Na wyjeździe #5

21 stycznia 2014 21:10 / 3 osobom podoba się ten post
Spokojnie moja droga-one najczęściej sa skórzane -dasz se radę:):):):)
21 stycznia 2014 21:11 / 5 osobom podoba się ten post
Wiecie co, nie wiem, gdzie napisac, tu - dla smiechu, czy w poskarzyjkach...
Moja PDP od paru dni ma opuchniete kolana i skarzy sie na bol, co powoduje kategoryczna odmowe wychodzenia z domu - nie dziwie sie, zejscie z trzeciego pietra to teraz dla niej udreka, w gorew idzie lepiej. No i maz PDP wpadl w net, znalazl recepty dwie:
1/ kompresy z lisci bialej kapusty
2/ kompresy z twarozku
Tlumaczylam, jak komu dobremu, ze jej choroba postepuje, chodzi caly czas na ugietych nogach i sciegna sie przykurczaja, co powoduje bol miesni, ktore sa caly czas obciazone i bol stawow kolanowych. Potrzebna jest jakas specjalistyczna gimnastyka, fizjoterapeuta, a wogole - to lekarz.
Zrobil madra mine i orzekl, ze najpierw te "naturalne" metody.
Liscie kapusty, jako, ze cieple, PDP jakos cierpliwie zniosla. Oklad z twarozku - juz mniej ja zachwycil. Skonczylo sie na podwojnym bandazu elastycznym (wiem, lekko zamotanym, kurs I pomocy kiedys zaliczalam), do tego torba plastikowa w charakterze oslony. Salon wygladal jak mleczarnia ! Twarozek na fotelu, dywanie i w paru innych miejscach, bo trzeba bylo ten zabieg szczegolny akurat w salonie czynic.
No i tak wlasnie nie wiem, smiac sie, czy plakac. Tym razem nie mam kontaktu z lekarzem, niestety ...
21 stycznia 2014 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Emilio-chyba tylko śmiać,bo co innego:):):)Dobrze ,z eto nie okłady z ucieranych buraków-twarożek jakos sie posprząta i wielkich szkód nie narobi:):):)
21 stycznia 2014 21:19 / 3 osobom podoba się ten post
emilia

Wiecie co, nie wiem, gdzie napisac, tu - dla smiechu, czy w poskarzyjkach...
Moja PDP od paru dni ma opuchniete kolana i skarzy sie na bol, co powoduje kategoryczna odmowe wychodzenia z domu - nie dziwie sie, zejscie z trzeciego pietra to teraz dla niej udreka, w gorew idzie lepiej. No i maz PDP wpadl w net, znalazl recepty dwie:
1/ kompresy z lisci bialej kapusty
2/ kompresy z twarozku
Tlumaczylam, jak komu dobremu, ze jej choroba postepuje, chodzi caly czas na ugietych nogach i sciegna sie przykurczaja, co powoduje bol miesni, ktore sa caly czas obciazone i bol stawow kolanowych. Potrzebna jest jakas specjalistyczna gimnastyka, fizjoterapeuta, a wogole - to lekarz.
Zrobil madra mine i orzekl, ze najpierw te "naturalne" metody.
Liscie kapusty, jako, ze cieple, PDP jakos cierpliwie zniosla. Oklad z twarozku - juz mniej ja zachwycil. Skonczylo sie na podwojnym bandazu elastycznym (wiem, lekko zamotanym, kurs I pomocy kiedys zaliczalam), do tego torba plastikowa w charakterze oslony. Salon wygladal jak mleczarnia ! Twarozek na fotelu, dywanie i w paru innych miejscach, bo trzeba bylo ten zabieg szczegolny akurat w salonie czynic.
No i tak wlasnie nie wiem, smiac sie, czy plakac. Tym razem nie mam kontaktu z lekarzem, niestety ...

Dobrze,ze tego nie opisalas w "poskarzyjkach",bo mialabym wyrzuty sumienia,ze sie smieje,a na"wyjezdzie"wypada.Opisalas to bardzo obrazowo....nie,lepiej pojde siku....:):):):)
21 stycznia 2014 21:22 / 5 osobom podoba się ten post
Oblizywal skrzetnie lyzke, ktora osobiscie owa cudowna masc nakladal na kolana ... A na codzien w tym domu sie "bialego" nie jada !!!
21 stycznia 2014 21:34 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Emilio-chyba tylko śmiać,bo co innego:):):)Dobrze ,z eto nie okłady z ucieranych buraków-twarożek jakos sie posprząta i wielkich szkód nie narobi:):):)

Szczegolnie, jak dywan wlasnie buraczkowego koloru, kiedys "czysta" welna, a to biale pierwszy sort, znaczy sie wysoka zawartosc tluszczu ...
21 stycznia 2014 21:42 / 2 osobom podoba się ten post
No,zeby tylko Kasia 63 tego nie przeczytala,o teraz jest w kuchni przy lodowce -to juz moge....:):):)Andi,w mlodym wieku to bita smietana a w dojrzalym to juz twarozek wystarczy,bo to i cukier za wysoki po smietanie,atwarozek to i na kosci dobrze zrobi.....takie dwa w jednym :):):):)
21 stycznia 2014 21:47
magmab

KOchane Dziewczynki :) które są już Babciami - Wszysssssssssssssssssssstkiego Najlepszego w Dniu Waszego Święta!!!!!!!!

Ogromne dzięki i jeżeli też jesteś to wzajemnie!!!!!!!!
21 stycznia 2014 21:49 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No,zeby tylko Kasia 63 tego nie przeczytala,o teraz jest w kuchni przy lodowce -to juz moge....:):):)Andi,w mlodym wieku to bita smietana a w dojrzalym to juz twarozek wystarczy,bo to i cukier za wysoki po smietanie,atwarozek to i na kosci dobrze zrobi.....takie dwa w jednym :):):):)

Przeczytała:):):)Lódówka niestety została na dole z babuszką:( 
I dla ścisłości -bita smietana w każdym wieku,ale jak Tobie twarożek wystarcza to ja nie wnikam....:):):)Każdemu co lubi:):):)
21 stycznia 2014 21:50 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

I dla ścisłości -bita smietana w każdym wieku,ale jak Tobie twarożek wystarcza to ja nie wnikam....:):):)Każdemu co lubi:):):)

Szach i mat !!!
21 stycznia 2014 21:55 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Cos Ty teraz to nie ja ,jam czysta jak dziewica(prawie)....to Andrea i Emilia zaczely jakies swintuszenie ,ja tylko podtrzymalam temat ,zeby wzial i nie upadl....i znowu wszystko na mnie  buuuuuu........:):):)
21 stycznia 2014 21:56 / 3 osobom podoba się ten post
Ja się wcale odchudzać nie chcę,ja powinnam:) -a to zasadnicza różnica!!!!!!!Jak się zacznę odchudzać to będę wiecznie głodna i wqrwiona:(:(:(:(To na cholerę mi to????
21 stycznia 2014 21:57 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Cos Ty teraz to nie ja ,jam czysta jak dziewica(prawie)....to Andrea i Emilia zaczely jakies swintuszenie ,ja tylko podtrzymalam temat ,zeby wzial i nie upadl....i znowu wszystko na mnie  buuuuuu........:):):)

Pewno, my zawsze winne, tylko czego ??? Oj, nie placz, czasami czystosc tez na mozg pada ... To nie do Ciebie, absolutnie ! Tak sobie dzisiaj zartuje !
21 stycznia 2014 21:59 / 2 osobom podoba się ten post
To juz w ramach manewrow ? Kurde, dopiero przyjechalas, a juz trenujesz zagrywki na powrot do domu??? Ja sie tak nie bawie ! Ja dopiero musztre zaczynam !
21 stycznia 2014 22:09 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Pewno, my zawsze winne, tylko czego ??? Oj, nie placz, czasami czystosc tez na mozg pada ... To nie do Ciebie, absolutnie ! Tak sobie dzisiaj zartuje !

Awiesz ,ze masz racje,tylko Ci tak po cichu powiem,bo wiem,ze nie powtorzysz.Tej Kasi (wiesz co ma 63-lata)wszystko co dzisiaj napisze kojarzy sie z "jednym"a pozniej na mnie zgania i zgania,tylko nie mow tego nikomu ,bo ona jak sie dowie to sie na mnie obrazi ,O.Co do "czystosci" padajacej na mozg to cos musi byc na rzeczy!!!Celibat to straszna rzecz!:):):)