Będę dzisiaj piekła roladę.
O efektach poinformuję:-)

Będę dzisiaj piekła roladę.
O efektach poinformuję:-)
Nooo, fajny ten mieszaniec :-)
Mogę poprosić o przepis ? Czy jest tu gdzieś ?
Już piszę :
- 6 żółtek
-11/2 szkl,cukru pudru
-2 łyżeczki proszku do piecz.
-200gr masła
- 1/2 szkl oleju
- 2 szkl mąki
- 1/2 szkl. maku
- 2 łyżki kakao
- 1 budyń
- 6 białek
żółtka ubijamy z cukrem na kogel, dodajemy masło /ja rozpuściłam/ mieszamy, dodajemy mąkie z proszkiem, olej i na końcu ubite białka, leciutko mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części . Do jednej wsypujemy mak, do 2 budyń, i do 3 kako / wymieszamy/Do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą.Pieczemy w 180% 40 -50 min do suchego patyczka.Smacznedo :-)
No widzisz jaką piękną rolade zrobilas, z tego przepisu Ivanilki możesz robić każdą. smacznego. Jestem z Ciebie dumna:)
Już piszę :
- 6 żółtek
-11/2 szkl,cukru pudru
-2 łyżeczki proszku do piecz.
-200gr masła
- 1/2 szkl oleju
- 2 szkl mąki
- 1/2 szkl. maku
- 2 łyżki kakao
- 1 budyń
- 6 białek
żółtka ubijamy z cukrem na kogel, dodajemy masło /ja rozpuściłam/ mieszamy, dodajemy mąkie z proszkiem, olej i na końcu ubite białka, leciutko mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części . Do jednej wsypujemy mak, do 2 budyń, i do 3 kako / wymieszamy/Do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą.Pieczemy w 180% 40 -50 min do suchego patyczka.Smacznedo :-)
Wygląda na łatwą, czyli w sam raz dla mnie. Bardzo dziękuję :-)
Aha, cukru pudru 1/2 szklanki ?
znam tą babke pod nazwą tulipan , tylko daje czerwony budyń i przeciągam nożem przez srodek , ładnie to wygląda. Prosta babka i dobra
Cukru pudru 1szkl i 1/2 /półtorej szkl/ łatwe jest ale do tanich tez nie należy:-)
Dla mnie ważne, że łatwe, czyli może mi się udać :kocha nie kocha:
Dzięki.
Stanęła na głowie:-) ale pyszna świeżo upieczona jeszcze ciepła rolada jabłkowa Basi 48 dziękuję za przepis
Dla mnie ważne, że łatwe, czyli może mi się udać :kocha nie kocha:
Dzięki.