Z dzisiejszej prasy-data jak data-wyczytałam w Regionazeitung Westdeutsche,że na wniosek Min.Finansów Herr Wolfganga Schouble zostaną dodrukowane banknoty w nominale 10 OJRO,które posłużą tylko i wyłącznie na wypłatę wynagrodzenia dla BETREUER/IN.Na awersie banknotu jest zdjęcie VORDERTIEL von OPA a na rewersie HINTRETEIL von Oma tym oto sposobem mają ułatwic pracę ZOOL-om w wyłapywaniu pracownic na czarno,ktore będą miały tylko normalne banknoty.
nie mam czasu na robienie przedruku dosłownego ale opiszę w skrócie:nasza policja zatrzymala do kontroli samochód przeworzący bydło ku zaskoczeniu okazało się,że spora część bydła jest martwa.Po nitce do kłębka w myśl przysłowie doszli do uboini w Bia lej Rawskiej okazało się,że na stacji benzynowe należącej do właściciela uboini stoi chłodnia z 30 tonami mięsa - nie wiadomego pochodzenia.Istnieje prawdopodobieństwo,że tam mogło trafiać martwe i chore bydło.No co Wy na to "Polak potrafi"???????? na szczęście nie jem mięsa od kilku lat a jak widzę kury w fermach to chyba też przestanę jeść jajka,no ale co mi pozostanie do zjedzenia?nie piszcie,że szczypiorek bo juz go jem.