Sentencje na dzień dzisiejszy #2

15 grudnia 2014 09:10 / 6 osobom podoba się ten post
Zgadzam się ze wszystkimi i mówię Wam: damy radę ,choćby skały s....   znaczy się pękały :))
15 grudnia 2014 09:24 / 7 osobom podoba się ten post
,,Liczą się jedynie cierpliwość i praca,
tylko one mogą się w każdej chwili zamienić w chleb''
15 grudnia 2014 09:32 / 9 osobom podoba się ten post
,,Możesz uczy­nić 100 dob­rych uczynków, ale ludzie i tak za­pamiętają ten 101 - ten, w którym po­winęła Ci się noga.,,

15 grudnia 2014 10:06 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

,,Możesz uczy­nić 100 dob­rych uczynków, ale ludzie i tak za­pamiętają ten 101 - ten, w którym po­winęła Ci się noga.,,

Bo Ludzie zawsze będą gadac i wszystko rozdrawywac,
Bo człowiek pochodzi nie od Małpy,
tylko od kury,,,,,,,,
16 grudnia 2014 06:38 / 3 osobom podoba się ten post
Spieszmy kochac ludzi
-*tak szybko glupieja*
16 grudnia 2014 06:45 / 8 osobom podoba się ten post
16 grudnia 2014 06:52 / 5 osobom podoba się ten post
Milczenie jest lepsze od
piepszenia głupot.
A mózg to nie stanik,,,,
jego nie wypchniesz.
16 grudnia 2014 08:27 / 6 osobom podoba się ten post
Tak apropos Patki i innych zdolowanych.

Nigdy nie mów " mam pecha".....
Mów "mam szczęście", a ono się uśmiecha.
16 grudnia 2014 10:00 / 4 osobom podoba się ten post
''Codziennie przypominaj sobie,że świat jestpiękny i nie trzeba go zmieniać.
Możeszt natomiast zmienić siebie.''
16 grudnia 2014 10:13
Impala

Przebaczam,wierzę,za siebie się nie oglądam,wierzę,ze życie jest echem---i co?Kiedy doczekam się,że to wszystko do mnie wróci?Połowę mam już za sobą,jeszcze trochę i pochyle się nad grobem-to kiedy???

Hej, masz oczy szeroko zamknięte i nie rozpoznajesz
16 grudnia 2014 11:47 / 3 osobom podoba się ten post
Gosiap

Może tak,może nie.
Wydaje mi się,że realnie stapam po ziemi,nie spodziewam sie niemozliwego,choć otwarta jestem na wszelkie niespodziewane sytuacje,zdarzenia.Kocham rózne spontaniczne akcje,mogę w kazdej chwili na hasło :jedziemy:spakować kilka rzeczy i ruszać w drogę.Pomimo poważnego-zdawałoby sie-wieku.Nazywam sie optymistką,bo nie martwi mnie,że w szklance jest tylko połowa płynu.Nie musze sobie wmawiać,że jest jeszcze pół i nie martwie sie,że tylko pół zostało.
Przewrotnny jest ten mój optymizm,ale nawet jak dotyka mnie los swoją ciężką łapą-nie widzę wszystkiego na czarno,bo wiem,że jest słońce i zobacze je za chwilę-więc jestem optymistką!.
Ale nie jestem w stanie uwierzyć w autosugestie,w treningi osobowości,to nie dla mnie.Jak zechcę powiedzieć nie,to powiem-bez treningu również.Mam mózg i nawet czasami go używam.
Jak jestem dobra-to jestem i nie myślę o tym,że kiedyś to do mnie wróci.A jak kogoś nie lubię,to nie lubie i tyle,i nie wysilam sie wtedy na czynienie dobra.
Tylko zwierzątkom będę czynić dobro zawsze,nawet jak mnie pogryza na ten przykład.
16 grudnia 2014 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Może tak,może nie.
Wydaje mi się,że realnie stapam po ziemi,nie spodziewam sie niemozliwego,choć otwarta jestem na wszelkie niespodziewane sytuacje,zdarzenia.Kocham rózne spontaniczne akcje,mogę w kazdej chwili na hasło :jedziemy:spakować kilka rzeczy i ruszać w drogę.Pomimo poważnego-zdawałoby sie-wieku.Nazywam sie optymistką,bo nie martwi mnie,że w szklance jest tylko połowa płynu.Nie musze sobie wmawiać,że jest jeszcze pół i nie martwie sie,że tylko pół zostało.
Przewrotnny jest ten mój optymizm,ale nawet jak dotyka mnie los swoją ciężką łapą-nie widzę wszystkiego na czarno,bo wiem,że jest słońce i zobacze je za chwilę-więc jestem optymistką!.
Ale nie jestem w stanie uwierzyć w autosugestie,w treningi osobowości,to nie dla mnie.Jak zechcę powiedzieć nie,to powiem-bez treningu również.Mam mózg i nawet czasami go używam.
Jak jestem dobra-to jestem i nie myślę o tym,że kiedyś to do mnie wróci.A jak kogoś nie lubię,to nie lubie i tyle,i nie wysilam sie wtedy na czynienie dobra.
Tylko zwierzątkom będę czynić dobro zawsze,nawet jak mnie pogryza na ten przykład.

To po tym poście ci powiem, że masz oczy szeroko otwarte i wszystko rozpoznajesz.
A treningi ..... i inne ..... są dla tych co nie dają rady w sobie znaleźć tzw. pogody ducha.
Jesteś boogaataaa!!!!
Ja teeeeeżżżż!!!
ale pomagam sobie -  i innym podpowiadam że są dostępne techniki.
16 grudnia 2014 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
Co najbardziej cenie sobie w życiu?
Najbardziej w życiu cenię Ludzi.
Kocham ich ponad wszystko, i nie tylko tych najbliższych
Ale tę staruszke, która o lasce zmierza w kierunku parku.
I tego Pana, który co niedziele już sam, przychodzi do Kościoła.
I te beztroskie brzdące bawiące się w piaskownicy.
Bez nich wszystkich życie nie było by takie piękne
jak jest.
16 grudnia 2014 16:28 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

Wzrok łatwo oszukac.Kalkulator jest bezwzgledny 
17 grudnia 2014 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
Czasem jedyne, co wychodzi...to włosy.