Na wyjeździe #3

30 października 2013 20:12 / 3 osobom podoba się ten post
mozah aM

Witam wszystkich !
Nie odzywałam się czas jakiś bo trochę się pozmieniało . Miałam jechać dopiero po połowie listopada a tu zmiana - jadę już w poniedziałek . Wygląda to dość obiecująco. Umowa o pracę , ze wszystkimi możliwymi ubezpieczeniami (chorobowe , wypadkowe),składki emerytalne, zameldowanie w Szwajcarii (tymczasowe ) , zezwolenie na pracę - czyli wszystko wg przepisów .Mam jedną chodzącą panią ,bez demencji , południe Szwajcarii , miejscowość urlopowa.Zarobki więcej niż dobre - stawki szwajcarskie .Jadę na 3 miesiące z możliwością przedłużenia , jeśli bedę chciała . Jeszcze sporo fajnych szczegółów (telefon , internet stacjonarny , zwrot kosztów podróży), bez pracy nocą .Umowa bardzo szczegółowa .Zgodziłam się na warunki - żadna firma u nas nie daje nawet podobnych.Tylko nie zapytałam , co będzie po tych 3-4 miesiącach .Muszę mieć zmienniczkę - chcę trochę czasu spędzac w domu .No i wiadomo , czego bym oczekiwała - fajnej , normalnej kobietki.A o mojej poprzedniej to i tak baardzo oględnie pisałam . Na razie się pakuję i zastanawiam się , jak podziękować osobie , która mi to wszystko dograła.No i cieszę się , że tam znowu wracam.

To forum to dla mnie szczescie wielkie zaraz po zalozeniu profilu,po wczesniejszym poszukiwaniu dobrej agencji złożylam akces w firmie........................... i otrzymalam odpowiedz.Mozliwe,że jedziemy z tej samej firmy bo warunki identyczne.Zycze Ci powodzenie i sobie tez.Ale mam nadzieje że przysłowie jak w" szwajcarskim zegarku" odczujemy na własnej skórze.
30 października 2013 20:16
Też mam taką nadzieję .
30 października 2013 20:18
A może we dwie jedziecie w to samo miejsce ,skoro macie wszystko identyczne?:)
30 października 2013 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
Dyśka

Możesz być trzecia.Wlasnie dziwi mnie bardzo zawisc czy zazdrosc?To o czym mozna wg ciebie pisac?klamać?czy prawde pisac?
30 października 2013 20:22 / 1 osobie podoba się ten post
Ja tam nie wiem - rzecz raczej w tym , że oni mają przepisy , których wszystkie firmy się trzymają , bo kombinować się nie opłaca (drakońskie kary ). Więc jeśli legalna praca , to warunki muszą być bardzo podobne .
30 października 2013 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
Jakby co, to ja się chętnie z Wami zabiorę:)
Ja mogę być na dyżury nocne:)
30 października 2013 20:26
muzyczka3

Możesz być trzecia.Wlasnie dziwi mnie bardzo zawisc czy zazdrosc?To o czym mozna wg ciebie pisac?klamać?czy prawde pisac?

Kochana jak wszyscy tu wiedzą ja mam dwie stelle na raz jedną w Konstanz ,a drugą tu gdzie obecnie jestem i tak się składa że obydwie są do pozazdroszczenia ,niestety trzeciej nie dam rady obskoczyć nawet za 2 tyś e netto:)
30 października 2013 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
Dyśka

Kochana jak wszyscy tu wiedzą ja mam dwie stelle na raz jedną w Konstanz ,a drugą tu gdzie obecnie jestem i tak się składa że obydwie są do pozazdroszczenia ,niestety trzeciej nie dam rady obskoczyć nawet za 2 tyś e netto:)

A szkoda.
30 października 2013 20:31
:):):):):)Witajcie:)))))własnie wrocilam z wyjazdu:)trwal cale 2tyg i 4 dni hahahaha:)coz,trzeba jednak dostac czasami po "tylku"zeby docenic dobre miejsca i nie eksperymentowac z nowymi:)
30 października 2013 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
muzyczka3

A szkoda.

Nie bardzo rozumię czego?,W nosisz złą energię, nie będę z Tobą więcej rozmawiała ,jak nie potrafisz zrozumiec zartu ,i walisz agresją i zazdrością nieznając człowieka.
30 października 2013 20:37 / 5 osobom podoba się ten post
Dyśka

Ja odebrałam post Dyśki jako żart, a tu się bierzecie za kudłełki bez powodu.

Wiatry już minęły, nie ma powodu się kłócić.
Nasze Omcie i Opcie dość nam dawają popalić.

:):):):):):)
30 października 2013 20:40
mala

:):):):):)Witajcie:)))))własnie wrocilam z wyjazdu:)trwal cale 2tyg i 4 dni hahahaha:)coz,trzeba jednak dostac czasami po "tylku"zeby docenic dobre miejsca i nie eksperymentowac z nowymi:)

To prawda, z dobrym miejscem trzeba sie obchodzić jak z jajkiem,
to co ostatnio niektóre dziewczyny opisują to skóra cierpnie,
jakieś fatum chyba.
30 października 2013 20:41
scarlet

To prawda, z dobrym miejscem trzeba sie obchodzić jak z jajkiem,
to co ostatnio niektóre dziewczyny opisują to skóra cierpnie,
jakieś fatum chyba.

Nie zdazylam jeszcze poczytac ale zaraz nadrobie zaleglosci:)bo moze i fatum:)
30 października 2013 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
Cześć Dziewczynki . Ja nadal leniuchuję w domku....ale mi dobrze.... Dawno nie miałam takiej przerwy w wyjazdach. Śpię sobie do 9 , kawka, telewizor, jadę po męża do pracy ... obiadek i znów leniuchowanie . Dołączę do Was ok 25 listopada i posiedzę troszkę. W planach mam zamiar zostać do końca lutego. Jadę w swoje stałe miejsce, do mojej ulubionej Babci, więc mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku , a co najważniejsze... Święta spędzam z mężem, bo ma zaproszenie od rodzinki Babci . Mam nadzieję, że te plany się spełnią, bo Firma co rusz zmieniała terminy, ale ta wersja wydaje się ostateczna
30 października 2013 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny,
a wiecie już że Mleczko wróciła?

Przypadkiem widzałam że ma odbklokowane konto.

Witaj kochana, strasznie sie cieszę.