Sentencje na dzień dzisiejszy #2

10 czerwca 2015 23:44 / 4 osobom podoba się ten post
Beata Pawlikowska
11 czerwca 2015 11:01 / 6 osobom podoba się ten post
.....czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
Miniesz - a więc to jest piękne....

Tak jakoś dzisiaj Szymborska za mną chodzi.
11 czerwca 2015 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

.....czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
Miniesz - a więc to jest piękne....

Tak jakoś dzisiaj Szymborska za mną chodzi.

Nie przesadzaj Kasiu.Noblisci tez umierają.
13 czerwca 2015 20:58 / 3 osobom podoba się ten post
Mam czasami takie wrażenie że niektórym osobom głowa służy tylko jako element dekoracyjny.
13 czerwca 2015 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
brydzia

Mam czasami takie wrażenie że niektórym osobom głowa służy tylko jako element dekoracyjny.

Chyba,ze patrzysz od tułu
14 czerwca 2015 17:09 / 5 osobom podoba się ten post
W diecie najważniejsze jest ,by położyć się spać
zanim zachce się żreć.
14 czerwca 2015 17:32 / 2 osobom podoba się ten post
14 czerwca 2015 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
14 czerwca 2015 20:11 / 7 osobom podoba się ten post
Wiek nie chroni przed miłością,za to miłość chroni przed starością.
16 czerwca 2015 11:25 / 8 osobom podoba się ten post
"Kilku absolwentów prestiżowej uczelni, którzy zrobili błyskotliwą karierę, odwiedziło swojego starego profesora. Oczywiście, w oczekiwaniu na kawę, rozpoczęła się dyskusja o pracy. Młodzi ludzie narzekali na problemy życiowe i piętrzące się trudności.
Profesor przyniósł kawę w dzbanku oraz tacę, na której stały przeróżne filiżanki i kubki – porcelanowe, szklane, fajansowe, plastikowe, kryształowe. Zwyczajne i bardzo drogie, wyszukane, wyszczerbione i takie, które na pewno kosztowały fortunę.
Kiedy goście wybrali sobie filiżankę, profesor powiedział:
- Jak pewnie zauważyliście, wszystkie drogie i piękne filiżanki zostały przez was zagospodarowane. Nikt z was nie wybrał zwykłego taniego kubka. Życzenie posiadania jedynie tego, co najlepsze jest źródłem wszystkich waszych problemów. Powinniście zrozumieć, że naczynie samo w sobie nie czyni kawy lepszej. Niekiedy jest ono po prostu droższe, a niekiedy nawet ukrywa to, co z niego pijemy. Przecież mieliście ochotę na kawę – nie na filiżankę. Jednak świadomie wybraliście najznakomitsze filiżanki. A potem jeszcze zerkaliście ukradkiem kto wziął jaką. Kochani, życie – to kawa. A praca, pieniądze, stanowisko, status – to filiżanki. To są jedynie naczynia, w których przechowujecie Życie. Posiadane naczynie nie określa i nie zmienia jakości samego Życia.
Czasami koncentrując się na filiżance, przestajemy rozkoszować się smakiem kawy. Pijcie z przyjemnością swoją kawę, doceńcie jej smak! Najbardziej szczęśliwi ludzie nie posiadają wszystkiego co najlepsze. Oni jedynie wydobywają wszystko, co najlepsze, z tego, co posiadają".
16 czerwca 2015 13:15 / 6 osobom podoba się ten post
16 czerwca 2015 13:31 / 3 osobom podoba się ten post
Starzy jesteśmy wtedy,kiedy większość ludzi wolałaby żebyśmy już nie żyli.
16 czerwca 2015 13:34 / 3 osobom podoba się ten post
,,Opinie innych ludzi ma mój temat nie są moją sprawą''
16 czerwca 2015 17:59 / 7 osobom podoba się ten post
17 czerwca 2015 18:46 / 5 osobom podoba się ten post