Sentencje na dzień dzisiejszy

31 maja 2014 08:36
Pieniądze mają czarodziejską moc: z nimi nikt nie jest samotny.       Paulo Coelho
31 maja 2014 08:45 / 5 osobom podoba się ten post
31 maja 2014 09:07 / 3 osobom podoba się ten post
,,Żyj tak,abyś mogła sobie co rano spojrzeć w oczy w lustrze''
31 maja 2014 09:26 / 3 osobom podoba się ten post
Zacznij od robienia tego,co konieczne.Potem rób to, co możliwe i nagle okaże się,ze robisz rzeczy niemozliwe.
01 czerwca 2014 06:33 / 4 osobom podoba się ten post
Najlepiej nie planuj nic.Nie przewiduj tysiąca mozliwości.Daruj sobie myślenie o tym,co będzie,bo wiesz co?
Od życia i tak dostaniesz akurat to czego kompletnie sie nie spodziewasz.
01 czerwca 2014 08:26 / 6 osobom podoba się ten post
01 czerwca 2014 09:37 / 2 osobom podoba się ten post
,,Szczęście trzeba rwać ,jak świeże wiśnie ,
bo pózniej przyjdzie mróz i szczęście pryśnie''.
02 czerwca 2014 05:46 / 4 osobom podoba się ten post
Prosty rachunek,jesli ktoś sprawia,że częściej sie martwisz niz cieszysz oznacza,że nie jest wart twojego czasu.
02 czerwca 2014 08:25 / 5 osobom podoba się ten post
02 czerwca 2014 13:14 / 1 osobie podoba się ten post
nie będę dziś smutna, nie spóźnię się, mój mąż mnie nie zdradzi, nie zostanę zwolniona z pracy, nie będę myśleć negatywnie, nie będę pesymistką…
02 czerwca 2014 13:17 / 2 osobom podoba się ten post
"Aby spełnić swoje marzenia, musisz stworzyć im nieco przestrzeni do oddychania. Wykonaj to, co do ciebie należy, i nieco się wycofaj – pozwól, aby wszechświat użył swojej magii.
02 czerwca 2014 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
Nie zaczynaj dzisiejszego dnia od rozpamiętywania wczorajszych zmartwień.
02 czerwca 2014 15:14 / 2 osobom podoba się ten post
gosia35

nie będę dziś smutna, nie spóźnię się, mój mąż mnie nie zdradzi, nie zostanę zwolniona z pracy, nie będę myśleć negatywnie, nie będę pesymistką…

Powiedz sobie lepiej tak - dzisiaj będę wesoła, zdążę na czas, mój mąż jest mi wierny, będę pracować długo, myślę pozytywnie, jestem optymistką. Twoja podświadomość nie zna słowa "nie", jeśli sobie mówisz "nie będę dziś smutna", to niestety przyciągasz do siebie zły nastrój itp. Czytałam "Potęgę podświadomości" , "Sekret" i inne książki, bardzo polecam. Kiedyś byłam pestmistką , a teraz po prostu negatywne myśli odrzucam bojąc się ich spelnienia, staram się, we wszystkim czego doświadczam, widzieć pozytywną stronę. Jasne,że miewam gorsze nastroje, czasem i łzy polecą, ale szybciutko mi przechodzi, przepędzam smuteczki .Nasze myśli mają na nas ogromny wpływ, i coś w  temacie : "Jesteś dziś tam , gdzie zawiodły Cię twoje myśli; jutro będziesz tam, gdzie twoje myśli cię zabiorą" -James Allen- autor "Tak jak człowiek myśli". Pozdrawiam.
02 czerwca 2014 17:12
"Pewnego dnia masz siedemnaście lat, planujesz swoje “kiedyś”. A potem tak cicho, że nawet nie zauważasz, „kiedyś” staje się „dzisiaj”. A potem „kiedyś” staje się „wczoraj”. I to jest twoje życie"
02 czerwca 2014 17:18 / 3 osobom podoba się ten post
"Człowiek wmówił sobie, że ma za krótkie życie, w związku z czym zwykł się tłumaczyć ustawicznym brakiem czasu. Tylko, powiedzmy, gdyby żył dwa razy dłużej, miałby go więcej? Wątpię. Jeśliby komuś udało się skonktruować zegar, który odmierzałby człowiekowi czas zmarnowany, pusty, i czas pełny, poświęcony jakiemuś pożytkowi, choćby własnemu, okazałoby się, że większość życia zmarnował. Więc może i tak życie dane jest nam w nadmiarze."

Wiesław Myśliwski - "Ostatnie rozdanie"