Zakupy #2

19 grudnia 2014 17:03
Bożenka

Uprzejmie informuję że nie mieszczę się w swój dotychczasowy rozmiar 44 a przecież nie przytyłam... jutro ostatnia szansa w KIKu...chyba się pochlastam z rozpaczy.

Nie przejmuj się ,ja czasem kupuję o jeden numer mniejszy ,a czasem o ten jeden numer wiekszy .Numer niby ten sam ,a czesto nie równy .Podobnie tez jest z butami .Mierz i kupuj ,nie sugeruj się rozmiarówką.
19 grudnia 2014 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Nie przejmuj się ,ja czasem kupuję o jeden numer mniejszy ,a czasem o ten jeden numer wiekszy .Numer niby ten sam ,a czesto nie równy .Podobnie tez jest z butami .Mierz i kupuj ,nie sugeruj się rozmiarówką.

Pewnie że kupiłam... bluzeczka w rozmiarze 44 trochę opięta .. ale miała być moja i jest... miniówkę  dżinsową 42! i jest dobra .. i jeszcze 3 sweterki 44 i 42... i to jednej firmy...prawie wszystko po 9 euro.
13 stycznia 2015 22:48 / 4 osobom podoba się ten post
Ostatnio nieoczekiwanie wpadłam do galerii,bardzo ładne wyprzedaże są i kupiłam sobie: spodnie Tally Weijl przecenione na 12,99 €, śliczny szary sweterek za pupę za 9,90 €, pół kilo czarnej włóczki za 5 € i pół kilo szarego melanżu wlóczki za 2 €.
Z czarnej włóczki robie chustę na szydełku,a nad melanżem myślę,ale chyba coś na drutach wykombinuję.
Poza tym w Rossmanie kupiłam elektryczną szczoteczkę z zasilaczem za 9,90 € i myje tak dokładnie,że musze na plompy uważać heheeheh.
14 stycznia 2015 09:25
Ja jako że jestem w PL zaglądam też do sklepów i jakoś nic mnie nie skusiło.Też jakieś tam promocje są,wszystkiego dużo ,ale jakoś nic do mnie nie woła ,ani nie przemawia.
14 stycznia 2015 15:11 / 1 osobie podoba się ten post
Pieniążki na zakupy już się " wykończyły" kupiłam sobie kurtkę Bonita i spodnie po fajnej promocji ale najbardziej jestem zadowolona z żelazka -Tefal za 9,90€
14 stycznia 2015 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

Pieniążki na zakupy już się " wykończyły" kupiłam sobie kurtkę Bonita i spodnie po fajnej promocji ale najbardziej jestem zadowolona z żelazka -Tefal za 9,90€

Didusia,Ty mnie nie denerwuj z tym żelazkiem,napisałam wczoraj :na wyjeżdzie" jak w Aliku żle cenę przeczytałam,a też po żelazko Tefala poleciałam. Mów mi szybciutko gdzie to żelażko,może nie w Aldi???

Mnie się dziś niechcący kupiło śliczny czarny berecik przeceniony na 3,99 €.:)
14 stycznia 2015 19:37 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Didusia,Ty mnie nie denerwuj z tym żelazkiem,napisałam wczoraj :na wyjeżdzie" jak w Aliku żle cenę przeczytałam,a też po żelazko Tefala poleciałam. Mów mi szybciutko gdzie to żelażko,może nie w Aldi???

Peny , był jeszcze Tefal na bazie bez kabla ale już drogi tzn. normalna cena chyba 150 €  a w Peny 80€
14 stycznia 2015 19:40 / 1 osobie podoba się ten post
Jestem tak samo "chora" jak Ivetta:( Nic mi sie w sklepie na szyje nie rzuca, nie krzyczy do mnie, ze zyc bez tego nie moze, nie szepcze uwodzicielsko "kup mnie".... Chora jestem:(:(:(:( Wyprzedaze, a ja jakbym w chusteczke haftowana sie bawila...to za brzydkie...to za drogie...tego nie potrzebuje... Kurtke zimowa na zapas chcialam sobie kupic. Na kolejny sezon. I co???? I nic nie znalazlam:( O, przepraszam...jedna ladna byla... Inna w niej wyszla:(:(:(:(:( Nawet nie wiem ile kosztowala. Na kims juz zobaczylam. Jedna jedyna byla... I tak mi w glowie siedzi, ze tylko zabawa w chusteczke zostala;););)
14 stycznia 2015 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Peny , był jeszcze Tefal na bazie bez kabla ale już drogi tzn. normalna cena chyba 150 €  a w Peny 80€

Pójdę jutro zobaczyć,może zostało jedno dla mnie:)
14 stycznia 2015 19:47 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ostatnio nieoczekiwanie wpadłam do galerii,bardzo ładne wyprzedaże są i kupiłam sobie: spodnie Tally Weijl przecenione na 12,99 €, śliczny szary sweterek za pupę za 9,90 €, pół kilo czarnej włóczki za 5 € i pół kilo szarego melanżu wlóczki za 2 €.
Z czarnej włóczki robie chustę na szydełku,a nad melanżem myślę,ale chyba coś na drutach wykombinuję.
Poza tym w Rossmanie kupiłam elektryczną szczoteczkę z zasilaczem za 9,90 € i myje tak dokładnie,że musze na plompy uważać heheeheh.

Och, widzę że nie tylko mnie ciągnie w stronę drutów... Tfuuu, robótek ręcznych na drutach........... Poprawiam coby się nikomu skojarzenia nie pojawiły pod czuprynami ;)))
Zaszalałam ostatnio i wyszukuję pewnego rodzaju włóczkę gdzie się tylko da.  Rzecz jasna w cenie sensownej, tj. 1,50 za motek (100 g). 
Czego nie znalazłam sama, to znalazł mi A. 
A do niego nawiązując - hmmm, widać że jestem pozytywnie zakręcona... Nie pamiętam kiedy ostatnio na co dzień chodziłam w spódnicach. A teraz jak widzę co mi wynajduje - okazuje się że w gruncie rzeczy lubię kiecki :))))))))))) W odpowiednią bieliznę do owej sukienki również się zaopatrzyłam, ale pozwolicie że zdjęcia z nią publikować nie będę :D
Ponadto nabyłam spodnie za całe 7 € na wyprzedaży. 
14 stycznia 2015 19:49 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ivanilko, " NIECHCĄCY" ?????????
:))))))))))))))))))
14 stycznia 2015 19:55 / 3 osobom podoba się ten post
Lili

Ivanilko, " NIECHCĄCY" ?????????
:))))))))))))))))))

No niechcący,bo jakoś sam wpadł w łapki,wlazł na głowę i ładnie wyglądał,potem zaciagnął mnie do kasy,no to miałam dać się prosić? :)))

Lilii,z tej włoczki co na zdjęciach zamiast na drutach fajne szale wychodzą wyplatane w rękach
http://www.cosmopolitan.pl/moda/1886/jak-zrobic-szalik-na-rekach-zobacz
14 stycznia 2015 19:59 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No niechcący,bo jakoś sam wpadł w łapki,wlazł na głowę i ładnie wyglądał,potem zaciagnął mnie do kasy,no to miałam dać się prosić? :)))

Lilii,z tej włoczki co na zdjęciach zamiast na drutach fajne szale wychodzą wyplatane w rękach
http://www.cosmopolitan.pl/moda/1886/jak-zrobic-szalik-na-rekach-zobacz

Taki szalik to ja zrobiłam gdy byłam w Bielefeld jesienią. A nawet dwa zrobiłam, jeden dostyała babcia w ramach prezentu na BN :)
Teraz macham coś innego, mam już sztuk kilka, w odpowiednim czasie wrzucę hurtem zdjęcia dzieła :)))))))))
24 stycznia 2015 14:03
Miłe dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się może w rozmiarach dżinsów, w sensie długosci. Nosze rozmiar spodni 38 , ale wzrost mam 162, a może juz pod ten wiek :) 160, w związku z tym zamówiłam rozmiar ,,19,, bo tak podane było w katalogu i jest to podobno odpowiednik 38 tyle , że kurze grossen. Wie ktoś coś może, czy ja mam rację i spodnie będa w rozmiarze 38? Kupowała któraś z Was własnie kurze grossen?
Na ogół to ja mam raczej wszystkie spodnie za długie, w związku z tym zdecydowałam się kupic krótsze, no ale nie chciałabym, żeby to rybaczki były :))))))))
24 stycznia 2015 14:07
Byłam się dziś odstresować w Pennym i kupiłam fajne czarne buty sportowe typu adidasy,za........5 € .
Doda ,nigdy nie widziałam spodni "kurze grossen",ja wogóle wolę przymierzyć.