Wiedziałam , że se jaja będziecie robić . Nic to ...robiono z pingwina to wtedy bolało . Atakowano śliczną , mechatą ptaszynę chyba najczęściej ...biedactwo nawet dzióbka nie otworzyło , żeby się bronić :-( Jeszcze moment ...chwilunia ...jak ja se pojadę z koksem , po bandzie co " poniektórym " to zapomną , że mnie kiedykolwiek znali :pomponiara:
Jeszcze słońce nie ma się ku zachodowi, a ja, przez przypadek nawrócenia doznałem

Nie do końca przebudzony po poobiedniej drzemce, wchodzę ci ja na forum i zrazu zdaje mi się, że na forum jakichś anielskich chórów jestem. Jak na mnie to anielskie oblicze, przecudnym błękitem otoczone, spojrzało, tom na kolana padł i do św. Tadeusza Judy zaczął pieśń pochwalną wyśpiewywać. Z tą pieśnią na ustach, cały czas na kolanach idąc, na dół zszedłem i obudziłem Jutrzenkę. Kiedy i ona, przebudzona nagle, potwierdziła, że to niechybnie anioł i znak dla mnie, śpiewać przestałem, żeby psa sąsiadów, koni i kóz w zagrodzie tudzież dzieci na podwórzu na szwank psychiczny i fizyczny nie narażać.
Co swoje zrobiłem i dopiero teraz, po wypiciu drugiej filiżanki kawy, zauważyłem, że to nasze stare forum i żaden to anioł, jeno niejaka Barbara n. tak się wypacykowała i swój konterfekt błękitem upiększyła, że za anioła uchodzić może.
Znaczy się - monidło.
No cóż, nie ma tego złego...
Skoro nawrócenie przyszło, to pędzę do Administracji o wytyczenie jakiegoś kącika modlitewnego na forum.