26 września 2014 10:16 / 3 osobom podoba się ten post
mozah aMKwoty były podane - mniej więcej. Zależy od agencji i rozliczenia. Nie wiem , od ilu się zaczyna a na ilu kończy . ,,Ogólnodostępne '' - czyli takie , gdzie każdy moze aplikować to około 2,7 - 3 tys Fr na rękę . A moja dobra koleżanka zaczyna teraz w bardzo fajnej agencji , gdzie ma dniówkę rzędu 120 FR na ręke .Tyle , że niestety zmiany jak dla mnie zbyt częste - co 4 tyg.Praca legalna.
Mityczna Szwajcaria daje sie łatwo poznać . Trzeba tylko spełnić kilka warunków , z których płynna znajomosc języka jest warunkiem niezbędnym.
Ja mam w umowie przedwstępnej ,że nie mogę zarobić mniej niż 3500 franków brutto,to jest najniższa płaca w Szwajcarii,oczywiście na szwajcarską umowę o pracę.
Są kwoty mniejsze,ale spotkalam się z tym,gdy była oferta pracy na działalność gospodarczą,no i widziałam oferty polskich agencji-pensja taka jak w Niemczech.Również kontaktowalam się z agencją,która zatrudnia na zmiany 4 tyg,no i zastanawiam się,czy po nowym roku nie zacząć z nimi wspólpracować.Mnie taki system zmian by odpowiadał,teraz jednak chciałam do świąt popracować.