Kochana ja siedzę na odwyku zawsze :))) Mamy to w paragrafach a takie pół szklaneczki po co mi się brudzić? To tak jak lizak przez szybe:)))
Kochana ja siedzę na odwyku zawsze :))) Mamy to w paragrafach a takie pół szklaneczki po co mi się brudzić? To tak jak lizak przez szybe:)))
O choroba! amiast "cytat" nacisnąłem "podoba mi się". Odwołuję!
A teraz zdanie do dyskusji:
Nigdy nie "cuchnąłem piwskiem".
Nie każdy, kto wypije alkohol jest nietrzeźwy.
Jak ktoś nie ma umiaru albo nie może się w porę powstrzymać, to może dla niego jest "lizak przez szybę".
To na razie wszystko.
Muszę się pakować, bo dzisiaj wyjazd.
Może lepiej, bo nie lubię "bananów";-).
To nie p-t to pytanie.Czy mozna nam w obrazliwy sposob okreslac podopiecznych pisząc na forum.Własnie nie ma się do czego odnieść a gdyby był taki p-kt?
Nie powinno się ,oczywiście pisać per"wstrętna starucha" ale zauważ ,ze mało osób tak robi-raczej piszemy,Opcia,pani Skarb,Ziut,babcia,babuszka,dziadek- te okreslenia nie są obraźliwe.Co tam sobie po cichutku myslimy to inna bajka:):):)Ale czy taki punkt powinien byc w KEO?Sama nie wiem,chyba tak.
Ja zabieram ze soba pudelko Ptasiego Mleczka z Wedla.Jak podopieczny mily to dostaje, jak nie to zzeram sama.Trudno nie bede sie podlizywac hahahaha
To dyskusja ja podaje przykladowo ten p-t wpiszemy ktory bedzie akceptowany przez wiekszosc.A to i tak tylko zabawa,nikt przeciez nie zmusi do stosowania sie.Ale bedziemy mogly napisac n i e e t y c z n i e. Są Kasiu63 obrazliwe sa.
Punkt.3
Przygotowujemy się do wyjazdu-- idealny-- Plan Pielegnacyjno--Opiekuńczy
Też już raz, będąc drugi raz zabrałam ptasie, ale st pan mnie zdenerwował na wejście , no i stało się, pożarlam sama:)
Dorotee,a mogłbyś podać jakiś zarys?
Miałam to na szkoleniu, dostajemy opis pacjenta, choroby, notkę biograficzną. i wg tego opracowuje sie plan pracy-- jak jest(stan obecny)-- jak być powinno( idealny stan)-- co możemy zrobić, żeby stan się poprawił.
Banalne: podopieczny ma odlezyny-- cześciej zmiana pampersa/wkladki, krem ochronny, zmiana pozycji, odzywianie, płyny, stan ogolny.
Czy tez podopieczny z demencją, wiemy z opisu co preferuje, czy mieszka sam-- wieksza potrzeba prywatnści?. Terapia biograficzna.
np