Wyłowione z sieci 1

06 czerwca 2013 19:54 / 4 osobom podoba się ten post
kika1

Ciekawe.. kto zlecil i kto poniosl koszty przeswietlen rezonansowych /bo chyba takie tylko ujawniaja chorobe/...
ciekawe... ciekawe... napisz mleczko47 /jakas ty mloda/ gdzie znajde ten artykul...
:)))

napisalam,ze przepisalam z Angory Nr 22.Nie pisalam tego,zeby podawac w watpliwosc przeprowadzanych badan przez Barmer GEK  tylko w kontekscie dalszych ofert pracy dla nas opiekunek.Dziekuje za komplement,ze jestem mloda-chciala bym, a 47 to nr mojego domu.
06 czerwca 2013 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
BEA

Opiekunka ma standardowy zakres obowiązków :

Opieka na podopieczną (pomoc w ubieraniu, higienie osobistej ect)
Utrzymywanie czystości w domu podopiecznej
Przygotowywanie posiłków
Spacery

Drogie Panie, co my będziemy Wam pisać, Wy doskonale wiecie jak opiekować się podopiecznymi i prowadzić im dom

O kurcze ale tekst,moze w koncu Firma,ktora docenia opiekunki,ha,ha

Bea ,znalazlam to" COS" (przepraszam, ze tak pisze).Wszystko wyglada na" wreszcie" cos normalnego ,odpowiada mi.Z doza rezerwy......... warto zadzwonic i doinformowac sie .Znajac zycie(chyba:) )... jest to" nowe' na rynku.
06 czerwca 2013 20:05
mleczko47

napisalam,ze przepisalam z Angory Nr 22.Nie pisalam tego,zeby podawac w watpliwosc przeprowadzanych badan przez Barmer GEK  tylko w kontekscie dalszych ofert pracy dla nas opiekunek.Dziekuje za komplement,ze jestem mloda-chciala bym, a 47 to nr mojego domu.

...napisalas "z naszej prasy" skad mam wiedziec jakiej... nie jestem jasnowidzem:)))

06 czerwca 2013 20:22
W wysokim bloku mieszkasz Mleczko47 ...hahahahaha.. Dla mnie to nic dziwnego, to przecież widać na niemieckich ulicach. Problem pewnie bardzo stary i dawno znany ... Myślę, że takie szerokie otwarcie Niemiec na napływ innych ras jest próbą rozwiązania tego problemu ...
06 czerwca 2013 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Z  naszej prasy- (urywek)
Co druga kobieta i co trzeci mezczyzna w Niemczech musi liczyc sie z tym,ze zachoruje na demencje.Barmer GEK (odpowiednik naszego Narodowego Funduszu Zdrowia)obliczyl,ze 29% mezczyzn i az 47 % kobiet powyzej 60 roku zycia,ktorzy zmarli.,mieli zdiagnozowana demencje.Jest to  wskaznik na niespotykana dotad tendencje wzrostowa.Angora opr.Radoslaw Araszkiewicz

to jest moj post napisalam ze z Angory trzeba czytac do konca.nie wiem o co chodzi?czy zrobilam cos zle?to do forumowiczki o niku Kika
06 czerwca 2013 21:38 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

W wysokim bloku mieszkasz Mleczko47 ...hahahahaha.. Dla mnie to nic dziwnego, to przecież widać na niemieckich ulicach. Problem pewnie bardzo stary i dawno znany ... Myślę, że takie szerokie otwarcie Niemiec na napływ innych ras jest próbą rozwiązania tego problemu ...

a czy ja napisalam ze mieszkam w bloku?napisalam ze w nr domu,O co chodzi? cos nie pasuje.Zle zrobilam ze przepisalam ten urywek z art, to przepraszam
06 czerwca 2013 21:50 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47... nie bocz sie... na moje usprawiedliwienie... przyszlosc mojego zeba... jest w niebezpieczenstwie....
das Erste lub ARD... jeszcze Quiz trwa...zamiast informacji o Pflegekräfte in De....
06 czerwca 2013 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
Przepraszam - chyba się nie zrozumiałyśmy. Tylko to pierwsze zdanie jest do Ciebie, a ja sobie zażartowałam odnośnie "a 47 to nr mojego domu" i żart mi nie wyszedł (zrozumiałam, że masz 47 lat). Reszta jest do tego o czym nas wszystkie poinformowałaś i co mnie bardzo zainteresowało. Nie jestem Twoim wrogiem Mleczko47, a raczej wręcz odwrotnie Jeszcze raz bardzo przepraszam .....
06 czerwca 2013 22:02
http://biznes.onet.pl/niemieckie-organizacje-ochrony-konsumentow-kontra-opiekunki-z-polski-sa-za-drogie/ylhgm
20 czerwca 2013 07:58 / 3 osobom podoba się ten post
Wyczytalam, ze nasi wykupili Serial "nasze matki, nasi ojcowie", pierwszy odcinek zostal wyemitowany w polskiej telewizji, teraz moze warto zrobic Serial na podstawie ksiazki Adolfa "bohatera" Mein kampf.

20 czerwca 2013 10:48 / 2 osobom podoba się ten post
Od poniedziałku był emitowany.Trzy odcinki tej szmiry plus dyskusja w studio TVP1 po ostatnim odcinku.A dzieci w szkołach chodzą głodne,bo biedni rodzice muszą płacić abonament!!!!!
20 czerwca 2013 10:55 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Wyczytalam, ze nasi wykupili Serial "nasze matki, nasi ojcowie", pierwszy odcinek zostal wyemitowany w polskiej telewizji, teraz moze warto zrobic Serial na podstawie ksiazki Adolfa "bohatera" Mein kampf.

odnosnie Adolfa
W czasie wojny pewnien polak postanowil zmienic dane peronalne.Gdy stawil sie w urzedzie zapytany o imie i nazwisko odpowiedzial Adolf Klozet na to urzednik zapytal no to jakie nazwisko pan wybiera,Jozef Klozet rezolutnie odpowiedzial petent.
20 czerwca 2013 11:13
A może my już niemiecka kolonia jesteśmy, po naszym antypolskim rzadzie mozna sie wszystkiego spodziewac, wszystko co mielismy wartosciowego sprzedalismy w wiekszosci wlasnie Niemcom, dlatego pozwalamy sie tak obrazac. Brauna powinni wylac z tvp, ja tam nie place tym zlodzieja abonamentu, przeciez sam nasz premier przed wyborami pial tak pieknie nazywajac abonament wyzyskiem.
20 czerwca 2013 12:44 / 2 osobom podoba się ten post
Jakoś pensji w Polsce do niemieckich standartów podwyzszyć nie chcą,ale ceny mamy owszem zbliżone.Może w konsekwencji doczekamy się faktycznie ekranizacji "Mein Kampf",małymi kroczkami...
20 czerwca 2013 13:01
A dla dzieci samouczka "Jak uwierzyć, że jesteśmy gorsi od Niemców i dlatego powinniśmy być grzeczni".
Natomiast jak Lech Kaczyński wziął w obronę maleńką Gruzję przed imperatorową Rosją, to wylewano na niego kubły pomyj przez całe jego życie, nie oszczędzając go nawet po śmierci w reklamie piwa "Zimny Lech". Bo na to, aby być królem, potrzeba odwagi, a bycie pionkiem w grze nie kosztuje nic.