Poradzcie jak z Polski przesłać leki? Przedłużyłam wyjazd a muszę zażywać stale, wiec rodzinka mi podeśle. Tylko czy pocztą dotrą? Może DHL em lepiej?
Poradzcie jak z Polski przesłać leki? Przedłużyłam wyjazd a muszę zażywać stale, wiec rodzinka mi podeśle. Tylko czy pocztą dotrą? Może DHL em lepiej?
Nie ma sensu płacić za DHL, ja ostatnio dostałam od kolezanki antybiotyk i probiotyk, cena przesyłki 6,50 plus koperta bąbelkowa. Za dwa dni miałam w skrzynce na listy. Wczesniej też dostawałam lek , który musze zazywać codziennie i bez problemu doszedł. Jeśli chcesz priorytetem to koszt 10 zł zdaje się.
Robie sobie porzadki w szafie po dzisiejszym porannym prasowaniu,zastanawiam sie kto mi tyle rzeczy do szafy podrzucił.Zawsze obiecuje sobie zwłaszcza jak jade na wies ograniczenie do minimum, ale gdzie tam,ciagne do pracy a potem z pracy rzeczy,ktorych nie noszę.Ale to juz ostatni raz.
Diewczyny, prosze jesli ktos wie, jesli chca mnie do AOK zglosic to nie moge jednoczesnie byc ubezpieczona w Polsce, nie wiem jak to dziala.Tutaj bede miala meldunek, dzieki
Diewczyny, prosze jesli ktos wie, jesli chca mnie do AOK zglosic to nie moge jednoczesnie byc ubezpieczona w Polsce, nie wiem jak to dziala.Tutaj bede miala meldunek, dzieki
Moja kumpela ma niemiecka gewerbę,zameldowanie i ub.w AOK ,w PL jest "podpięta" pod męża i też chodzi do lekarza normalnie.Zapytałam ja na skypie i tak mi odpowiedziała.
I tak właśnie wygląda sakrament spowiedzi. Siedzi sobie gruby, najedzony ksiądz (oczywiście dzięki gosposi), słucha grzechów i decyduje o tym kogo rozgrzeszyć a kogo nie. To jest jakieś nieporozumienie, na szczęście coraz więcej ludzi odchodzi od tej instytucji.