Na wyjeździe

29 lipca 2012 22:26
Owszem,będę miała na pewno..ale nie w PL ;) trzeba "naładować " akumulatory : )
29 lipca 2012 22:38
A to widzisz :D Fajnie :) Nie ma co narzekać w takim razie, że jesień :)
29 lipca 2012 22:47
Adriana, z Atherima ? jeszcze sie nie znam na tych wszystkich firmach %%%%
29 lipca 2012 22:50
Kaya..bingo ;)) z Aterima...
30 lipca 2012 09:47
Witaj Adriana, ładny masz avatar. Rozumiem, że to Ty osobiście, a nie Twoja ciocia na przykład.Po deszczowej niedzieli mamy dziś taki sam poniedziałek. Jeśli ktoś chce jechać w rejon Hamburga, to niech się naprawdę dobrze zastanowi.

Mam dziś dla Was ciekawostkę na dzień dobry. Słynna Kleopatra miała dwa romanse z nie mniej sławnymi Rzymianami - z Juliuszem Cezarem i Markiem Antoniuszem. Cezarowi urodziła syna, ale Antoniuszowi aż troje dzieci: dwóch synów, których Rzymianie szybko zabili po jej i Antoniusza śmierci oraz córkę, której pozwolili przeżyć i nawet wyjść za mąż. Policzyłam sobie wczoraj, że romans Kleopatry z Antoniuszem trwał aż 10 lat, co było rzadkością w tamtych czasach, gdyż rzymska arystokracja była potwornie zdemoralizowana i panowie oraz panie kochanków zmieniali jak rękawiczki. Romantyczna historia, można się wzruszyć!
30 lipca 2012 10:09
Witam wszystkich w ten słoneczny,choc wietrzny dzien :))

romana,miło mi Cię poznać ;P ..oczywiście,ze ta w avatarku-to JA :))) rozbawiłaś mnie tą ciocią ;)))

MIłego dnia..
30 lipca 2012 11:00
Wiitam rowniez wszystkich....po burzy jest zawsze slonce i ja mam taki dzionek dzis i ciepelka nie brakuje czego i Wam zycze,

romana - ja bylam w Hamburgu rowniez w pracy ale nad sama Elba/dzielnica Blankenesse/, dom stal na gorze i moglam robic zdjecia z okna statkom turystycznym z USA , ktore dobijaly tam

pozno w nocy a wogole ta dzielnica byla urocza, piekne krajobrazy, deszczu za wiele nie bylo.Szkoda,ze nie mozna przesylac zdjec bo mam duzo z tej okolicy i z innych uroczych miejsc.

pozdrowionka i spokojnego dnia zycze wszystkim.
30 lipca 2012 11:45
witam milutkiego dzionka i buziaki do was:}u mnie echo z praca jak na razie nikt nie szuka na miesiac zmienniczki szkoda wielka buziaki
30 lipca 2012 15:05
serce78, czemu nie zglosisz sie do jakies firmy?
30 lipca 2012 18:46
no właśnie, tak sobie czekać to możesz długo, Serce! Wypełnij ankietę na arbeitlandia i firmy zaczną same dzwonić do Ciebie, łatwiej coś znajdziesz. W wakacje jest full pracy, może nawet ze słabym niemieckim Cię przyjmą. To najlepszy czas, potem może być trudniej.

Bajka, Emilia jakoś upchnęła zdjęcie ze swej szteli, ja jestem średnio zorientowana w takich możliwościach, ale się dało. Wpisała linka na forum naszym, a zdjęcie jest chyba z

Facebooka. Fajny film dokumentalny obejrzałam, o chłopskiej rodzinie ze szwajcarskiej wsi, ma 11 dzieci. Duży dom, wszystko zadbane, auta, rowery, motory, pełny wypas,czyli tamtejsza średnia krajowa. W Polsce z taką ilością dzieci nie wychodzili by z biura pomocy społecznej, a tam mają trochę krów, trochę ziemi i żyją z tego normalnie. Jezu, dlaczego nie wszędzie tak jest?
30 lipca 2012 19:26
Serce78, moja kolezanka zglosila sie w ubiegly poniedzialek do Promedicy i jedzie w te sobote juz do frau ( potwierdzone juz,na 1 miesiac ). Z tym ze jej niemiecki jest dobry, nie wiem jak Twoj. Pierwszy raz ona bedzie jechala z ta firma, jestem bardzo ciekawa jak jej sie uda , bo sama zamierzam z nimi jechac .
30 lipca 2012 19:35
Ale Romana ma racje teraz jest zwiekszone zapotrzebowanie i latwo o stelle, nastepna taka okazja dopiero w okolicach Gwiazdki. Zglos sie do InterK, do Proseniora, Atherimy ( ma chyba najlepsza opinie), do PR24 - jesli Twoj niemiecki jest bardzo slaby to zaproponuj ze wyjezdziez np. za 800€. wiem ze to malo , ale za to podszkolisz deutsch , "osluchasz sie" a potem zaczniesz sie "wyceniac" na 1000 € jak wiekszosc dziewczyn.
30 lipca 2012 20:14
Witam wszystkich sedecznie , u mnie pochmurno i wietrznie - ale to bez znaczenia bo za 4 dni wyjazd do domku !!! a te godziny dłużą sie przed wyjazdem strasznie !!! no ale to juz niewiele - miłego wieczoru i nocy ! pozdrawiam
30 lipca 2012 20:19
RAMONA I KAya dziekuje bardzo za pomoc juz zaraz zarejestruje sie ,jak narazie dzwonilam po firmach na wlasna reke i niemieli ofert buziaczki dziewczyny:}
30 lipca 2012 20:22
Kurczę, kiedy tak kolejna osoba cieszy się na wyjazd do domu, to jest takie fajne, że lubi się ten swój kraj, krewnych, znajomych, który nie jest może najlepszy z możliwych do życia, ale nasz, polski.

Miłego pobytu, Fiber! Pisz do nas, jak tam w ojczyźnie zmiany idą na lepsze, gdzie byłaś, co dobrego Cię spotkało. Dla ludzi na obczyźnie takie rzeczy są ważne.

Kasiu, ja mam do Ciebie 2 pytania

-co zyskujesz pracując w D. na polskiej działalności gospodarczej,

-ile wynoszą Cię wszystkie koszty, które musisz odjąć z dochodów

Jeśli gdzieś o tym już pisałaś, daj mi proszę link lub jakieś dane jak tego szukać.