcia wraca na początku grudnia i ja wtedy wróce. Bardzo się cieszę,ze wracam do domku,bo jakoś tym razem tak mi ciężko było :)

No to super, fajnie w domciu troche odpoczniesz i naładujesz akumulatorki.:))
31 października 2013 15:47 / 3 osobom podoba się ten post
aniananowo

No to super, fajnie w domciu troche odpoczniesz i naładujesz akumulatorki.:))

No dokładnie Aniu,a jeszcze chciałam dodać,że trafiają się normalni Niemcy.Córka babci,zaproponowała mi,żebym za 4 tygodnie przyjechała z moim psem,bo to psia rosdzina i nie mają nic przeciwko temu hehe
31 października 2013 16:17
scarlet

Będziesz w PL to załatw kartę do eurasków, u mnie w WBK biorą 1,5 EUR od wypłaty, bardziej sie opłaca.

Załatwię, załatwię bo to upierdliwe jest takie marudzenie i brak wiedzy. Tym razem sobie pofolgowałam, czego nie żałuję. 
Wróciłam z wyciecki do sąsiedniego miasta. Trafiłam na ruski sklep i kupiłam dla PDP ptasie mleczko, bo je uwielbia. Córka była zdziwiona ale widziałam w jej oczach radość, że to dla taty a nie dla niej - chociaż to ona ma dzisiaj urodziny. Jedna bombonierka jej wystarczy. Odsapnęłam trochę ;-))
31 października 2013 16:17
ivanilia40

No dokładnie Aniu,a jeszcze chciałam dodać,że trafiają się normalni Niemcy.Córka babci,zaproponowała mi,żebym za 4 tygodnie przyjechała z moim psem,bo to psia rosdzina i nie mają nic przeciwko temu hehe

Te łapki na awatarze to WASZE?Twoja i psia?

31 października 2013 16:20
aniananowo

Te łapki na awatarze to WASZE?Twoja i psia?

Mojej córki i mojej suczki :)