Wyłowione z sieci 1

19 lipca 2014 20:09
85marzena

Wyrazy wspolczucia dla rodzin

Nigdzie nic nie pisze, skad, dokad jechał ten mini bus, z jakiej firmy? Moze prywatny i jeszcze nie ubezpieczony, caly Bozy dzien nie moge dojsc do siebie, caly czas mam przed oczami to foto, gdzie leza ci martwi na poboczu. Nie daje rady, psychika mi siada jak nic.
19 lipca 2014 20:11
margolcia

Nigdzie nic nie pisze, skad, dokad jechał ten mini bus, z jakiej firmy? Moze prywatny i jeszcze nie ubezpieczony, caly Bozy dzien nie moge dojsc do siebie, caly czas mam przed oczami to foto, gdzie leza ci martwi na poboczu. Nie daje rady, psychika mi siada jak nic.

Jechał z Niemiec już w kierunku polskiego przejścia w Zgorzelcu i to z tego busa ci ludzie,którzy zgineli...
19 lipca 2014 20:13 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Autokar po przegladach, kontrolach, to co moglo byc przyczyna? Kierowca zasnął za kierownicą, na 100 !!! Ja jechalam Sindbadem, zawsze starsi panowie byli jako kierowcy. Rencisci, wyeksploatowani po latach pracy.

Margolciu!
Jeszcze nigdy nie trafiłam na taki skład.Jak jeden starszy to drugi był młodszy,albo dwaj młodzi.
Ci wyeksploatowani zabierali mnie kilka razy juz w Pl do miasta docelowego.
Trzeba w koncu mieć do kogoś zaufanie-jak ktos dzisiaj napisał-pieszo nie pójdziemy.
Ja osobiscie lubie mniejsze busy,ale odkad zaczęłam jeździć w miarę regularnie rodzina mi na to nie pozwala:)
19 lipca 2014 20:14
Ja też nie mogę dziś dojść do siebie po tej tragedii,spotałam się z koleżanką- Polką z sąsiedniej ulicy i powiedziałam jej o tej tragedii ,też się bardzo zdenerwowała bo wraca za 2 tygodnie.
Cały czas szukam jakiejś info na temat tego mini busa i nic nie ma.
19 lipca 2014 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Ogladałam właśnie wiadomosci na Polonii.
Jestem trochę zbulersowana, bo mówili o wypadku dopiero po 11 minutach
od rozpoczęcia.
Najpierw była Ukraina.

Zidentyfikowano 6 osób, 3 kobiety i 3 mężczyzn w tym 2 braci,
kierowca z busa wyszedł o własnych siłach i umarł obok.
10 osób nadal walczy o życie.
19 lipca 2014 20:23
W tvp info, wypowiadał się pasażer, że chwilę przed wypadkiem , kierowca kazał wszystkim wysiąść z autobusu, po czym odjechał na 15-30 minut, wrócił, zaprosili wszystkich do środka, odjechali i po kilku kilometrach to się stało. Mówią że niekoniecznie wina sindbada, nie wykluczają żadnej hipotezy i sugerują, że być może kierowca z ukraińskiego autobusu przysnął , zwolnił i sindbad dobił...
19 lipca 2014 20:24 / 1 osobie podoba się ten post
Wiecie co, wypadki sie zdazaja, cudow nie ma, to sa autostrady, inne natezenie ruchu. Pech, ze akurat trafilo na Sindbada, pech straszliwy dla malego busa. Ale mowie szczerze i uczciwie - dokad bede jezdzic, to tylko Sindbadem.Moja rodzinka i ja tez uwazamy, ze jezdzenie malymi busami jest o wiele bardziej niebezpieczne, niz duzym autokarem. Mozna mowic, ze kierowcy sa mniej, czy bardziej mili, ale zobaczcie to:

http://polskiportal.net/videos/116/181/zimna-krew-kierowcy-autobusu-sin

Kierowca wykazal sie faktycznie zimna krwia i refleksem. To jest na mojej trasie, tu kierowcy sieja postrach ... Szczegolnie miejscowi !
19 lipca 2014 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

W tvp info, wypowiadał się pasażer, że chwilę przed wypadkiem , kierowca kazał wszystkim wysiąść z autobusu, po czym odjechał na 15-30 minut, wrócił, zaprosili wszystkich do środka, odjechali i po kilku kilometrach to się stało. Mówią że niekoniecznie wina sindbada, nie wykluczają żadnej hipotezy i sugerują, że być może kierowca z ukraińskiego autobusu przysnął , zwolnił i sindbad dobił...

Wśrodku nocy?Na autobanie/Oj,cos mi to naciągane-ja bym sie nie zgodzila wysiadac!Ciekawe czy ta info sie potwierdzi.
19 lipca 2014 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

Nawet jeżeli tak było, to i tak winny bedzie kierowca Sindbada, bo nie zachował nalezytej , bezpiecznej odległosci od pojazdu znajdujacego sie przed nim.
19 lipca 2014 20:32
scarlet

Ogladałam właśnie wiadomosci na Polonii.
Jestem trochę zbulersowana, bo mówili o wypadku dopiero po 11 minutach
od rozpoczęcia.
Najpierw była Ukraina.

Zidentyfikowano 6 osób, 3 kobiety i 3 mężczyzn w tym 2 braci,
kierowca z busa wyszedł o własnych siłach i umarł obok.
10 osób nadal walczy o życie.

Wyrazy współczucia ich rodzinom i przyjaciołom, ale również osobom będącym w Sindbadzie ....:((((( Nie wiem kiedy bym zdecydowała się jechać znowu po takiej traumie... Prawie nic nie widziałam a jestem w szoku:(
19 lipca 2014 20:32
kasia63

Wśrodku nocy?Na autobanie/Oj,cos mi to naciągane-ja bym sie nie zgodzila wysiadac!Ciekawe czy ta info sie potwierdzi.

Ja sie tylko odwołalam do komentarza w którym było info o 'krnąbrnych pasażerach" , że faktyczne wysiedli, ale wszyscy, bo podejrzewali, że usterka,a  ekipa chciała coś sprawdzić/naprawić- tak żeby ludzie nie widzieli, po czym wrócili jakgdyby nigdy nic...
19 lipca 2014 20:34 / 1 osobie podoba się ten post
Jak ja nie lubię takich wiadomości!!!
19 lipca 2014 20:37
Czyli cos w tym musi byc. Ania juz wczesniej tez pisała, ze któras rozgłośnia podała, że wysadzali krnabrnych pasażerów, a teraz nianta tez o tym słyszała. Czyli cos chyba jest na rzeczy.
19 lipca 2014 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

Ja sie tylko odwołalam do komentarza w którym było info o 'krnąbrnych pasażerach" , że faktyczne wysiedli, ale wszyscy, bo podejrzewali, że usterka,a  ekipa chciała coś sprawdzić/naprawić- tak żeby ludzie nie widzieli, po czym wrócili jakgdyby nigdy nic...

Ja juz nie mówie usterka ale jak to.W srodku nocy wysuiadka i autobus sobie gdzies jedzie a ludzie grzeczniewysiadają i nie protestują???? /A bagaze pasażerów?-tez mozna przekopać w tym czasie....Co to za praktyki dziwaczne?Dlatego mi sie to zdaje naciągane.Tez czytalam tą relacje.
19 lipca 2014 21:04 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

Co 20 minut w radio ogłaszaja informacje na temat wypadku aż mi się nie dobrze robiz nerwów . Moja oma powiedziała dobrze ,że jesteś w domu a nie wtym autobusie. Wie ,że jeżdżę Sinbadem.

U mnie to samo, powiedziałam, ze mam teraz stracha jechać do domu, to syn się odezwał i powiedział, że muszę zostać i blondyna ściągnąć na DE;)
Co do pasów, kiedy jeździłam, to przypominali o pasach po każdej przerwie, ale nikt nie prowadził kontroli..natomiast jak zapinałam pasy, to ludzie obok  gapili się jak na kretyna, ale cały czas mam zapięty pas... Chociaż w osobówce mojego kumpla uratowało to, że nie miał zapiętych pasów/tzn. Tak policjant powiedział /bo wyleciał przez przednią szybę, a kierowca z zapiętym pasem zginął na miejscu przetrącił kark czy coś... 
Masakra.. Za dużo się dzieje... :(