Jak długo firma może szukać opiekunki do zmiany?

09 października 2014 20:11 / 2 osobom podoba się ten post
marshall.area

w mojej głowie decyzja już zapadła

I moim skromnym zdaniem słusznie, ofert jest dość w tej branży i nie ma ani jednego argumentu za tym , żebyś tam został i się katował. Pozdrawiam i życzę szybkiego zjazdu do domu , albo na inne , normalne miejsce pracy.
09 października 2014 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
żaba

I moim skromnym zdaniem słusznie, ofert jest dość w tej branży i nie ma ani jednego argumentu za tym , żebyś tam został i się katował. Pozdrawiam i życzę szybkiego zjazdu do domu , albo na inne , normalne miejsce pracy.

to myślimy tak samo ;)
ja umię liczyć ;/ 
według mnie za miejsce pracy gdzie trzeba wstawać w nocy niewiadomo ile razy, itp itd to powinno być płacone 1500euro a nie 950e.
Ale myśle że nawet dobra kasa za nocki by mnie nie skusiła.
09 października 2014 20:24 / 7 osobom podoba się ten post
doda1961

Marshall, następna lekcja dla Ciebie na przyszłość. Nigdy nie mów w firmie, ze nie dajesz rady, że chcesz zjechać bo Cię przerosło. Na 100% firma będzie przedłuża jak tylko się da . Trzeba zawsze posiłkować się w takich razach, po prostu kłamstwem, że nieszczęscie w rodzinie,katastrofa budowlana, długo wyczekiwany termin u specjalisty, czy też własna, wymyslona choroba i wiele jeszcze innych pretekstów. No nic, ufam, że jednak uda Ci się jak najszybciej uwolnić od dziadka :)

to jest żałosne!!, teraz firma mnie przeciąga ze zmianą!!, prawdopodobnie robią to celowo!!, jutro minie 2tyg. od zgłoszenia, sobota i niedziela martwy czas i znowu kolejny tydzień poleci, ale mnie to wkurw.. takie granie, jednak lepiej kłamać ile się da, mieć wszystko w du.. i dbać przede wszystkim o własną dup..!!
09 października 2014 20:29 / 2 osobom podoba się ten post
marshall.area

to jest żałosne!!, teraz firma mnie przeciąga ze zmianą!!, prawdopodobnie robią to celowo!!, jutro minie 2tyg. od zgłoszenia, sobota i niedziela martwy czas i znowu kolejny tydzień poleci, ale mnie to wkurw.. takie granie, jednak lepiej kłamać ile się da, mieć wszystko w du.. i dbać przede wszystkim o własną dup..!!

O widze ze madrzejesz i na oczy przejrzales ,to dobrze 
09 października 2014 21:15 / 3 osobom podoba się ten post
marshall.area

to myślimy tak samo ;)
ja umię liczyć ;/ 
według mnie za miejsce pracy gdzie trzeba wstawać w nocy niewiadomo ile razy, itp itd to powinno być płacone 1500euro a nie 950e.
Ale myśle że nawet dobra kasa za nocki by mnie nie skusiła.

W kwestii wstawania w nocy dokładnie myślimy tak samo; nie ma takiej ceny, która byłaby wstanie zrekompensowac zużycie organizmu przy naszym systemie pracy w Niemczech czyli nocne wstawanie i pełna gotowośc w dzień. ja w każdej firmie mówię od razu, że do zleceń nocnych nie jeżdżę. Jak w mailu otrzymam potwierdzenie, że podopieczny śpi w nocy, to jadę, a gdyby sie okazało na miejscu inaczej , to w trybie szybkiego wypowiedzenia zjeżdżam. Trzymaj się i nie odpuszczaj.
09 października 2014 21:18 / 3 osobom podoba się ten post
Czasami trzeba coś przeżyć na własnej skórze,żeby nabrać doświadczenia na przyszłość.Tą sytuację potraktuj jako dobrą lekcję, a nauka często też kosztuje.Teraz, to już jak zrobisz, to będzie dobrze, bo już sam podjąłeś jakąś decyzję.No w tym fachu, zresztą jak w życiu trzeba być trochę przebiegłym, mieć ograniczone zaufanie, ale też być w porządku wobec innych i wobec samego siebie. Sory za taki osobisty wykład, ale w pewnym sensie pisałam to tak , jakbym pisała do swojego syna. On też jest mniej więcej na takim etapie drogi życiowej.Nie muszę chyba dodawać, że dopinguję Ci w Twoich poczynaniach.
09 października 2014 21:30 / 4 osobom podoba się ten post
Marschal - rozumiem twoje wkurzenie - ale w czasie oczekiwania na zmianę , przegladaj oferty i aplikuj . Nie trać czasu , moze z innej firmy będzie gdzieś blisko ciebie coś ciekawego ? wpawdzie w listopadzie szukają na zastępstwa już na Świeta - ale jak ciebie to by urządzało , to na pewno mozna wybierać przebierać w ofertach własnie na zastępstwa . Przedewszystkim złóż wypowiedzenie w tej swojej agencji i szukaj innego miejsca .
09 października 2014 21:35 / 5 osobom podoba się ten post
Marshall , Ty to już wyrosłeś na takiego , forumowego , naszego " Pupila " - zauważyłeś , jak Ci " matkujemy " ???? -:)))))))))))
09 października 2014 21:39 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

chcę zjechać, nie będe się tropił na siłe, nie za te pieniądze. za te średnie zarobki opiekunki/opiekunów to ja chce dziadka/babcie może być chory, na łóżku leżący, ale normalny, spokojny bez nocek nieprzespanych

Tak czytam co Cb tam spotkało na stelli, łatwo nie masz a i w takim przypadku jeszcze miesiąc pobytu to b długo. nie wiem czy chcesz pracować dalej w tej firmie ale najszybciej byś zjechał składając wypowiedzenie, wtedy firma musi znaleźć zastępstwo i już
09 października 2014 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Marshall , Ty to już wyrosłeś na takiego , forumowego , naszego " Pupila " - zauważyłeś , jak Ci " matkujemy " ???? -:)))))))))))

hehe, fajnie się mam z Wami ;))
09 października 2014 21:42
anetta

Tak czytam co Cb tam spotkało na stelli, łatwo nie masz a i w takim przypadku jeszcze miesiąc pobytu to b długo. nie wiem czy chcesz pracować dalej w tej firmie ale najszybciej byś zjechał składając wypowiedzenie, wtedy firma musi znaleźć zastępstwo i już

mam miesięczne wypowiedzenie
09 października 2014 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

hehe, fajnie się mam z Wami ;))

''Wszystkie dzieci nasze są'' :)))
09 października 2014 21:48
Marschal - szukaj zaraz roboty w necie , znajdziesz coś to daj cynk tutaj , na pewno znajdzie się ktoś , kto z daną firmą pracowała i podopowie ci czy warto z nimi jechać .
09 października 2014 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

mam miesięczne wypowiedzenie

u..... to kiepsko,  trzyman kciuki by to piekiełko się Tb szybko skończyło
09 października 2014 21:58
Są:)
A na pewno jeszcze jedna:) I szefa ma:)