Teraz się Babko powinno otworzyć:)
Teraz się Babko powinno otworzyć:)
Kurde, znowu coś uprościłam :lol1:
Posiadam obecnie umowę zlecenie, jednak widnieje w niej 30 dniowy okres wypowiedzenia. Jaka odpowiedzialność prawna może mnie spotkać, jeśli nie zastosuję się do niego w pełni (odejdę po 14 dniach)?
Witam.Mam problemz agencją!Zawarłam umowę-zlecenie od 1pazdziwrnika do 15lisopada.Przepracowalam tylko do końca października, ponieważ podopieczny wymagał całodobowej opieki i rodzina zdecydowała oddać go do hajmu.Brakoealo mi ,2tygodnie do zrealizowania zlecenia.Ja umowy nie zerwałam i czekałam na przeniesienie mnie do innej pracy w inne miejsce,niestety firma nawet się ze mną nie skontaktowała inie wiedzieli jaka była decyzja rodziny.To JA SAMA ich poinformowałam,bo bałam się, że oskarża mnie o porzucenie miejsca pracy.Wiem, że rodzina zapłaciła za całe zlecenie i ponoszą koszty z wypowiedzenia umowy.Agencja wypłaciła mi tylko za faktyczny czas przepracowania tzn 30dni a co z resztą,czyli od 1do 15 listopada?Czy firma powinna mi zapłacić resztę wynagrodzenia?Nie mogłam podjąć innej pracy bo byłam z nimi związana umową czyli straciłam czas zarobkowania!Ja dotrzymałam umowy to Firma NIE! Proszę poradzicie jak to wygląda czy mogę z nimi wejść na drogę cywilno-prawną?Zaznaczam, że rodzina dziadka poniosła koszty więc kto zabrał ich pieniądze?Na pewno nie ja