Na wyjeździe #5

27 lutego 2014 13:41 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Moja w czasie jedzenia potrafi to, to wywlec z otworu gębowego i wylizywac z pomiedzy sztucznych siekaczy co lepsze resztki, lece chyba puscic pawia...

fuuu, dobra zmienmy temat....
27 lutego 2014 13:51 / 3 osobom podoba się ten post
esmeralda

fuuu, dobra zmienmy temat....

Co do szczęki to mąż mojej PDP też miał z tym kłopoty . Pierwszy raz jak tu byłam to pewnego dnia mnie woła do sypialni i gada ,że szczęka mu wypadła na podłoge , a on nie może się schylić , więc mu podałam to to i było ok . A jakieś cztery dni przed moim zjazdem do pl wchodze do jego łazienki ,z tam kibel zapchany , chciałam spiści wodę , a tu nic nie schodzi woda . Wziełam te granulki do udrażniania rur , dalej nic . żostawiłam kibel i ok . Na drugi dzień przyjechała córka PDP i dopiero jej dziadek powiedział ,że szczęka mu do kibla wpadła i się zapchało . Do dziś dnia dziadek chodzi bez dolnej szczęki , bo kasy mu szkoda na nową hahaha....
27 lutego 2014 14:08 / 5 osobom podoba się ten post
Ja to miałam dzisiaj akcję !

Babcia 6 dni nie mogła oddać stolca, nie pomogły nawet przepisane krople.
Zadzwoniłam po lekarza, a ten owszem przyszedł i powiedział, że za pół godziny mam przyjść po receptę,
potem wykupić to i owo, no i zrobić babci lewatywę !!!!!!!!!!!!!!
No se myślę......żadnych takich zabiegów robić nie będę. Zadzwoniłam do firmy, powiedziałam co i jak - ta z kolei skontaktowała się z wnuczką (prawnym opiekunem). Nie minęło 15 min. dzwoni wnuczka i mówi, że przyjadą z Rote Kreuz, zabiorą babuklę do szpitala i tam jej zrobią lewatywę.
Muszę przyznać, że firma stanęła na wysokości zadania, bo reakcja była natychmiastowa :)
27 lutego 2014 14:10 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Ja to miałam dzisiaj akcję !

Babcia 6 dni nie mogła oddać stolca, nie pomogły nawet przepisane krople.
Zadzwoniłam po lekarza, a ten owszem przyszedł i powiedział, że za pół godziny mam przyjść po receptę,
potem wykupić to i owo, no i zrobić babci lewatywę !!!!!!!!!!!!!!
No se myślę......żadnych takich zabiegów robić nie będę. Zadzwoniłam do firmy, powiedziałam co i jak - ta z kolei skontaktowała się z wnuczką (prawnym opiekunem). Nie minęło 15 min. dzwoni wnuczka i mówi, że przyjadą z Rote Kreuz, zabiorą babuklę do szpitala i tam jej zrobią lewatywę.
Muszę przyznać, że firma stanęła na wysokości zadania, bo reakcja była natychmiastowa :)

Plusik dla Ciebie za asertywność i firmy za szybką reakcję.
Takie firmy trzeba chwalić, ciekawe co to za jedna?
27 lutego 2014 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Plusik dla Ciebie za asertywność i firmy za szybką reakcję.
Takie firmy trzeba chwalić, ciekawe co to za jedna?

Dzięki za plusika :))))) 

Co do firmy, to powiem, że już drugi raz mnie tak mile zaskoczyli. 
Podobną sytuację miałam z sortowaniem i podawaniem leków.
Cóż nazwy nie mogę podać, bo Modzio da mi bana, hehehe..... "C"...
27 lutego 2014 14:19 / 4 osobom podoba się ten post
alinka1339

Co do szczęki to mąż mojej PDP też miał z tym kłopoty . Pierwszy raz jak tu byłam to pewnego dnia mnie woła do sypialni i gada ,że szczęka mu wypadła na podłoge , a on nie może się schylić , więc mu podałam to to i było ok . A jakieś cztery dni przed moim zjazdem do pl wchodze do jego łazienki ,z tam kibel zapchany , chciałam spiści wodę , a tu nic nie schodzi woda . Wziełam te granulki do udrażniania rur , dalej nic . żostawiłam kibel i ok . Na drugi dzień przyjechała córka PDP i dopiero jej dziadek powiedział ,że szczęka mu do kibla wpadła i się zapchało . Do dziś dnia dziadek chodzi bez dolnej szczęki , bo kasy mu szkoda na nową hahaha....

Jak byłam w L. na opiece u dwojga to dzien sie zaczynał od szukania zębow, często trwało to 2-3 godziny. Na poczatku aktywnie uczestniczylam w poszukiwaniach ale pózniej nabrałam rozumu i lezakowałam sobie jak stare dobre wino, kontrolujac cała akcje z łożka w swoim pokoiku. Ech, to były czasy, teraz o szczeke mojej pdp ja musze dbac i lezy zawsze na swoim miejscu.
27 lutego 2014 15:27 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Żebyś tylko Ty w tym ferworze walki nie zapomniała ,że Wielkanoc tuż, tuż i my też powinniśmy się obmyć , noooo, tak mi się przynajmniej wydaje.....a może to ma być na świętego Jana 24 czerwca ?  ....już sama nie wiem :)))))))))

To ja wybieram na świętego Jana - woda cieplejsza ;-))))
27 lutego 2014 15:58 / 2 osobom podoba się ten post
Okazalo sie,ze miasteczko w którym jestem nie stroni od imprez. Wróciłysmy wlasnie z pdp z oglądania pochodu. Pamiętam jak w Polsce był pierwszomajowy obowiązek uczestniczenia w pochodzie i jak się wielu broniło rękami i nogami,a w innych krajach? Proszę bardzo, sami chcą :):)
Wieczorem zacznie sie prawdziwa balanga,będą występy,przebierańcy i oczywiście chlańsko do rana :)
Muszę sprawdzić czy zabrałam ze sobą stopery do uszu ,bo spania dziś nie będzie .
27 lutego 2014 16:08
czy jest tu jakas mądra kobita i mogłaby mi wytłumaczyć JAK przygotować łóżko takie wiecie szpitalne pod kątem pościeli???
kurde, córka już mi coś tłumaczyła ale nie mogłam jej załapać, mówię (pokazuję jej), że najpierw kładę taki długi podkład na to chciałam dać prześcieradło, a ona mówi, że jakiś spring coś tam bett , o co jej mogło chodzić??? :/
cięzko się z nią dogadać jeśli o to idzie......
27 lutego 2014 16:20 / 3 osobom podoba się ten post
mzap88

czy jest tu jakas mądra kobita i mogłaby mi wytłumaczyć JAK przygotować łóżko takie wiecie szpitalne pod kątem pościeli???
kurde, córka już mi coś tłumaczyła ale nie mogłam jej załapać, mówię (pokazuję jej), że najpierw kładę taki długi podkład na to chciałam dać prześcieradło, a ona mówi, że jakiś spring coś tam bett , o co jej mogło chodzić??? :/
cięzko się z nią dogadać jeśli o to idzie......

Doskonale znasz niemiecki,czemu jej nie zrozumiałas?
Córce chodziło pewnie o to,że na prześcieradło kładziesz taki specjalny,nieprzemakalny podkład wpoprzek łózka .Wciskasz z jednej strony i z drugiej tak zeby się nie zsunął jak ktoś się będzie obracał.
Ten nieprzemakalny podkład musi być na wierzchu,na prześcieradle a nie pod nim.
27 lutego 2014 16:30
Gosia 1234

Melduje sie. z DE. Trafiłam jak śliwka w kompot. Maz PDP daje popalić.
Tragedii nie ma, ale równy zapieprz od 7 do 22.

Jest bardzo nerwoey byle co to krzyczy do mnie, ale i potrafi sie śmiać.
Oczszędnosć na max.
A ja na dodatek źle doładowałam internet. Wskoczyło tylko na 24 g.
Miałam chwile zwatpienia ale postaram sie dotrwać.

Gosiu,postaraj się powolutku wszystko ogarnąć.Miejmy nadzieję,że się polepszy.........
27 lutego 2014 16:45
ivanilia40

Doskonale znasz niemiecki,czemu jej nie zrozumiałas?
Córce chodziło pewnie o to,że na prześcieradło kładziesz taki specjalny,nieprzemakalny podkład wpoprzek łózka .Wciskasz z jednej strony i z drugiej tak zeby się nie zsunął jak ktoś się będzie obracał.
Ten nieprzemakalny podkład musi być na wierzchu,na prześcieradle a nie pod nim.

no tak wyszło, że nie wiem o co jej chodziło ;/ a głupio mi teraz dzwonić i pytać ....

ale jej chodziło chyba, że jeden ma być pod prześcieradłem a drugi na....

i twierdzi, że takie zwykłe prześcieradło bedzie lepsze niżeli takie z gumką
27 lutego 2014 16:54
mzap88

no tak wyszło, że nie wiem o co jej chodziło ;/ a głupio mi teraz dzwonić i pytać ....

ale jej chodziło chyba, że jeden ma być pod prześcieradłem a drugi na....

i twierdzi, że takie zwykłe prześcieradło bedzie lepsze niżeli takie z gumką

Pewnie ,ze lepsze zwykle bo podopieczna ma ich .........." zakitranych " w szafie  .....do oporu , nawet sprzed 20 lat) a na gumke trzeba kupic .
27 lutego 2014 16:56 / 2 osobom podoba się ten post
No a ja sobie tak dumam dumam i chyba profesje zmienie :) Juz szosty raz dzisiaj dzieciaczki zadzwonily do drzwi, pospiewaly i dostaly po 3 euro od glowy od dziadka...hmmm..jeszcze ze dwa razy wpadnie taka gromadka naucze sie tej piosenki, zaloze wianek na glowe i sama pochodze po chalupkach :)
27 lutego 2014 16:57
zosia_samosia

Pewnie ,ze lepsze zwykle bo podopieczna ma ich .........." zakitranych " w szafie  .....do oporu , nawet sprzed 20 lat) a na gumke trzeba kupic .

nie, powiedziałabym nawet,  że więcej jest tych gumkowych...
no zobaczę, jak się zmieści gumkowe na ten materac to takie zostawie