Jak minął dzień

06 kwietnia 2017 15:37 / 9 osobom podoba się ten post
"Panno Święta, co jasnej bronisz Częstochowy..."
Jeszcze słońce nie ma się ku zachodowi, a ja, przez przypadek nawrócenia doznałem

Nie do końca przebudzony po poobiedniej drzemce, wchodzę ci ja na forum i zrazu zdaje mi się, że na forum jakichś anielskich chórów jestem. Jak na mnie to anielskie oblicze, przecudnym błękitem otoczone, spojrzało, tom  na kolana padł i do św. Tadeusza Judy zaczął pieśń pochwalną wyśpiewywać. Z tą pieśnią na ustach, cały czas na kolanach idąc, na dół zszedłem i obudziłem Jutrzenkę. Kiedy i ona, przebudzona nagle, potwierdziła, że to niechybnie anioł i znak dla mnie, śpiewać przestałem, żeby psa sąsiadów, koni i kóz w zagrodzie tudzież dzieci na podwórzu na szwank psychiczny i fizyczny nie narażać.
Co swoje zrobiłem i dopiero teraz, po wypiciu drugiej filiżanki kawy, zauważyłem, że to nasze stare forum i żaden to anioł, jeno niejaka Barbara n. tak się wypacykowała i swój konterfekt błękitem upiększyła, że za anioła uchodzić może.
Znaczy się - monidło.
No cóż, nie ma tego złego...
Skoro nawrócenie przyszło, to pędzę do Administracji o wytyczenie jakiegoś kącika modlitewnego na forum.
06 kwietnia 2017 15:48 / 8 osobom podoba się ten post
Wiedziałam , że se jaja będziecie robić . Nic to ...robiono z pingwina to wtedy bolało . Atakowano śliczną , mechatą ptaszynę chyba najczęściej ...biedactwo nawet dzióbka nie otworzyło , żeby się bronić Jeszcze moment ...chwilunia ...jak ja se pojadę z koksem , po bandzie co " poniektórym " to zapomną , że mnie kiedykolwiek znali :pomponiara:
06 kwietnia 2017 15:52 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wiedziałam , że se jaja będziecie robić . Nic to ...robiono z pingwina to wtedy bolało . Atakowano śliczną , mechatą ptaszynę chyba najczęściej ...biedactwo nawet dzióbka nie otworzyło , żeby się bronić :-( Jeszcze moment ...chwilunia ...jak ja se pojadę z koksem , po bandzie co " poniektórym " to zapomną , że mnie kiedykolwiek znali :pomponiara:

Ależ Barbaro!
Opanuj się!
To niegodne anioła
06 kwietnia 2017 15:56 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wiedziałam , że se jaja będziecie robić . Nic to ...robiono z pingwina to wtedy bolało . Atakowano śliczną , mechatą ptaszynę chyba najczęściej ...biedactwo nawet dzióbka nie otworzyło , żeby się bronić :-( Jeszcze moment ...chwilunia ...jak ja se pojadę z koksem , po bandzie co " poniektórym " to zapomną , że mnie kiedykolwiek znali :pomponiara:

Basia, Ty się nie denerwuj, Ty dumna bądź. Wyglądasz bombowo, a kolor włosków blond wybornie komponuje się z Twoimi niebieskimi oczami.
W blondzie naprawdę Ci do twarzy. Po prostu świetnie!
06 kwietnia 2017 16:01 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Baśka !!! a skąd Ci do głowy strzeliło, że sobie jaja robimy !! No wiesz co, obraziłam się na Ciebie. 
06 kwietnia 2017 16:33 / 2 osobom podoba się ten post
Basiu droga!
Już ty się tak na Misia nie gniewaj.
Wiadomo przecież, że u Misia rozumek mały, to i lekko głupawy on ci jest 
A takiemu, to i wybaczyć łatwiej 
To bardzo miło z twojej strony, że zechciałaś nam swoją fizjonomię w tak piękny sposób pokazać.
Sama widzisz, że jeszcze nie wszystkich stać na taki akt odwagi. I nie jest to jakieś tam pozowane selfie, tylko baaaaardzo ładne foto.
Wiele jest nas takich, co to jakąś myszą, misiem z gołą d..ą albo innym zwierzem się zasłaniają. Myślę, że kiedyś nabierzemy twojej odwagi
A z tym nawróceniem, to musi być coś na rzeczy, bo właśnie "nawiedziła" nas tutejsza aktywistka z KFD i jakąś gazetkę przyniosła, przy okazji krótką prelekcję wygłaszając. Może to jakiś znak?
Zaczynam się trochę bać
06 kwietnia 2017 16:39 / 6 osobom podoba się ten post
Misiek

Basiu droga!
Już ty się tak na Misia nie gniewaj.
Wiadomo przecież, że u Misia rozumek mały, to i lekko głupawy on ci jest:glupi: :glupi1:
A takiemu, to i wybaczyć łatwiej :rozejm:
To bardzo miło z twojej strony, że zechciałaś nam swoją fizjonomię w tak piękny sposób pokazać.
Sama widzisz, że jeszcze nie wszystkich stać na taki akt odwagi. I nie jest to jakieś tam pozowane selfie, tylko baaaaardzo ładne foto.
Wiele jest nas takich, co to jakąś myszą, misiem z gołą d..ą albo innym zwierzem się zasłaniają. Myślę, że kiedyś nabierzemy twojej odwagi:-)
A z tym nawróceniem, to musi być coś na rzeczy, bo właśnie "nawiedziła" nas tutejsza aktywistka z KFD i jakąś gazetkę przyniosła, przy okazji krótką prelekcję wygłaszając. Może to jakiś znak?
Zaczynam się trochę bać:stres:

Tak mnie poruszył Twój wpis o zasłanianiu się, że na dzisiaj wstawiam swoją fotkę. A potem przestanę straszyć  Ale niewyraźna wyszła. Musze pokombinować. 
06 kwietnia 2017 16:45 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Tak mnie poruszył Twój wpis o zasłanianiu się, że na dzisiaj wstawiam swoją fotkę. A potem przestanę straszyć :lol1: Ale niewyraźna wyszła. Musze pokombinować. 

Mycha.....Jakaś mgła chyba u Ciebie jest.....Nic nie widać.....
06 kwietnia 2017 16:46 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Mycha.....Jakaś mgła chyba u Ciebie jest.....Nic nie widać.....:-)

zawsze tak mam  jak chodzi o zdjęcia. Kurcze nie potrafię poprawić. Chyba rozdzielczość się pie....y przy wstawianiu. Oo inne znalazłam. 
06 kwietnia 2017 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Tak mnie poruszył Twój wpis o zasłanianiu się, że na dzisiaj wstawiam swoją fotkę. A potem przestanę straszyć :lol1: Ale niewyraźna wyszła. Musze pokombinować. 

A ja, dla przyzwoitości, ubrałem się 
06 kwietnia 2017 16:55 / 4 osobom podoba się ten post
Misiek

A ja, dla przyzwoitości, ubrałem się :-)

A majtki masz 
06 kwietnia 2017 16:57 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

A majtki masz :smiech3:

Dzisiaj tak tu zimno, że kalesony długie by nie zaszkodziły 
06 kwietnia 2017 16:59 / 4 osobom podoba się ten post
Misiek

Dzisiaj tak tu zimno, że kalesony długie by nie zaszkodziły :-)

Ostatnio Ivanilka, słusznie zresztą, zauważyła że bez majtek po forum latasz. Tylko w jakiejś koszulince. Popraw się. To już te kalesony są przyzwoitsze.  
06 kwietnia 2017 17:09 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Ostatnio Ivanilka, słusznie zresztą, zauważyła że bez majtek po forum latasz. Tylko w jakiejś koszulince. Popraw się. To już te kalesony są przyzwoitsze.  

O utensylia dbać trzeba.
Pani M. jutro, na cały weekend przyjeżdża 

A przy okazji zaspokoiłem pruderyjne żądania wspomnianej i innych oburzonych 
06 kwietnia 2017 17:12 / 4 osobom podoba się ten post
Jak to mówią "Obiadek zjedzony, dzionek zaliczony"!