Wyłowione z sieci 1

31 maja 2014 08:04
kacha25

dzis w pytaniu na sniadaniu był temat o polskich opiekunkach cenionych w Europie i wypowiadała sie pani która pracuje przez PM24 obejrzyjcie w necie sobie program

Możesz podać link z tym programem?
06 czerwca 2014 09:52 / 1 osobie podoba się ten post
Oj, dzieje się dzieje...Jak chcecie, to mogę zostać Waszym korespondentem zagranicznym ;)))
06 czerwca 2014 09:56
Czytałyście o tej tragedii ? Bus pod Opolem, 7 osób ( Ukraińcy ?) nie żyje...

http://www.tvp.info/15500903/7-osob-nie-zyje-6-rannych-tragiczny-wypadek-na-a4
06 czerwca 2014 10:12
giunta

Mocny wywiad z Justyną Kowalczyk.

http://www.sport.pl/celebrities/1,96807,16089726,Depresja_Justyna_Kowalczyk____Trzy_ostatnie_lata_mojego.html

Też byłam sportowcem, nikt nie pytał się jak ja się czuję.....moje zdjęcia poszły w świat
06 czerwca 2014 10:47
Hej Rodzynku :) A organizuje sobie pracę w kraju, ale wyjazdu do opieki nie wykluczam. Może zimą do ciepłej, niemieckiej chaty ;)
Co do transportu, to ja się wożę sam i jeszcze sie na tym nie przejechałem ;)
Pozdrawiam :)
10 czerwca 2014 21:12
Co roku to samo,jak nie psy zostawione w samochodzie to dzieci,ale ten ojciec rzeczywiscie zapomniał o dziecku,też nie wiem jak to możliwe...
10 czerwca 2014 21:36
Tak rozczulamy sie nad wszelkim nieszcześciem ludzkim,placimy nawet na biedne dzieci z Afryki,opisujemy pieknie jak sie opiekujemy chorymi a potrafimy druga osobę udusić w wielkim pomieszczeniu wśród wielu innych osob. To morale niektorych osob.
10 czerwca 2014 21:39
mleczko47

Tak rozczulamy sie nad wszelkim nieszcześciem ludzkim,placimy nawet na biedne dzieci z Afryki,opisujemy pieknie jak sie opiekujemy chorymi a potrafimy druga osobę udusić w wielkim pomieszczeniu wśród wielu innych osob. To morale niektorych osob.

Niech więc każdy pisze o sobie i nie będzie tego problemu. A wrażliwość to dobra cecha, nie należy tego negować, nawet jak sami nie jesteśmy zdolni do niej.
Ja nie mam wielkiej wrażliwości społecznej, ale nie jest mi przykro z tego powodu. To mechanizm samoobronny.
10 czerwca 2014 21:41 / 2 osobom podoba się ten post
emi

Niech więc każdy pisze o sobie i nie będzie tego problemu. A wrażliwość to dobra cecha, nie należy tego negować, nawet jak sami nie jesteśmy zdolni do niej.
Ja nie mam wielkiej wrażliwości społecznej, ale nie jest mi przykro z tego powodu. To mechanizm samoobronny.

10 czerwca 2014 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Może o tym zjawisku piszesz?
http://www.pozaschematy.pl/2008/02/21/projekcja-i-cien-czyli-dlaczego-denerwuja-nas-inni/

Calkiem interesujace ,przeczytalam z ciekawoscia  
10 czerwca 2014 21:57
tina 100%

Może o tym zjawisku piszesz?
http://www.pozaschematy.pl/2008/02/21/projekcja-i-cien-czyli-dlaczego-denerwuja-nas-inni/

Po jednokrotnym przeczytaniu nie umiem Ci odpowiedzieć w  tym temacie możliwe, że coś w tym jest. Kiedy byłam małym dzieckiem w wielodzietnej rodzinie nie otrzymaliśmy wsparcia od odpowiednich instytucji. Dlatego dzisiaj staram się nie zauważać cierpienia innych. Nie wiem czy to jest projekcja i cień czy wyparcie czy coś innego. W tym temacie tak mam....
10 czerwca 2014 22:10
Tragedia dla tych ludzi skoro wylądowali w psychiatryku, ciężko będzie im się pozbierać.
10 czerwca 2014 22:13 / 2 osobom podoba się ten post
emi

Po jednokrotnym przeczytaniu nie umiem Ci odpowiedzieć w  tym temacie możliwe, że coś w tym jest. Kiedy byłam małym dzieckiem w wielodzietnej rodzinie nie otrzymaliśmy wsparcia od odpowiednich instytucji. Dlatego dzisiaj staram się nie zauważać cierpienia innych. Nie wiem czy to jest projekcja i cień czy wyparcie czy coś innego. W tym temacie tak mam....

To smutne Emi,na pewno niełatwo jest żyć z takim balastem.Spróbuj może pomyśleć,że dzieciństwo już za Tobą,jesteś już dorosłą kobietą i masz kontrolę nad własnym życiem i pochylenie się nad cierpiącym człowiekiem nie jest Ci w stanie w żaden sposób zaszkodzić.Rozumiem o co Ci chodzi,lęk powoduje,że może za bardzo koncentrujesz się na sobie.Mnie osobiście ten artykuł też dał duzo do myślenia.