Na wyjeździe #15

12 października 2014 22:18 / 3 osobom podoba się ten post
Ja co innego pomyslałam zajrzawszy na profil-z takim avatarem i nickiem wątpliwe ,żeby jakaś agencja się zainteresowała opiekunką szukającą pracy...Aczkolwiek i jedno i drugie intrygujące. Witamy na forum ,koleżanko Sardoniczna:)
12 października 2014 22:19
kasia63

Ja co innego pomyslałam zajrzawszy na profil-z takim avatarem i nickiem wątpliwe ,żeby jakaś agencja się zainteresowała opiekunką szukającą pracy...Aczkolwiek i jedno i drugie intrygujące. Witamy na forum ,koleżanko Sardoniczna:)

Nie szukam pracy ;-) Dzięki za powitanie
12 października 2014 22:23
Ok, ja tego tak nie odebrałam, cenzura była z żartem. 
12 października 2014 22:28
sardoniczna

Nie szukam pracy ;-) Dzięki za powitanie

W profilu zaznaczyłaś "szukam",stąd mój komentarz:)I avatar jednak zmieniłaś:)Hi hi hi:):):)Znajomości niemieckiego szczerze zazdroszczę:):):)
12 października 2014 22:29 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

W profilu zaznaczyłaś "szukam",stąd mój komentarz:)I avatar jednak zmieniłaś:)Hi hi hi:):):)Znajomości niemieckiego szczerze zazdroszczę:):):)

Nie ustawiałam niczego w profilu poza avatarem i znajomością języka, pomyślę o tym ale to już jutro ;-)
12 października 2014 22:30 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

U nas to mało ludzi dożywa tego wieku.
Przy 50 rocznicy małżeństwa u nas jest jakieś spotkanie w ratuszu.
Niestety trzeba się samemu do burmistrza pofatygować:)

Stulatkom wypłaca państwo 3 tys zł miesięcznie, wiedziałyście o tym? Wszystko przed nami:)

http://biznes.onet.pl/ponad-3-tys-zl-miesiecznie-dla-kazdego-stulatka,18493,5657597,5419805,449,1,news-detal
12 października 2014 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie ma co zazdroscic....uczyc sie elementarz a nie wróble- tak moj tata mowil 
12 października 2014 22:32
Znajomy moich rodziców, teraz skończył 75 i dostaje 300 zł extra do emerytury :)
12 października 2014 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

Znajomy moich rodziców, teraz skończył 75 i dostaje 300 zł extra do emerytury :)

Każdy w PL kto ukończy 75lat z automatu/nie trzeba o niego specjalnie wnioskować/ dostaje zasiłek pielegnacyjny-kwota jest taka sama dla wszystkich i w tym roku to 206,76gr netto-mój ojczym dostaje i teściowa-po tyle samo.
13 października 2014 06:40 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Każdy w PL kto ukończy 75lat z automatu/nie trzeba o niego specjalnie wnioskować/ dostaje zasiłek pielegnacyjny-kwota jest taka sama dla wszystkich i w tym roku to 206,76gr netto-mój ojczym dostaje i teściowa-po tyle samo.

OJ tam Kasiu !... 206,76 to już prawie 300 .... No , jak będzie 199,99 - to prawie 200 , ale jak się przekroczy 200 ....to już jest prawie 300 !!!!!..... tak mnie jakoś pogięło dzisiaj , ale to chyba z niewyspania się -:)))))))

13 października 2014 07:25 / 2 osobom podoba się ten post
sardoniczna

Nie ustawiałam niczego w profilu poza avatarem i znajomością języka, pomyślę o tym ale to już jutro ;-)

ale data urodzenia,to chyba pomyłka,witaj,i baw się dobrze czytając niektóre posty,a poza tym jest okey
13 października 2014 07:25 / 1 osobie podoba się ten post
No jaka ja złosliwa od poniedziałku jestem,aż się wstydzę
13 października 2014 07:45 / 3 osobom podoba się ten post
kotek

ale data urodzenia,to chyba pomyłka,witaj,i baw się dobrze czytając niektóre posty,a poza tym jest okey

Sama żałuję , że se takiej nie walnęłam ! Po co komu wiedzieć ile mam lat !.....a może na nie jeszcze nie wyglądam -:))))))))))))
13 października 2014 07:48 / 1 osobie podoba się ten post
kotek

Mówiłam, że niczego nie ruszałam w profilu, automatycznie tak jest ustawione. Witaj
13 października 2014 15:36
kasiachodziez

Czy ktoś z was daje swoim PDP tabletki Tavor?? to są silne leki uspokajające,moja babcia od trzech dni robi taką jazde że wczoraj przy sobocie nakazałam rodzinie wezwać lekarza,bo albo babka będzie grzeczna albo ja się grzecznie pożegnam.Sprawa została załatwiona w ciągu godziny,przeczytałam o tym cudeńku i tak się zastanawiam jak jej rano podam to przecież cały dzień będzie nieobecna,dlatego pytam czy ktoś z was miał doczynienia z tym lekiem.
Lekarz powiedział że te tabletki szybko uzależniają i powinny być podawane naprawdę w wyjątkowych sytuacjach,i teraz to ja już nic nie wiem.

Moja pdp dostaje pół takiej tabletki  po śniadani tak ok 10godz.Ma dwie córki lekarki i one tak zarządziły .Jak jest jakaś bardzo pobudzona  po południu , to też pół ,ale sporadycznie.Czy uzalezniają to nie wiem.