Zdecydowana. Stoper zatrzymuje drzwi aby się nie zamknęły. Odbojnik natomiast chroni ściany przed drzwiami aby o nie nie trzasnęły. Stoper i odbojnik mają zastosowanie po przeciwnych stronach drzwi. Mam nadzieję, że dobrze to ujęłam.:-)

Zdecydowana. Stoper zatrzymuje drzwi aby się nie zamknęły. Odbojnik natomiast chroni ściany przed drzwiami aby o nie nie trzasnęły. Stoper i odbojnik mają zastosowanie po przeciwnych stronach drzwi. Mam nadzieję, że dobrze to ujęłam.:-)
Dobra. Poddaję się. Znalazłam moją owcę na stronie sklepu. Ta dam.....czekam na słowa krytyki. Teraz to kupiłabym jeża albo kurę. Zdecydowanie bardziej mi się podobają.
A karton też kupujesz na poczcie ? Ile kosztuje ?
Alinko, to jest dokładnie jedno i drugie, bo już zgłupiałam teraz,,,,:lol3:
Odbojnik jest z reguły przytwierdzony na stałe do podłogi, a stoper jest przenośny.
Tak, dobrze. Po zastanowieniu doszedłem do takich samych wniosków. Odbijają drzwi-odbojniki, stopery-zatrzymują. Same nazwy sugerują zastosowanie:)))
Jest odbojnik i jest ''zatrzymywacz' :-)
Ja może już pójdę lepiej spać? Dobranoc.:aniolki:
Tak, dobrze. Po zastanowieniu doszedłem do takich samych wniosków. Odbijają drzwi-odbojniki, stopery-zatrzymują. Same nazwy sugerują zastosowanie:)))
Knorr,proszę Cię nie zaczynaj rozkminiać bo jak to Danka przeczyta.....ha ha ha
Knorr,proszę Cię nie zaczynaj rozkminiać bo jak to Danka przeczyta.....ha ha ha
Ja może już pójdę lepiej spać? Dobranoc.:aniolki:
"2010-01-27. zgłaszam wniosek formalny o dodanie wyrazu "rozkminiać" do słownika języka polskiego dr inż. Władysław I Herman profesor ..."- zacytowałem. A byłem przekonany, czytając tu często używane, brzydkie według mnie słowo, że nie ma go w słowniku. A tu proszę :-)))