Na wyjeździe

06 lutego 2013 17:36
Ja dziwię sie Polka, które decydują sie na slub z muzułmaninem, no ale to już ich sprawa,....Hmmmm namietnośc, zmysłowośc to chyba obce słowo dla muzułmanki, Romano, one nie moga okazywać rozkoszy podczas tego no,... dla Mustafy, Ahmeda, maja takie wycięte w koszulach nocnych dziurki, ale kazdy inny kawałek ciałka musi byc szczelnie okryty !!! No i ten mąz muzułmański sobie w tej wyciętej dziurce używa, a ona gryzie wargi i siedzi cichutko.
06 lutego 2013 17:49
Margolciu, skąd takie smutne informacje sypialniane? Z opowieści, z lektur? Arabowie mają opinię dobrych kochanków, nie wiem na ile zasłużoną, ale kiedyś trafiłam nawet na ...forum Polek wymieniających się uwagami na temat ich możliwości, serio. Pisały to dziewczyny jeżdżące regularnie do egipskich kurortów. Co do kobiet, dla mnie to schizofrenia jakaś, jeśli babeczka na zewnątrz wygląda mało pociągająco fizycznie i dopiero w domu może pokazać swój czar. Zakładam, że niektóre pokazują, ale może się mylę, stąd moje pytanie...
06 lutego 2013 18:17
Romano, pare lat wstecz, pracowałam z dziewczynami z Maroko, Turcji, z tąd wiem,

może i są dobrymi kochankami, słyszałam taką opinie, ale nie dla swoich żon. Ach, ksiązkę by napisał, tyle rzeczy sie od tych kobitek nasłuchałam, wiekszośc uciekła do Europy, myślały że polepszą swój los, ale przekleństwo tradycji i tu je przesladuje. Co to za przyjemnośc, mąz decyduje o wszystkim, wychodzi gdzie chce z kim chce i wraca o porze jaka mu odpowiada, a one z tymi dziećmi i obowiązkami na głowie zostaja same. Znam taką historię, o młodej dziewczynie po studiach, chciała sie usamodzielnić, poznała na uczelni Niemca, zakochana, głowa pełna marzeń. Rodzina wysłała ją do kraju przodków, by zaprosiła na swój ślub kuzynów i innych, nie wróciła już, została ukamieniowana !! Aż trudno w to uwierzyć, że w tych czasach takie razeczy,...a jednak.
06 lutego 2013 18:23
Reni46... pisalam juz kiedys... praca w Pflegeheim jest ciezkim chlebem... gdybym miala decydowac teraz... zostalabym przy wyjazdach prywatnych... Rozumiem... ze jedziesz jako Pflegekraft... zalezy od Heim-u... w niektorych do poludnia masz 12-13 podopiecznych i wowczas jest naprawde ciezko... jestes jeszcze mloda... moze bedziesz miala szanse... podjac prace z mozliwoscia podjecia nauki...
Znajomosc jezyka... musisz wypelniac podstawowa dokumentacje... nie tylko odhaczyc sie ale przynajmniej raz w tygodniu... opisac stan podopiecznego... jesli czujesz sie na silach... probuj...
Zarobki sa nieadekwatne do wlozonej pracy... wlasnie przez konkurencje z Wegier, Rumunii.
Ile Tobie proponuja? Gdzie bedziesz mieszkala...
Jesli masz wiecej pytan... pisz chetnie odpowiem...

06 lutego 2013 18:59
ahh,teraz zaskoczylam co znaczy ,,na wyjezdzie,,hahhah,,dzieki za odp,,,a wiec/1 tys E plus 150 na wyzywienie,mieszkanie darmo,przejazd darmo,,o te 8 godzin pracy mi chodzi,niemiecki podstawowy,prace znam /dypl.opiekun medyczny plus 2lata pracy w zawodzie,a w de bede jako pomoc pielegniarki albo altepflegehilfe,,pracowalam w de z PRm24..ale calodobowa praca nie usmiechala mi sie bo pani chciala nie do opieki a do towarzystwa i sluchania ,,rozkazów,,/a to nie moj zawod i praktyka dla mnie zadna,,sama jestem w kropce,,co robic,,
acha,,heim prywatny ok 27 podop.i juz panie z pl pracuja z tej firmy co ja mam jechac
06 lutego 2013 19:04
www.arabia.pl -tam można znalezc posty Polek ,ktore sa zonami muzułmanów.Jest wiecej takich forów.Nie jestem rasistka ale gdyby moja własna córka chciała za mąż za muzułmanina to chyba bym ja w klasztorze zamkneła............Na Demotywatorach widzialam islamska demonstracje w Londynie - okrzyki pelne wrogosci i nienawisci-strach sie bac!!!W Niemczech tez są coraz głosniejsi.Co ciekawe w Koran nie nawołuje do takich zachowań i okrutnego traktowania włąsnej zony......
06 lutego 2013 19:08
Jesli pracodawca jest z sieci Caritas, Czerwony Krzyz, AVO mozesz bez obaw jechac... choc ja osobiscie nie spotkalam sie z nikim... kto zostal zwerbowany przez te firmy... ale nie musze wszystkiego wiedziec... jesli jestes w temacie... i 12-13 osob do poludnia Cie nie zraza...
W DO... ktore podalam... jest 38,5 h na tydzien... co druga sobota-niedziela wolna... za niedziele i dni swiateczne otrzymujesz dodatek... ktory nie jest oprocentowany...
Piszesz 1000€ plus mieszkanie i wyzywienie darmo... lepiej byc nie moze:)))

06 lutego 2013 19:15
Romano,moja przyjaciolka zyje z muzulmanem,ale on akurat nie jest ani Turkiem,ani Marokanczykiem itd,jest Albanczykiem.Troche wiem na ten temat.Albanki nie chodza poubierane jak inne muzulmanki,ale zycie mojej przyjaciolki jest ciezkie.Tak jak pisala Andrea,jej partner moze wszystko,natomiast ona nie.Zamknieta w domu,ma zajmowac sie dziecmi ,domem,i nawet kolezanek nie ma.Walczy ta dziewczyna bardzo,probujac sie kontaktowac chocby tel.ze mna.Poznalam jej partnera osobiscie,ehhhhhh niby mily,ale to tylko maska.Natomiast Turkowie zdobywaja kobiete i kochaja bezgranicznie,ale do pierwszego dziecka,potem czar pryska.Jesli chodzi o muzulmanow,to jest tak jak z chrzescijanami,katolicy,ewangelicy itd.Z tad ta roznica miedzy Albanczykami,Turkami,Egipcjanami itd.Nie zmienia jednak ,to faktu,ze kobiety nie maja prawa glosu,tam rzadzi meszczyzna i to doslownie.Czy sa wspanialymi kochankami? Nie wiem,ale napewno kochaja kobiety i je zdobywaja swoim urokiem i podejsciem do nich,ale tylko na poczatku.Kobiety,ktore sie decyduja na zycie z meszczyzna o innej kulturze,albo sa bardzo odwazne,albo glupie,przykre.Ja jednak wole tych naszych Polakow,jacy sa,tacy sa,ale sa nasi.Nie jestem rasistka,ani patriotka,ale ja w zyciu bym sie nie zdecydowala na zycie z meszczyzna z innej bajki.

Romana,kiedys pisalas,ze interesuje Ciebie zycie i kultura Romow,tam jest tak jak u muzulmanow,mimo,ze wielu z nich jest katolikami,ale maja swoje nie pisane prawo i w domach jest calkiem inaczej.Temat rzeka,ehhhhhhhh,mozna by pisac i pisac.
06 lutego 2013 19:23
niee zadna z tych firm,,i nie nabijaj sie hehe.. zarobki ujdą,w prm24 mialam mniej...łeb mi sie lasuje od tego myslenia,,
06 lutego 2013 19:32
Reni46 ja pracuje 30 h tygodniowo... nie skarze sie na place... gdy bylam zatrudniana obowiazywaly alte Vertäge:)))
06 lutego 2013 19:47
haha..ok,ale mam pytanie ..masz umowe niem. czy polska?,,pulap najwyzszy byl o 100e wiecej niz ja mam -ale ten j.niemiecki!! ahhh
07 lutego 2013 00:30
Romano, tutaj gdzie jestem widuję bardzo często owe muzułmanki, przechadzające się parami codziennie w godzinach porannych-są bardzo punktualne :) trzymając w rękach dwie tyczki :),oczywiście nie w strojach sportowych, lecz długich płaszczach z chustami na głowie, ale często bywam też w centrum miasta gdzie widuję owe panie wraz z córkami - z reguły bardzo ładne młode dziewczyny, piękne oczy, które jako jedyne nie są zakryte :), w pięknych super samochodach. Myślę, że przynajmniej tu w"cywilizowanym" kraju zapewne powodzi im się lepiej niż są traktowane u siebie. Ich mężowie są razem z nimi, nie wiem może to pozory, ale miałam okazję obserwować ich wspólnie spędzane chwile i wydawałoby się zupełnie miło sympatycznie i z szacunkiem :), a o zdrowie bardzo bardzo dbają, deszcz, śnieg, zawierucha a panie twardo spacerują :)
07 lutego 2013 09:16
Pewnie obraz ich życia nie jest wyłącznie czarny, jak piszą o tym często media.
Tak sobie myślę dziś od rana, patrząc na śnieg za oknem, że przez całe wieki chłopi na wsi tworzyli i śpiewali piosenki o wielu sprawach - o miłości odwzajemnionej i nie, o pracy, o niesprawiedliwości, narodzeniu dziecka, śmierci, żniwach, wiośnie, biciu przez męża, można by długo wymieniać...Jako osoba miastowa dopiero w pierwszym pokoleniu, a wcześniej z pochodzenia chłopka z dziada pradziada, proponuję stworzyć wierszyk o zimie. Zaczynamy!
Ładna bardzo jest zima,
lecz nie dla tego,
co kasiorki w portfelu
ni ma,
zaś w chałupie ogrzewanie gazowe
drogie, niestety,
trzyma!
Miłego dnia, Artyści!
07 lutego 2013 10:40
Witam wszystkich liczących;dni odsiadki,godzin przed kompem oraz ilość zjedzonych dzisiaj pączków :) Odradzam liczyć kalorie po nich :)
07 lutego 2013 10:51

Dzień dobry u mnie zima zawitała pełną gębą :) miłego dzionka i pysznych pączków na tłusty czwartek :)