mięta, mocna herbata miętowa
mięta, mocna herbata miętowa
oj , chyba nie mięta - ból przy chorobie wrzodowej spowodowany jest nadmiernym wydzielaniem soków zoładkowych - Mieta powoduje własnie zwiekszone ich wydzielanie . Mieta pomaga jak nasz zoładek nie może sobie poradzić z czymś ciężkostrawnym wtedy tych soków chwilowo potrzeba wiecej . Ja bym absolutnie odradzała mięte .
oj , chyba nie mięta - ból przy chorobie wrzodowej spowodowany jest nadmiernym wydzielaniem soków zoładkowych - Mieta powoduje własnie zwiekszone ich wydzielanie . Mieta pomaga jak nasz zoładek nie może sobie poradzić z czymś ciężkostrawnym wtedy tych soków chwilowo potrzeba wiecej . Ja bym absolutnie odradzała mięte .
Oj dobrze, że taki temat jest. Teraz będę wiedzieć, jak się z nerwów wrzodów nabawię tutaj :P
slicznie wszystkim dziekuje za porady.najbardziej podoba mi sie coca-cola z maka.Jak nie pomoze to chociaz "zaklajstruje"
Wódka, Cola, mięta, mleko? Orim - one Cię do grobu wpędzą. Napar z s siemienia lnianego i pij dużo wody - najlepiej przegotowanej. Skąd wiesz że masz wrzody?
Wódka, Cola, mięta, mleko? Orim - one Cię do grobu wpędzą. Napar z s siemienia lnianego i pij dużo wody - najlepiej przegotowanej. Skąd wiesz że masz wrzody?
Słuchaj kolegi Orim -tylko siemie lniane:2łyżeczki zalac wrzątkiem i pic dopiero jak będzie lekko ciepłe.Nic gazowanego,smażonego ,ostrego,kawa i fajki -ograniczyć.Jak masz przy tym zgage albo reflux to dobre sa migdały ,normalnie do jedzenia ,ale nie w hurtowych ilosciach.I po powrocie koniecznie gastroskopia:0Nieprzyjemne ale konieczne-usgprzy podejrzeniu wrzodów nie jest miarodajne.Zdrówka:)