Na wyjeździe #15

29 października 2014 00:14 / 2 osobom podoba się ten post
elzbietaa

Nie dopisalam. Rano wita mnie krzykiem dlaczego spal sam ja powinnam spac z nim i udaje glupszego niz jest nie moge znalesc na niego sposobu zeby wybic mu to z glowy pozostaje mi chyba wracac do domu ,

Musisz mu powiedzieć dobitnie, że Ty nie jesteś jego żoną ani kochanką, żeby z nim spać. A jak zacznie Cię dalej molestować to po prostu zadzwoń na Policję, że się go boisz, że Cię molestuje i próbuje zmusić do współżycia.
29 października 2014 04:47 / 10 osobom podoba się ten post
elzbietaa

Nie dopisalam. Rano wita mnie krzykiem dlaczego spal sam ja powinnam spac z nim i udaje glupszego niz jest nie moge znalesc na niego sposobu zeby wybic mu to z glowy pozostaje mi chyba wracac do domu ,

Elu,podejrzałam profil-jestes juz duża dziewczyna,poradzisz sobie.Może zbyt delikatnie sie z dziaduniem w tej niemiłej kwestii obchodzisz?Może nigdy nie zetknęłas sie z takimi zachowaniami i dlatego nie wiesz jak sama sie zachować.Nie krople na serce, tylko zdecydowane działania mogą pozytywnie poprawic sytuację!.Tu trzeba nieco ostrzej i stanowczo!Po pierwsze to poinformuj pana ,że jego zachowania zgłosiłas do agencji/mam nadzieje ,ze to była pierwsza rzecz jaką zrobiłaś!/,zgłos równiez rodzinie czy osobie tzw.decezycyjnej.Zagroź,ze jesli sie to powtórzy zgłosisz sprawe na policje -molestowanie jest karalne!To samo powiedz dziadkowi i zaznacz ,że takie zachowanie jest zabronione,ze nie wolno mu podnosic na Ciebie głosu,dotykac Cie w żaden sposób i że jesli bedzie tak robił on i rodzina moga miec bardzo poważne kłopoty i zapłacic ogromna karę do agencji za utrudnianie pracy opiekunce!!Akcent finansowy w momencie kiedy zagrozone jest zdrowie i bezpieczenstwo opiekunki działa zwykle na rodzine mobilizujaco.Powinnas tez zgłosic jesli masz tę możliwość lekarzowi PDP czy Pflege-można podac srodki na wyciszenie popędu seksualnego.
Zacznij działac i daj sobie tydzień,jak sie nie poprawi i przede wszystkim nie zareaguja rodzina i agencja to pisz wypowiedzenie i zjeźdżaj ,szkoda zdrowia.Nie znajac relacji pierszej opiekunki trudno to ocenic,jak udało jej sie 2 miesiace przepracowac...Równie dobrze moze byc tak ze albo jej dziadek nie molestował bo nie była w jego typie,albo agencja wiedziała i nic nie robiła albo sama opiekunka potrafiła sobie z dziadkiem poradzić..Tego sie raczej nie dowiesz.Agencję bombarduj codziennie-im klienta szkoda i bywa ,że ukrywaja tego rodzaju sprawy przed opiekunkami.Ja bym tez spróbowała rozładowac te sytuacje w sposób zartobliwy-może dziadek Cie "sonduje" na ile sobie moze pozwolic ,jak zobaczy że sie boisz bedzie bardziej namolny,jak go "osadzisz" w cuglach da spokój.Seksualność i potrzeby jak widac na przykładzie Twojego PDP dotycza i starszych ludzi -to nam sie tylko zdaje ,że tak nie jest....Tylko formy różne.Powiem tak-jesli tylko Cie to obrzydza spróbuj z dziadkiem powojowac o zmiane zachowan  ,ale jesli sie boisz to spadaj stamtąd.Każdy mam swoja granicę wytrzymałosci.
Erotomana nie miałam,miałam agresora-na niego mimo silnego AL działało hasło,że dotyk jest zabroniony bo córka zapłaci wielką karę za to-uspokajał sie błyskawicznie. 
29 października 2014 06:42 / 9 osobom podoba się ten post
Poczytałam z boku i doszłam do wniosku : Ela , Kasia Ci bardzo dobrze radzi !... Do dziewczyn , które już , już zaczynały podejrzewać zmienniczkę Eli o jakieś tam niecne zachowania ! ... Ela nic takiego nie napisała , że zmienniczce " to pasowało ", mozliwe ,że dziewczyna dawała sobie radę z dziadkiem -świntuchem , nie osądzajmy od razu kogoś , kogo nie znamy a domniewywać to sobie możemy , ale jeszcze moment i ktoś zacznie dopisywać scenariusz do czegoś , czego może wcale nie było !.. Ela atakuj wszystkich po kolei i to natychmiast !!!... Podejrzewam , że firma wie , tylko se myśli " dala sobie radę jedna da radę i druga ! "...
29 października 2014 08:02 / 7 osobom podoba się ten post
IGGA

Myślę, że wśród opiekunek nie ma ciemnogrodu i to że ludzie starsi uprawiają sex nikomu nie jest obce. Nie krytykujemy równiez w jakiej formie  pocieszają sie ludzie starsi i schorowani.
Problem istnieje, co robic kiedy trafia się opiekunce starszy, schorowany podopieczny a mimo to ma pewne zamiary wobec opiekunki.
Nie możemy sobie pozwolić na jakiekolwiek gesty zachęcające, akceptujące takie sytuacje.
I pytanie jest jak reagować, aby sytuacja była normalna. Aby też nie urazić, nie obrazić, nie wysmiać starszego pana.
Może są dziewczyny, które podzielą się takimi doświadczeniami.

moje zdanie jest takie ze na seksualne zaczepki pdp nalezy odpowiedziec ostro i zdecydowanie ze powiadomie policje i okolicznych sasiadow tudziez inne sluzby....patrzenie czy dziadowi bedzie przykro czy go nie uraze to nie jest nasz problem.lagodne podchodzenie do erotomanow to tak jak proszenie gwalciciela zeby zaprzestal gwaltu....
29 października 2014 08:29 / 3 osobom podoba się ten post
ania52

moje zdanie jest takie ze na seksualne zaczepki pdp nalezy odpowiedziec ostro i zdecydowanie ze powiadomie policje i okolicznych sasiadow tudziez inne sluzby....patrzenie czy dziadowi bedzie przykro czy go nie uraze to nie jest nasz problem.lagodne podchodzenie do erotomanow to tak jak proszenie gwalciciela zeby zaprzestal gwaltu....

Dokładnie tak Aniu jak piszesz,masz racje,na takie zachowanie nie ma żadnego wytłumaczenia że stary,że chory trzeba działać szybko i konsekwentnie tu przecież chodzi o nasze bezpieczeństwo.Jeśli ani firma ani rodzina nie zareaguje policja napewno!!
29 października 2014 08:34 / 6 osobom podoba się ten post
elzbietaa

A ja z innej beczki miala ktoras kochane dziadziusia erotomana'zachcialo mi sie zmienic firme i trafilam do dziadka ktory na zmiane krzyczy pozniej probuje mnie zaciagnac do lozka pozzniej znow krzyczy i tak w kolo jestem tydzien a czuje jakbym mc byla juz jestem wyczerpana moze ktos wie jak ztakim postepowac'bo chyba bede musiala zaplacic kare za zerwanie umowy i uciekac do domu

Jest to problem. Miałam kilka razy panów pod opieką i zawsze w zależności od schorzenia okazywali zinteresowanie seksem. Wcześniej wystarczała wyrażna uwaga na temat jego zachowania i przypomnienie, że jestem opiekunką. Mój ostatni pan każdego ranka przy toalecie bardzo się podniecał. Nie zwracałam na to uwagi, nie komentowałam jego wypowiedzi, puszczałam mimo uszu. Ale chyba trzeciego dnia mojego pobytu zaczął najzwyczajniej w świecie robić uwagi na temat seksu i klepnął mnie po tyłku. No tego już nie mogłam nie skomentować. Tym razem powiedziałam, że jeżeli jeszce raz pozwoli sobie na tego typu gesty to skarżę się do firmy i tego samego dnia wyjeżdżam. Uspokoił się na chwilę ale wyraźnie był zdziwiony moją reakcją. Dodam, że pan dostawał co tydzień zastrzyk  testosteronu, który miał wspomóc odbudować jego siły i mięśnie. A skutkiem ubocznym tego zastrzyku było jego pobudzenie seksualne. Po trzech tygodniach pobytu i obserwcji pdp postanowiłam porozmawiać na ten temat z lekarzem, bo facet wyraźnie się męczył. Pan doktor przeprowadził rozmowę z pdp w cztery oczy, proponując mu, że jeżeli ma takie potrzeby to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie zamówił odpowiednią panią, która spełni jego oczekiwania. Skutek rozmowy był taki, że pan pdp obraził się w cement i nie rozmawiał ze mną tego dnia. Ale potem miałam już święty spokój. Trudny temat, trzeba się bronić. A trudno jest, jeżeli ktoś przed nami nie miał tego typu dylematów, mówiąc bardzo oględnie. Facet nawt na łozu śmierci pozostaje samcem, no tak oni mają.

29 października 2014 08:44 / 4 osobom podoba się ten post
Każda sytuacja , z sfery seksualnej , której sobie nie zyczymy powinna rodzić od razu i zdecydowanie naszą reakcję . Bez względu na to czy pacjent sie obrazi czy nie . Jak pacjent mocno niekumaty , nie mozna takich zachowań tłumaczyć : bo nie wie co robi . Natychmiast rozmowa z rodzina , opiekunem prawnym , informacja do agencji i żadanie zastosowania leków obniżających popęd seksualny . Jak pacjent kumaty to do leków dolozyć nasz ostry sprzeciw . Dziewczyny , nigdy bym nie dopuściła do sutuacji , że nagabywanie mnie trwa wiecej niż jeden raz. Nigdy !!! Przyzwolenie na traktowanie nas jako także obiekt seksualny to przyzwolenie dla PDp na traktowanie nas jak niewonicę , co to opierze , ugotuje , posprzata i jeszcze doopy da . Nie mieści mi się to w głowie .
29 października 2014 08:52 / 5 osobom podoba się ten post
kika1

Nie sadze by takiego typu zachowania , podobalyby sie komukolwiek... za ten wpis masz minus.... duzy!!!

Dlaczego minus? Ja śmiem równiez twierdzić że sa takie które lubią ten sport. Miałam przyjemność już z takim zapędliwym pracować. I wiem do czego są zdolne niektóre panie! Moja następczynie też! Dzieki temu jestesmy teraz przyjaciólkami, chociaż dzieli nas cała Polska. Ja ją dokładnie uświadomiłam co ją spotka! Była tam tylko dwa tygodnie a ja około miesiąca. Zycie to nie bajka i nie tylko same rzetelne opiekunki się zdarzają!

I staram sie nawet myslami nie wracać i nie wspominać o tym zdarzeniu! A jednak od czasu do czasu taki temat wyskakuje!
29 października 2014 08:55 / 2 osobom podoba się ten post
Aniak

Każda sytuacja , z sfery seksualnej , której sobie nie zyczymy powinna rodzić od razu i zdecydowanie naszą reakcję . Bez względu na to czy pacjent sie obrazi czy nie . Jak pacjent mocno niekumaty , nie mozna takich zachowań tłumaczyć : bo nie wie co robi . Natychmiast rozmowa z rodzina , opiekunem prawnym , informacja do agencji i żadanie zastosowania leków obniżających popęd seksualny . Jak pacjent kumaty to do leków dolozyć nasz ostry sprzeciw . Dziewczyny , nigdy bym nie dopuściła do sutuacji , że nagabywanie mnie trwa wiecej niż jeden raz. Nigdy !!! Przyzwolenie na traktowanie nas jako także obiekt seksualny to przyzwolenie dla PDp na traktowanie nas jak niewonicę , co to opierze , ugotuje , posprzata i jeszcze doopy da . Nie mieści mi się to w głowie .

kochana nigdy nie mow nigdy...przy drugiej probie ze strony erotomana porzucilabys na ten tychmiast wszystko i pojechaka do domu?realnie niemozliwe chocby ze wzgledu na transport..policje trz wezwac erotoman siadzie na dupie....

29 października 2014 09:02 / 5 osobom podoba się ten post
elzbietaa

A ja z innej beczki miala ktoras kochane dziadziusia erotomana'zachcialo mi sie zmienic firme i trafilam do dziadka ktory na zmiane krzyczy pozniej probuje mnie zaciagnac do lozka pozzniej znow krzyczy i tak w kolo jestem tydzien a czuje jakbym mc byla juz jestem wyczerpana moze ktos wie jak ztakim postepowac'bo chyba bede musiala zaplacic kare za zerwanie umowy i uciekac do domu

Nie zapłacisz zadnej kary, ale jak juz nie będziesz mogła wytrzymać to wzywaj policję.Nie możesz opuść miejsca pracy bez powodu, ale w takim wypadku żadnej kary nie zapłacisz ale musisz mieć dowody. Wezwanie policji wystarczy w zupełności. Zgłoś oczywiście w agencji i to so wyprawia pdp i to że zadzwonisz na policję.. No i może masz możliwość nagrania tego co dziadek wyprawia. Teraz prawie każdy telefon ma dyktafon. To jest w Niemczech karalne, może postrasz dziadka i mu powiedz że dzwonisz na policje i weź do ręki telefon?
29 października 2014 09:10
ewa14

Tutaj dziadek mówi, że praca opiekunek jest bardzo cięzka i kiepsko opłacana, więc należa mi się maleńkie przyjemności:)))))))))))) Tak właśnie powinno to wyglądać fulllserwice, korzystaj i ciesz się z tego:)))))))))))))))))))))

Orim fryzjerka dopiero jutro bedzie , bo w czwartek jedziemy z babcią na imprezkę rodzinną:)))))))))))
Botox mi nie potrzebny, bo póki co nie pomarszczyłam się nigdzie:)))

Jednym słowem "nówka" sztuka opiekunka bez retuszu ha ha BRAWO !!!
29 października 2014 09:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dziekuje za dobre slowo jestescie kochane 'troche.mi lzej .daje sobie tydzien jak to sie nie zmieni wracam do domu .
29 października 2014 10:00
elzbietaa

Dziekuje za dobre slowo jestescie kochane 'troche.mi lzej .daje sobie tydzien jak to sie nie zmieni wracam do domu .

brom skutecznie hamuje poed seksualny a kubek zimnej wody na leb pomaga na odzyskanie przytomnosci umyslu...powodzenia ci zycze....
29 października 2014 10:04 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

brom skutecznie hamuje poed seksualny a kubek zimnej wody na leb pomaga na odzyskanie przytomnosci umyslu...powodzenia ci zycze....

Na takiego erotomana to i wiadro zimnej wody było by mało:)
29 października 2014 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
bialek

Na takiego erotomana to i wiadro zimnej wody było by mało:)

to fakt.tyle,ze w wiekszosci tacy podstarzali erotomani to tchorze ,dlatego naglosnienie ich zachowan moze skutecznie ich przystopowac....nie dosyc ze niemiec to jeszcze erotoman;podwojna masakra