Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

20 sierpnia 2014 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Masz takie garnki Wichurra? ja przywiozłam z Casablanki

Takie cuda mozna dostac w Polsce.Naprawde jest w czym wybierac.Sa rowniez w wersji emaliowanej na zupy,2 dania,itp FAJNA rzecz !!!/default.jpg" alt="" />
20 sierpnia 2014 15:36 / 1 osobie podoba się ten post
frymusek

To zapraszam bo dzis u mnie  nalesniki;0

U mnie też były :)

20 sierpnia 2014 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Chciało mi się zupy... Ugotowałam ogórkową... Pod koniec gotowania wrzuciłam po dwie frankfurterki na głowę..))))

Podsunełaś mi pomysł i zrobiłam dzis  ogórkową.No i na deser nalesniki.Babciunia się zajadała:;)
20 sierpnia 2014 16:03 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Takie cuda mozna dostac w Polsce.Naprawde jest w czym wybierac.Sa rowniez w wersji emaliowanej na zupy,2 dania,itp FAJNA rzecz !!!/default.jpg" alt="" />

Tylko, że pokazałeś garnek rzymski, a to co innego:)
Garnki do tajine, takie już porządniejsze kosztują ok 200zł i pewnie, że są.
Chodzi o to, że w kraju pochodzenia są tańsze no i pamiątkę stanowią. 
20 sierpnia 2014 16:07 / 2 osobom podoba się ten post
Nic ,bo dziś środa wolności...
20 sierpnia 2014 18:23
frymusek

Pani chyba chce zmienniczke [po wlosku przywitać;0

ja paskuda jestem i nikogo nie witam:)), ale jutro ......- zajrzyj do kalendarza, chyba, że Ty Joasiu też.......
20 sierpnia 2014 20:42
Joanka

ja paskuda jestem i nikogo nie witam:)), ale jutro ......- zajrzyj do kalendarza, chyba, że Ty Joasiu też.......

kiedys za kawalera tak a teraz w maju :)
20 sierpnia 2014 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
Atiii

a ja zwolenniczka krupniku jestem z miesem i grzybkami suszonymi i koperkiem i natką i nie poddaje pod ocene gusta innych :)

O, to coś dla mnie. Krupnik z mięsem i koniecznie suszonymi grzybkami. 
Jak nie mam natki, daję majeranek.
20 sierpnia 2014 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
A macie jakąś radę na to, że coś gotuję, doprawiam, doprawiam i ciągle jakoś za mało mi się wydaje. W końcu przestaję doprawiać, bo tak niby dobre (chociaż tak właściwie jeszcze bym doprawiła, ale już nie chcę przesadzać), a jak podaję do stołu i jem, to nagle czuję, że jednak za dużo przyprawiłam. No kilka razy ostatnio już tak miałam i nie wiem, co jest. Czy jakoś nie tak próbuję, czy co?:)
20 sierpnia 2014 22:31
Zofija

Mnie dzisiaj gotowanie ominęło. PDP miała pomysł (zachciankę), aby pojechać prawie 30km do restauracji na obiad, gdzie ponoć wszystko jest własnego chowu i przyrządzone z sercem. Zjedliśmy wspaniałą rybę, oczywiście gotowaną na niebiesko. Był to niejaki Seubling, trochę większy niż pstrą i mniej ości. Pychotka

Oczywiście gotowaną na niebiesko? Jak to na niebiesko?
Można coś szerzej opisać?
20 sierpnia 2014 22:33
wichurra

A macie jakąś radę na to, że coś gotuję, doprawiam, doprawiam i ciągle jakoś za mało mi się wydaje. W końcu przestaję doprawiać, bo tak niby dobre (chociaż tak właściwie jeszcze bym doprawiła, ale już nie chcę przesadzać), a jak podaję do stołu i jem, to nagle czuję, że jednak za dużo przyprawiłam. No kilka razy ostatnio już tak miałam i nie wiem, co jest. Czy jakoś nie tak próbuję, czy co?:)

Też tak mam. Dlatego zaczęłam przyprawiać na sam koniec gotowania. 
20 sierpnia 2014 22:34
I pomogło?
20 sierpnia 2014 22:36 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

No ja też dopiero tutaj tydzień temu nauczyłąm się tego sposobu przygotowania ryby. Jest to przyrządzenie pstrąga w wywarze warzywno-octowym. Gdzieś tam wcześniej z 10.08. napisałam dokładnie jak się to robi.
20 sierpnia 2014 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Amelko, sięgnij do postów wyżej. Było "opisywane".
21 sierpnia 2014 08:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś żurek , placki z jabłkami i cukrem pudrem-- skromnie ale mięso każdego dnia to dla mnie za dużo szczęścia.