Natka, musisz sobie znaleźć rzeczy, które Cię bardzo zainteresują. Może chciałaś coś poznać, lecz nigdy nie było na to czasu, a w internecie jest mnóstwo ciekawych rzeczy. Teraz masz szansę. Są też książki do ściągnięcia w pdf, filmy, kabarety, fajne fora. Dobrze odświeżać stare znajomości, dbać o kontakty obecne rozmawiając przez skype czy telefon. Może bieganie lub jakiś inny prosty sport? Koniecznie zwiedzaj co się da, tu nawet małe miasteczka mają zadbane i bardzo ciekawe muzea, gdzie nawet można fotografować eksponaty. Możesz spróbować też znaleźć jakąś Polkę w pobliżu, bo języka i takich kontaktów bardzo brakuje. I oczywiście aktywnie się udzielaj u nas na forum, czas wtedy milej i szybciej płynie.
Mycha, witaj w pracy! Oby Twoja miła rodzina została już taka do końca! Do mojej ongiś miłej nie chce dotrzeć, że ich matka ma postępującą demencję, co łączy się z zachowaniami, jakich wcześniej nie było. Jezu, zmienniczka będzie albo ich oszukiwać w opisie sytuacji, albo tu nie wróci, podobnie jak ja za niedługo. Ale to już nie mój problem. Ja na pewno wiem, że można lepiej współpracować z opiekunką, bo pod Hamburgiem przy znacznie gorszej demencji tak miałam. Mam tylko nadzieję, że któregoś dnia babcia zrobi rodzinie dziką awanturę, bo nie wytrzyma tego parcia na normalność będąc w stanie choroby. Na razie są tylko pomruki pobudzonego lekko wulkanu...