Na wyjeździe #13

26 sierpnia 2014 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Może ktoś miał do czynienia z hipohondrykiem będę wdzięczna za podpowiedzi jak należy postępować.
Jestem tu drugi dzień ,dostałam wskazówki że pani udaje że ją coś boli i ciągle brała by tabletki przeciwbólowe ,moim zadaniem jest ją od tego odwieźć a to nie jest proste .Ufffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dam rade!!!!!!!muszę

czasem stosuje się placebo,np.wit C,nadmiar wydalają nerki,ale to decyzja dla lekarza,tłumacz że więcej leków spowoduje nasilenie choroby.Lekko nie będzie,ale to oczywiste że dasz radę.
26 sierpnia 2014 20:23
Evvex

czasem stosuje się placebo,np.wit C,nadmiar wydalają nerki,ale to decyzja dla lekarza,tłumacz że więcej leków spowoduje nasilenie choroby.Lekko nie będzie,ale to oczywiste że dasz radę.

Ona ma leki przepisane przez lekarza i codzienie rano ichne służby co rano przywożą ale ona chce więcej i trudno jej wytłumaczyc no bo w tej chwili ją boli brzuch i glowa i wogóle źle się czuje jest bardzo chora . Mnie jeszcze nie mówila ze mam ją natychmiast zawieźc do lekarza ale moja poprzedniczka tak miała i już nie dawała rady , No zobaczę dalej dla mnie to nowe doświadczenie .Dzięki za wsparcie ,dobrze że jesteście !!!!!!
26 sierpnia 2014 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
steni

Może ktoś miał do czynienia z hipohondrykiem będę wdzięczna za podpowiedzi jak należy postępować.
Jestem tu drugi dzień ,dostałam wskazówki że pani udaje że ją coś boli i ciągle brała by tabletki przeciwbólowe ,moim zadaniem jest ją od tego odwieźć a to nie jest proste .Ufffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dam rade!!!!!!!muszę

to jej dawaj tak jak napisala Ewex witaminy.Mozesz rowniez podawac te rozpuszczalne z Aldika np magnez.Po podaniu witamin utwierdzaj ja ze pomogla,bo to taka super tabletka  niech ci potiwierdza ze juz nie boli 
26 sierpnia 2014 20:24 / 1 osobie podoba się ten post
steni

Ja miałam,pochowałam tabletki,postraszyłam pdp ,że jej się dziura w żołądku zrobi:)Ale nie wiem ,czy u twojej podopiecznej to wypali.
Moja to sama do siebie pogotowie wzywała;)
Ważna jest też rodzina,jak nie będzie reagować na jej rzekome boleści,to powinno pomału wszystko do normy wrócić.

26 sierpnia 2014 20:28
ORIM

to jej dawaj tak jak napisala Ewex witaminy.Mozesz rowniez podawac te rozpuszczalne z Aldika np magnez.Po podaniu witamin utwierdzaj ja ze pomogla,bo to taka super tabletka  niech ci potiwierdza ze juz nie boli 

To nie takie proste bo ona musi wiedzieć co bierze chce przeciwbólową a nie witaminy a jak nie ma to za telefon i do apteki i jej przywożą chociaż zminniczka mi powiedziała że raczej nie bo ją znają i wiedzą o co chodzi a jednak wczoraj jej przywieźli pieniądze ma więc to dla niej nie problem ,zobaczę dalej jak tak będzie to będę rozmawiać z jej opiekunem prawnym , bo nie ma rodziny tzn.dzieci.
26 sierpnia 2014 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
steni

To nie takie proste bo ona musi wiedzieć co bierze chce przeciwbólową a nie witaminy a jak nie ma to za telefon i do apteki i jej przywożą chociaż zminniczka mi powiedziała że raczej nie bo ją znają i wiedzą o co chodzi a jednak wczoraj jej przywieźli pieniądze ma więc to dla niej nie problem ,zobaczę dalej jak tak będzie to będę rozmawiać z jej opiekunem prawnym , bo nie ma rodziny tzn.dzieci.

oczywiscie ze tak.Niech opiekun prawny dziala Ty zglaszasz problem i na tym sie konczy twoja rola.Mozna jeszcze powiadomic lekarza domowego
26 sierpnia 2014 20:32
tina 100%

Ja miałam,pochowałam tabletki,postraszyłam pdp ,że jej się dziura w żołądku zrobi:)Ale nie wiem ,czy u twojej podopiecznej to wypali.
Moja to sama do siebie pogotowie wzywała;)
Ważna jest też rodzina,jak nie będzie reagować na jej rzekome boleści,to powinno pomału wszystko do normy wrócić.

Właśnie pochowałam więc zobaczę co dalej narazie na brzuchu termofor a na gówie lód.
26 sierpnia 2014 20:34
ORIM

oczywiscie ze tak.Niech opiekun prawny dziala Ty zglaszasz problem i na tym sie konczy twoja rola.Mozna jeszcze powiadomic lekarza domowego

Niby lekarz domowy o tym wie ja nie zdążyłam jeszcze go poznać .
26 sierpnia 2014 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Właśnie pochowałam więc zobaczę co dalej narazie na brzuchu termofor a na gówie lód.

Jakby się pytała,to powiedz,że nie ma,bo wszystkie zjadła,a teraz cierpi ,bo jej zaszkodziły,albo coś w tym stylu.
Cięzko nad kimś takim zapanować.
26 sierpnia 2014 20:49 / 1 osobie podoba się ten post
steni

Niby lekarz domowy o tym wie ja nie zdążyłam jeszcze go poznać .

Myślę i wiesz co,to choroba głowy bardzo wredna często z depresją,rób herbaty raz owocową, raz z mlekiem ,raz czarną,zmieniaj kolory i moc, mów że to drogie zioła ,które leczą,nawet podając wodę zaznaczaj że to ze specjalnego żródła, trzeba kombinować,ma terapeute ,lub jeżdzi do grup wsparcia,tutaj tylko psychiatra i psycholog coś dadzą,a Ty musisz kombinować.A teraz naprawdę idę lulu. Trzymta się ludzie.
26 sierpnia 2014 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Dzięki za wsparcie i rady będę kombinować , nie terapełty nie ma będę musiała porozmawiać z opiekunem kontraktu .A teraz też idę chyba lulu jak mi się uda podopieczną namówić do spania ,bo ona tak głośno ogląda telewizję że nia da się spać jak moje łóżko stoi w jadalni przy salonie ,w którym jest telewizor no ale takie tu warunki nie ma innej możliwości , po za tym jest ok.Dam radę!!!!!!!!!!!!!!
27 sierpnia 2014 06:01 / 1 osobie podoba się ten post
Poranek jak zwykle jest dla mnie bardzo pracowity.Cieżki przyparek Choroby Parkinsona.Do pożniej.
27 sierpnia 2014 07:25 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Dzięki za wsparcie i rady będę kombinować , nie terapełty nie ma będę musiała porozmawiać z opiekunem kontraktu .A teraz też idę chyba lulu jak mi się uda podopieczną namówić do spania ,bo ona tak głośno ogląda telewizję że nia da się spać jak moje łóżko stoi w jadalni przy salonie ,w którym jest telewizor no ale takie tu warunki nie ma innej możliwości , po za tym jest ok.Dam radę!!!!!!!!!!!!!!

skombinuj pudełka po lekach,tam niech Tobie doktor zleci placebo,powkładasz do opakowań i Babuszka będzie szczęśliwa.
27 sierpnia 2014 07:59 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Jeszcze jedna opiekunka pozbawiona swojego pokoju?Kątem w jadalni spisz?Bo tak zrozumiałam.
27 sierpnia 2014 08:03 / 3 osobom podoba się ten post
steni

No ja pitole! To nie jest normalne........