Na wyjeździe

21 maja 2013 16:12
margolcia

Madziu, ja nie wiem czy to takie wielkie szczescie, moja babcia jest w miare samodzielna, ale wiesz...Dobrze ze jedzie jeszcze babci kolezanka, bedzie miala towarzystwo i tym samym ja bede miala wiecej wolnego czasu dla siebie. Ale prawda jest, ze bardzo sie ciesze z tego wyjazdu, zawsze to cos nowego.

Margolcia jak by nie bylo za granice lecisz i to za nie swoja kase hahahaha zycze Ci bezstresowego pobytu,kozystaj ile sie da i oczekuje upominku z Twojej podrozy w formie zdjec,ktore umiescisz na forum )))))))))))
21 maja 2013 16:14
No wiem - tylko wszystkiego na raz mieć nie można, a najpierw Lanzarote:) Ja tam lubię podróżować i mam zamiar jeszcze w wielu miejscach być:)
21 maja 2013 16:22
wichurra

Margolcia - a na jakieś wycieczki na Teneryfie też pojedziecie?
W ogóle też zazdroszczę - dobry termin ogólnie na taki wyjazd - nie będzie jeszcze strasznie upalnie (chociaż i latem aż tak gorąco tam nie jest, bo wiatr od morza wieje) i nie będzie urlopowiczów z dziećmi w wieku szkolnym - a przynajmniej nie masowo. Bo to później dzieciaki biegają, krzyczą i człowiek spokoju nie ma. 

Mamy w planie zwiedzanie parku Tiede Loro Park i wyjazd na sasiednia wyspe La Gomera, nie wiem czy babcia da sie namowic, ale ja jak najbardziej, wiem, ze teraz tam o tej porze jest znosnie, nie za goraco. Co tam nawet bym nalot dzieci zniosla, funduja? Trzeba korzystac.
21 maja 2013 16:26 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

niebezpieczne miejsce napisalam w formie zartu nie dotyczylo to jakichs zbirow,tylko moze byc zauroczona jakims tubylcem to mialam na mysli

Mleczko47, jak nie bedzie mnie na forum po 10 czerwca, znaczy sie ze przysposobil mnie jakis tubylec, jak by sie mna znudzil, wroce,...jak czek bez pokrycia.

21 maja 2013 16:27
Uhum - no zazdroszczę:) Fajna też jest wycieczka wkoło wyspy jakby co. Na tych, co wymieniłaś też byłam i też są fajne. Gomera i Teide najlepsze. Na Teide można też wjechać - nie na sam szczyt, ale tak prawie i polecam, bo fajne widoki.
21 maja 2013 16:28 / 1 osobie podoba się ten post
Do mnie kiedys zadzwonili z propozycja wyjazdu do opeki nad Panem 90 letnim- wozek inwalidzki,pampersy(wogole nie korzystajacy z toalety);demencja,brak orientacji czaso-przestrzennej,slaby wzrok i sluch.Totalnie uzalezniony od opiekunki..... Pan uwielbia podroze,caly czas praktycznie w podrozy,mieszka w roznych europejskich hotelach,lata tylko samolotami i w domu w Niemczech bywa tylko pare dni.... zadaniem opiekunki podroze z podopiecznym na jego koszt,zmiana pampersow,kapiel,karmienie,ubieranie,opieka w nocy itd itp .....za 850 euro(NO BO PRZECIEZ PODROZE MAM ZAPEWNIONE!!! ) myslalam,ze sie udusze ze smiechu sluchajac tego wszystkiego a potem nie moglam sie powstrzymac i zapytalam Pani z biura czy cos palila hahaha no przykro mi ale nie dalo sie inaczej......
21 maja 2013 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
A ja tez sie dzisiaj przygotowalam na trzydniowy wyjazd ..... mojej Frau hahaha trzy czekolady po 200 g kazda,butla coca-coli,paczka paluszlow slonych i paczka fajeczek taka XL hahaha wieczory bede spedzac w spokoju i bez stresu przed telewizorem,lezac na kanapie i cieszac sie rzeczami zakazanymi w tym domu hehehehe
21 maja 2013 16:34
Jakby do Ameryki Południowej jeździł, to bym się zastanowiła. Ale jeszcze pod warunkiem, że z hoteli na miejscu w ogóle wychodzi i coś się z nim zwiedza, a nie tylko lotniska i hotele.
Na Nową Zelandię, Etiopię, Namibię, RPA i safari w Kenii też bym się skusiła za te marne grosze:)

21 maja 2013 16:53
Witam Opiekunkowo!!
Dzisiaj trochę póżniej ale przed wyjazdem mam troche spraw do załatwienia a czas bardzo szybko leci:):)
Własnie usiadłam przed laptopem z kawką i kremówką hahahaha a co mi tam pofolguję sobie trochę:):)
21 maja 2013 16:57 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Jakby do Ameryki Południowej jeździł, to bym się zastanowiła. Ale jeszcze pod warunkiem, że z hoteli na miejscu w ogóle wychodzi i coś się z nim zwiedza, a nie tylko lotniska i hotele.
Na Nową Zelandię, Etiopię, Namibię, RPA i safari w Kenii też bym się skusiła za te marne grosze:)

No , ja na Alaskę i do Grand Teton National Park to bym za pół stawki pojechała - i tak byłabym do przodu lekko z 10 tys dolarów

21 maja 2013 16:58
Nowa Zelandia przepiękna hahahaha marzy mi się,że na emeryturce tam osiądę hahahaha
21 maja 2013 17:20 / 1 osobie podoba się ten post
To daleko byś od Polski była, Joasiu, jakąś dobę lotu samolotem no i drogie takie wyjazdy do kraju. Ja marzę o Bali, ale nie zaszkodziłoby zwiedzić przy okazji parę innych wysp Indonezji. Natomiast uwielbiam w każdym miejscu gdzie jestem wyszperać ciekawostki, o których nie wiedzą nawet tubylcy. I tak teraz w Niemczech trafiłam do świetnego muzeum miejskiego w malutkim Benningen, a za parę dni jadę oglądać czaszkę człowieka sprzed 250.000 ml lat w niedalekim Steiheim. W Marbach - mieście urodzenia Schillera i kilku znanych mniej znanych osób zobaczyłam już wszystko, łącznie z zachowaną starą olejarnią wczoraj. Nie wyobrażam sobie, by być w obcym kraju i w czasie wolnym nie chcieć czegoś zwiedzić.To nie jest takie drogie, a bardzo poszerza horyzonty.
21 maja 2013 17:32
Tak masz rację z tym zwiedzaniem ja też wykorzystuję tutaj każdą chwilę,żeby coś ciekawego zobaczyć ....A zwiedziłam już kilka fajnych miejsc.....A teraz biorę Berlin na tapetę...
21 maja 2013 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
dorothea41

Margolcia jak by nie bylo za granice lecisz i to za nie swoja kase hahahaha zycze Ci bezstresowego pobytu,kozystaj ile sie da i oczekuje upominku z Twojej podrozy w formie zdjec,ktore umiescisz na forum :-))))))))))))

Dorothea, wszystko upamietnie na zdjeciach, mam dni na wariackich papierach, babcia robi sie na bostwo, zeby czasem jej tam nikt nie poderwal, cholera! Fryzjerka, kosmetyczka, wszystko na dzisiaj, jutro bedziemy sobie stopki robic, ufffff....
21 maja 2013 17:47
A ja właśnie siedzę z moją córcią i robimy plany naszej wakacyjnej wojaży bo chcemy zwiedzić Wieliczkę, Oświęcim i Kraków.... i może coś jeszcze ... macie może jakieś pomysły??