kasia63Masz ogrzewanie na prąd albo gaz??????Miałam we Wro na prąd i II taryfę więc az tyle nie było ale i tak dużo.Mnie tu zastanawia bo Niemcy przeciez niemal wszystko na prad mają, kuchenki,ciepłą wodę,no ,ogrzewanie czasem na olej opałowy -to musi mase kosztowac!A niby oszczędni sa więc może to nie jest aż tak dużo jak w PL.U na sod stycznia znów pojdzie w góre i gaz i prąd....jak zwykle.Teraz w domu mamy ogrzewanie kominkowe na drzewo ale woda ciepła na prąd i II taryfa -w sumie za rok wychodzi razem ok 3500zł ale nie 8000!!!!!!!Brrrrr.Współczulski!!!!!jeszcze doczytaąłmn ze Hogata 18 tys!!!!!!!!!!!!!!cO WY MACIE NA PRĄD???? ponad 1000zł mcznie Hogatka???/No co ty?????
Ogrzewanie, wodę, kuchenkę, wszystko na prąd. Dlatego tak drogo.
A Niemcy tylko narzekają, a wcale tak drogiego prądu nie mają. Tu w De. nie oszczędzamy prądu, palą się wszelkie możliwe lampy, często przez całe noce, dużo mięska, ryb piekę w el.piekarniku, poza dużą lodówką, zamrażarka, tv cały dzień, woda i to wszystko kosztuje R. tyle ile mój polski prąd. Widuje rachunki czasem i porównuje. Tylko ogrzewanie jest olejowe u R., dwie dostawy oleju w roku po 1900E. Ale jak pisałam ogrzewanie działa 12/12 miesięcy.