06 maja 2014 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
SówkaZostań listonoszką w Niemczech. Mój znajomy był ładnych pare lat listonoszem w Szwajcarii i dorobił się fajne kasy, wykupił w moim mieście kilka kamienic i wrócił do Polski, przez jakiś czas żył z czynszu, potem poszedł do szkoły i teraz jest tłumaczem przysięgłym j. niemieckiego :-)
Hm, ciekawe życie...Nie pierwszy raz ta Szwajcaria puszcza do mnie oko, lecz póki małego nie przejmie tato do wychowania, nie dam sie jej uwieść. Tak w ogóle to ja kocham Polskę miłością chyba dozgonną, na razie ani poznane Włochy, ani Francja, ani Niemcy nie są dla mnie powodem do opuszczenia kraju. Ostatnio nawet córka babci pytała mnie, dlaczego ze swoją znajomoscią niemieckiego (he, he) nie zostanę tutaj. Powodów jest wiele, dlatego też, że mam w kraju fajnych znajomych, którzy nie narzekają, tylko szkolą się, wymyslają nowe rzeczy, jeżdżą do pracy za granicę, ale wracają, bo dobrze się w Polsce czują, mimo tego, że jak tam jest, to każdy wie.
Rozpisałam się, a tu obiad robić trzeba, dziś restauracja Romana proponuje naleśniki z pysznym białym serem bio na słodko. A u Was? Ostrygi i szampan jak zwykle?