Na wyjeździe #14

26 września 2014 08:19 / 1 osobie podoba się ten post
My pracowałyśmy w DE i nie jest to żadna tajemnica.A nasze zarobki? ja pisałam kilkakrotnie - tylko,ze dla pracujących w DE to są bajki, a dla mnie realia.
26 września 2014 08:20 / 1 osobie podoba się ten post
ja też tańczyłam w takim zespole, ale w armińskim, mam zdjęcia, powiem, że fajne to były czasy bo zakomuny moja szkoła obchodziła swoje 20-lecie, ale była biba, teraz spotkac pijanego prfesora to żadna nowość, ale kiedyś..........., kiedys nauczyciel to była świętość
26 września 2014 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
No i teraz przez Wasze łowicko-krakowskie-warminskie wpisy dudni mi w głowie "Malowana lala" ;))))))
26 września 2014 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Nie mam teraz czasu na kopanie w tych informacjach,jednak jakoś nie pamiętam,żeby podane tam były kwoty.
Nie wiem dlaczego temat zarobków szwajcarskich owiany jest taka tajemnicą.Nasze niemieckie stawki są znane i można określić tzw widełki czy też uśrednić zarobek.
Mityczna Szwajcarja nie pozwala się aż tak poznać-czemu?

Zatrudnienie przez firmy lokalne,jlub jak poszukasz sobie pracy na wlasna reke zarobisz3000 fran jednak jak jedziesz przez firmy polskie aż!!! 1200 e  ot i cala tejemnica .
26 września 2014 08:52 / 1 osobie podoba się ten post
Ivanilia kiedyś pisała, że zarobki ma podobne jak w Niemczech, ale ona chyba przez polską agencję była. 
26 września 2014 08:59 / 2 osobom podoba się ten post
Impala

Nie mam teraz czasu na kopanie w tych informacjach,jednak jakoś nie pamiętam,żeby podane tam były kwoty.
Nie wiem dlaczego temat zarobków szwajcarskich owiany jest taka tajemnicą.Nasze niemieckie stawki są znane i można określić tzw widełki czy też uśrednić zarobek.
Mityczna Szwajcarja nie pozwala się aż tak poznać-czemu?

Kwoty były podane - mniej więcej. Zależy od agencji i rozliczenia. Nie wiem , od ilu się zaczyna a na ilu kończy . ,,Ogólnodostępne '' - czyli takie , gdzie każdy moze aplikować  to około 2,7 -  3 tys Fr na rękę . A moja dobra koleżanka zaczyna teraz w bardzo fajnej agencji , gdzie ma  dniówkę rzędu 120 FR na ręke .Tyle , że niestety zmiany jak dla mnie zbyt częste - co 4 tyg.Praca legalna.
Mityczna Szwajcaria daje sie łatwo poznać . Trzeba tylko spełnić kilka warunków , z których płynna znajomosc języka jest warunkiem niezbędnym.
26 września 2014 09:06
wichurra

Ivanilia kiedyś pisała, że zarobki ma podobne jak w Niemczech, ale ona chyba przez polską agencję była. 

W szwajcarskich firmach ,na szwajcarskiej umowie zarobki się zaczynaja od 1800franków/mc= ok 1600euro,czyli ok.średnio 6300zł za mc.Mniejszych kwot nie spotkałam ,ale moge miec niepełne info.Ot i cała tajemnica!:):):)Oczywiście zaczynają się i można zarobic więcej:)
26 września 2014 09:16
No już pewna nie jestem, ale tak mi się wydaje, że Ivanilia tak pisała, że ona z polskiej agencji i cudów nie ma.
26 września 2014 09:18
mozah aM

Kwoty były podane - mniej więcej. Zależy od agencji i rozliczenia. Nie wiem , od ilu się zaczyna a na ilu kończy . ,,Ogólnodostępne '' - czyli takie , gdzie każdy moze aplikować  to około 2,7 -  3 tys Fr na rękę . A moja dobra koleżanka zaczyna teraz w bardzo fajnej agencji , gdzie ma  dniówkę rzędu 120 FR na ręke .Tyle , że niestety zmiany jak dla mnie zbyt częste - co 4 tyg.Praca legalna.
Mityczna Szwajcaria daje sie łatwo poznać . Trzeba tylko spełnić kilka warunków , z których płynna znajomosc języka jest warunkiem niezbędnym.

A jakie są dalsze warunki?
Rozumiem, że doświadczenie. Myślisz, że moje niemal 2-letnie, ale u "łatwych" pacjentów starczy? No i tylko dwóch pdp miałam. 
26 września 2014 09:19
W moim rejonie opiekunki,które znam mają "na rękę" od 1100 do 1600€,przez Internet poznałam natomiast dziewczynę,która ma niecałe 800€,w ogłoszeniach też często widzę zarobki 800,850€ Rozbieżność jest zawsze
26 września 2014 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

W szwajcarskich firmach ,na szwajcarskiej umowie zarobki się zaczynaja od 1800franków/mc= ok 1600euro,czyli ok.średnio 6300zł za mc.Mniejszych kwot nie spotkałam ,ale moge miec niepełne info.Ot i cała tajemnica!:):):)Oczywiście zaczynają się i można zarobic więcej:)

A gdzie mialas spotkać te umowy o prace, na Stelli.Znasz inne opiekunki,ktore pracuja w CH w innch agencjach jak twoja?

Nie wprowadzaj w błąd - wyczytałam,że Tina jedzie, bedzie nastepna opiekunka,ktora potwierdzi (jak bedzie miala ochote) zarobki.

A dla młodych po spelnieniu pewnych warunkow zasiłek macierzyński płatny - obligatoryjnie - bez chodzenia po urzędach, zasiłki chorobowe - wypłacane zgodnie z tzw.skalą berneńską w zalezności od stazu pracu.System zakladowego ubezpieczenia emerytalnego.

W umowie jasno jak byk* stoi kwota wyjściowa i nie jest to 1800 Fr.

Wiadomo,że potencjalna kandydatka dostaje do reki umowę przedwstepną i dopiero po zaakceptowaniu przez nią miejsca pracy podpisuje UMOWE O PRACE.
26 września 2014 10:08
Właśnie posprzątałam,obiadek podszykowałam i teraz ruszam dopiąć wszystko na ostatni guzik.Pa trzymajcie się!!!!
26 września 2014 10:10 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Lepiej kontrabas,tyle miejsca:)

Armata się zmieści:)
26 września 2014 10:16 / 5 osobom podoba się ten post
Od pierwszego dnia narodzin trzeba być nieszczęśliwą, żeby do wszystkich i wszystkiego czepiać się jak rzep psiego ogona :)))))
26 września 2014 10:16 / 3 osobom podoba się ten post
mozah aM

Ja mam w umowie przedwstępnej ,że nie mogę zarobić mniej niż 3500 franków brutto,to jest najniższa płaca w Szwajcarii,oczywiście na szwajcarską umowę o pracę.
Są kwoty mniejsze,ale spotkalam się z tym,gdy była oferta pracy na działalność gospodarczą,no i widziałam oferty polskich agencji-pensja taka jak w Niemczech.Również kontaktowalam się z agencją,która zatrudnia na zmiany 4 tyg,no i zastanawiam się,czy po nowym roku nie zacząć z nimi wspólpracować.Mnie taki system zmian by odpowiadał,teraz jednak chciałam do świąt popracować.