romanaKiedy studiowałam, był taki przesąd, że nie obkłada się indeksów, bo nie skończy się studiów. Jako jedna z nielicznych w grupie miałam od początku okładkę i też jako jedna z nielicznych skończyłam studia. Przesądy utrudniają nam życie, moja mama miała tego trochę i wiecznie była nieszczęśliwa. Bo wiecie, że jeśli w Nowy Rok pierwsza was odwiedzi kobieta, to cały rok będzie nieudany?
Moja mama nie wierzył]a w przsady związane ze słupamu,kotami itp ale w w to co ja wcześniej wymieniłam tak.Miała też coś takiego ,że jak szedł brzydki człowiek zawsze mówiła,,nie patrz na niego,, i sama gdzieś tam do tyłu dyskretnie splunęła. Z wampirami jest tak ,że ja mam po spotkanieu z takim człowiekim ,że nie mam siły ,prawie że na czworaka chodzę serce wali jak głupie,w łbie się kręc .Mam takią osobę w swoim otoczeniua i czasami zdarza sie nawet spotkać w drodze do pracy. Są ludzie o złym spojrzeniu.Wbija w Ciebie wzrok jak topór w głowę i i potem czuje sie przez resztę dnia ten wzrok brrrrrrrrrr