Wyłowione z sieci 2

11 stycznia 2015 17:54 / 6 osobom podoba się ten post
margolcia

Ja nie dam! Nie bede nabijac kiesy jakiemus lewackiemu przekretowi, ktory nie potrafi rozliczyc sie z finasow swojej niby charytatywnej misji. Jest tysiace innych mozliwosci pomocy, Owsiak stracil w moich oczach szacunek, kłamie jak chocby wczoraj po tej zenujacej konferencji prasowej.

Pewnie, lepiej księdzu dać, on na pewno wspomoże potrzebujących:P
11 stycznia 2015 17:56 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Tak. jak chodziłam na zabiegi rehabilitacyjne, to także korzystałam ze sprzętu WOŚP.
Jestem za .
Owsiak na szefa rządu.

Na szefa rządu to przesada, ale za zbiórką tez jestem za:)
11 stycznia 2015 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
11 stycznia 2015 18:08 / 1 osobie podoba się ten post
sas-anka

Pewnie, lepiej księdzu dać, on na pewno wspomoże potrzebujących:P

Ksiedzu tez nie daje, ale juz czerwony krzyz robi wiecej dla potrzebujacych jak ten pajac na uslugach rządzacych. Pewnie, lepiej zaraz zwalic wszystko na ksiezy i kosciół, hahaha, tepy narod na siłe chce byc swiecki i pózniej strach przed islamem w oczy zaglada. Tak swiecka chciala byc, Belgia , Francja, Niemcy i kilka innych krajów. Brak autorytetow, wiary i tępota ,maja teraz islamistów i inne badziewie.
11 stycznia 2015 18:30 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Ksiedzu tez nie daje, ale juz czerwony krzyz robi wiecej dla potrzebujacych jak ten pajac na uslugach rządzacych. Pewnie, lepiej zaraz zwalic wszystko na ksiezy i kosciół, hahaha, tepy narod na siłe chce byc swiecki i pózniej strach przed islamem w oczy zaglada. Tak swiecka chciala byc, Belgia , Francja, Niemcy i kilka innych krajów. Brak autorytetow, wiary i tępota ,maja teraz islamistów i inne badziewie.

Nawiązałam do księży bo akurat ich ta zbiórka tak bardzo boli od poczatku jej istnienia.

To ze tępy naród chce być na siłe świecki tu się zgodzę, ale nie uważam żeby chrześcijaństwo w takiej formie w jakiej istnieje obecnie było skutecznym antidotum przeciwko islamowi. Polityka i pieniądz rzadzą, jakby ktoś nie wiedział, i o to w tym wszystkim chodzi. Po ostatnim zamachu we Francji od razu pojawił się artykuł o tym jak to polscy muzłumanie boją się odwetu i czuja się zagrożeni. Śmiać mi się chciało jak to czytałam, choc tak naprawdę nie ma tu nic do śmiechu. Ten sam scenariusz co w innych krajach. Tacy grzeczni na razie, tacy bojaźliwi a za chwile będziemy mieli u siebie to samo. Kanapki nie zjesz z wędliną bo pod pretekstem obrazy uczuc religijnych zostaniesz pobita.
11 stycznia 2015 18:58 / 1 osobie podoba się ten post
sas-anka

Nawiązałam do księży bo akurat ich ta zbiórka tak bardzo boli od poczatku jej istnienia.

To ze tępy naród chce być na siłe świecki tu się zgodzę, ale nie uważam żeby chrześcijaństwo w takiej formie w jakiej istnieje obecnie było skutecznym antidotum przeciwko islamowi. Polityka i pieniądz rzadzą, jakby ktoś nie wiedział, i o to w tym wszystkim chodzi. Po ostatnim zamachu we Francji od razu pojawił się artykuł o tym jak to polscy muzłumanie boją się odwetu i czuja się zagrożeni. Śmiać mi się chciało jak to czytałam, choc tak naprawdę nie ma tu nic do śmiechu. Ten sam scenariusz co w innych krajach. Tacy grzeczni na razie, tacy bojaźliwi a za chwile będziemy mieli u siebie to samo. Kanapki nie zjesz z wędliną bo pod pretekstem obrazy uczuc religijnych zostaniesz pobita.

Tez czytam prasę Sasanko, ale nie wyczytalam nigdzie zeby ksieza byli przeciw OSP, moze onet ze swoja potrzebą krytykowania wszystkiego co nie jest pro-rządowe pisze takie bzdury.

11 stycznia 2015 19:04 / 4 osobom podoba się ten post
margolcia

Tez czytam prasę Sasanko, ale nie wyczytalam nigdzie zeby ksieza byli przeciw OSP, moze onet ze swoja potrzebą krytykowania wszystkiego co nie jest pro-rządowe pisze takie bzdury.

Ale nie raz było podnoszone, że księża krytykująWOSP i np. zabraniają zbiórki na WOSP przed kościołami! Boją się chyba, że wiernym na tacę braknie
11 stycznia 2015 19:31
darekr

Ale nie raz było podnoszone, że księża krytykująWOSP i np. zabraniają zbiórki na WOSP przed kościołami! Boją się chyba, że wiernym na tacę braknie

Nie tyle co zabraknie ale pamietam ladnych kilka lat temu jak w dzien Orkiestry ministranci pod Kosciolem zbierali na jakis cal koscielny )). Jest grupa ksiezy ,ktora bardzo krytykuje to co robi Owsiak,ale jest tez wielu'ktorzy sa Za.
11 stycznia 2015 19:43 / 5 osobom podoba się ten post
margolcia

Ja nie dam! Nie bede nabijac kiesy jakiemus lewackiemu przekretowi, ktory nie potrafi rozliczyc sie z finasow swojej niby charytatywnej misji. Jest tysiace innych mozliwosci pomocy, Owsiak stracil w moich oczach szacunek, kłamie jak chocby wczoraj po tej zenujacej konferencji prasowej.

Margolcia Ciebie nie posądzałam o krytyke Owsiaka;widziałaś kiedyś sprzęt który został zakupiony przez niego,bo ja tak i zgadzam się z koleżanką która dodała,że nieinteresuje mnie czy onna tym zarabia,ważne że ludzie mogą z tego korzystać szczególnie dzieci i ludzie starsi
11 stycznia 2015 19:44 / 3 osobom podoba się ten post
Wszędzie są ludzie i ludzie. Zawsze uważałem, że wiara czy to będzie katolik, buddysta, islamista czy innego wyznania nie określa ludzi. Ludzie sami siebie określają. Uważam, że każdy w coś powinien wierzyć, bo życie bez wiary nie miało by sensu. Ae jeśi ja uważam, że Bóg jest kosmitą to tylko i wyącznie moja sprawa. Natomiast nie podoba mi się jak stara się wprowadzać "jedynie słuszną religię" i mówienie innym jak w związku z tym mają się zachowywać.
11 stycznia 2015 19:59 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

W kościołach nawołuja do bojkotu, juz od pierwszej kwesty, sprzed kościołów zbierających przepędzają. Mojej córce ksiądz na lekcji religii kazał odkleić z zeszytu serduszko WOŚP. Dodam tylko że ksiądz ów żyje w nieformalnym związku z polonistką z liceum, o którym wszyscy w miasteczku wiedzą.
11 stycznia 2015 20:06 / 5 osobom podoba się ten post
sas-anka

W kościołach nawołuja do bojkotu, juz od pierwszej kwesty, sprzed kościołów zbierających przepędzają. Mojej córce ksiądz na lekcji religii kazał odkleić z zeszytu serduszko WOŚP. Dodam tylko że ksiądz ów żyje w nieformalnym związku z polonistką z liceum, o którym wszyscy w miasteczku wiedzą.

Miałam okazję być kiedyś na mszy w niedzielę, w którą odbywała się zbiórka WOŚP. Prawie całe kazanie było na ten temat...
11 stycznia 2015 20:11
giunta

Miałam okazję być kiedyś na mszy w niedzielę, w którą odbywała się zbiórka WOŚP. Prawie całe kazanie było na ten temat...

Giunta przepraszam nie jestem na bieżąco,wróciłaś do opiekunkowa???
11 stycznia 2015 20:14 / 4 osobom podoba się ten post
Sam Owsiak jest już bardzo zmęczacy tymi zbiórkami, myślę zę sam juz się tochę w tym wszystkim pogubił, i sam już nie wie kto wróg a kto przyjaciel. Niepotrzebnie wszedł w politykę. Cytując Perfect... trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym, chyba przegapił ten moment. Mimo wszystko będę go bronić i wierze że zawsze miał szczere intencje i akcja zrodziła się i trwa ze szczerego serca. Nawet jesli zdarzyły się jakies niedociągnięcia i tak zrobił dla nas wszystkich bardzo dużo. Osobiście mam od niego glukometr za to że przeszłam kurs pierwszej pomocy:)))
11 stycznia 2015 20:14
siwa

Giunta przepraszam nie jestem na bieżąco,wróciłaś do opiekunkowa???

Tak. Jestem w De od 3 tygodni. Póki co jeszcze mi nie dane było rozstać się z tą profesją ;)