Wiecie co,czytam o imbirze i nie znalazłam nigdzie żeby imbir gotować,wszędzie piszą żeby zalać wodą i zostawić na noc,a potem dolać gorącej wody i tak pić. Czy jesteście pewne,że gotuje sie go?
Wiecie co,czytam o imbirze i nie znalazłam nigdzie żeby imbir gotować,wszędzie piszą żeby zalać wodą i zostawić na noc,a potem dolać gorącej wody i tak pić. Czy jesteście pewne,że gotuje sie go?
No chyba ze nie umiem niemieckiego i ,, kochen lassen 20 min,,, to nie jest gotowac 20 minut:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Wrzucam do zimnej wody jak zaczyna sie gotowac patrze ktora godzina od tego momentu licze 20 minut od zagotowania ,zmniejszam gaz i pomalu na trojce gotuje ,a smak masz malo wyczówalny bo moze za malo dalas ? Ja daje na liter 2 do 2,5 cm cienko to kroje w plasterki , i mnie az w jezyk piecze ,,,, a moze ty masz inne kubki smakowe :-) :-) :-) :-) :-)
No chyba ze nie umiem niemieckiego i ,, kochen lassen 20 min,,, to nie jest gotowac 20 minut:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
No ok,ok nie nerwuj sja, ja tołko zapytaju :)
Cynamon też wspomaga odchudzanie,a jakby tak szczyptę to szklaneczki z imbirem dodać? Co sądzicie,nie za wiele?
:-) :-) :-) :-) bede jesc teraz cynamon :-) :-) :-) :-) wczesniej tez duzo jadlam ale zaprzestalam ,obrzeralam sie ryzem z musem jablkowym i cynamonem :-) :-) :-) :-) pozniej mi obrzydlo :-) ale jakos znowu naszla mnie ochota :-)
Beata pijesz kawe przeciez, dawaj cynamon i kardamon do kawy po odrobince nim sie przyzwyczaisz, walory smakowe podwyższone,a i inne funkce uruchomione bedziesz miała:)
I jedz juz do domu jak sprawa z twoim młodszym?