Na wyjeździe #17

07 grudnia 2014 14:13
Gosiap

Znam jedną Dobrachnę od 25 lat. Nie przepadam za nią choć jest przemiła. 
Nie zabardzo lubię do niej chodzić. No cóż ................
jest moją dentystką.

U mnie w przychodni jest dentystka o imieniu Dobrosława.Ostra kobitka,ale z poczuciem humoru.Jednak wolę inną dentystkę Kasię:)
07 grudnia 2014 14:17
tina 100%

U mnie w przychodni jest dentystka o imieniu Dobrosława.Ostra kobitka,ale z poczuciem humoru.Jednak wolę inną dentystkę Kasię:)

To bardzo żadkie imie. Moja pani Dobrachna we Wrocławiu urzęduje.

07 grudnia 2014 14:26
Gosiap

To bardzo żadkie imie. Moja pani Dobrachna we Wrocławiu urzęduje.

Jestem z zachodniopomorskiego,a ta przychodnia miesci się w małej miejscowości kilkadziesiąt km od Szczecina,na pewno to nie jest ta sama pani doktor.Na naszą pacjenci mówią Dobrusia, ona zaś szybko z pacjentem przechodzi na "ty":)Nawet faceci słusznego wzrostu wymiękają u niej w gabinecie, chociaż uroku nie można jej odmówić.Pamiętam jak Dobrosława zaczynała pracę i miała taki długaśny, okazały warkocz:)
07 grudnia 2014 14:33
Spojrzałam na wizytówkę mojej p. doktor i jej imię to jest Dobrochna
07 grudnia 2014 15:04
Jedziemy na Weihnachtsmarkt.
Zobacze wreszcie ten cud niemiecki z bliska.
Nigdy jeszcze nie byłam w D w okresie okołobożenarodzeniowym,więc nie dane mi było.
07 grudnia 2014 15:24 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Nigdy jeszcze nie byłam w D w okresie okołobożenarodzeniowym,więc nie dane mi było.

Ja tez jestem po raz pierwszy w Niemczech w tym okresie,ale nie mam możliwości zobaczenia tego cudu :(((((((((
07 grudnia 2014 15:36 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

tu gdzie jestem w Dortmundzie jest bardzo duży, jest świątecznie, rozchodza się zapachy peczonych ciasteczek no i oczywiście jedzenia, jest mnóstwo światełek i ludzi, też jestem pierwszy raz w tym okresie w De, ale na Weihnachtsmarkt mam blisko bo do centrum idę 25min, jutro się wybieram :)
07 grudnia 2014 15:52
agamor

tu gdzie jestem w Dortmundzie jest bardzo duży, jest świątecznie, rozchodza się zapachy peczonych ciasteczek no i oczywiście jedzenia, jest mnóstwo światełek i ludzi, też jestem pierwszy raz w tym okresie w De, ale na Weihnachtsmarkt mam blisko bo do centrum idę 25min, jutro się wybieram :)

Agamor bylam rok temu w Dortmund i obiecalam sobie że w tym roku też będę ale z moim mężem więc w niedzielke do mnie zawita i najpierw Shoping Thier Galerii a potem Gluwein :)
07 grudnia 2014 15:55 / 3 osobom podoba się ten post
basiaim

Ja tez jestem po raz pierwszy w Niemczech w tym okresie,ale nie mam możliwości zobaczenia tego cudu :(((((((((

Trzeba im tzn,Niemcom przyznac ze ten okres przedswiateczny jest w De atrakcyjny,potrafia sie bawic na tych ,,jarmarkach,,szczegolnie w weekendy,jest to dla nas zbyt droga ,,impreza,,ale za to w same swieta -w domach prywatnych juz tej obfitosci i ciepla rodzinnego brakuje niestety
07 grudnia 2014 15:56
takaja

Agamor bylam rok temu w Dortmund i obiecalam sobie że w tym roku też będę ale z moim mężem więc w niedzielke do mnie zawita i najpierw Shoping Thier Galerii a potem Gluwein :)

a gdzie Ty jesteś?
ja do tej galerii latam co drugi, trzeci dzień, bo co mam robić, w ogóle latm do centrum hahah
07 grudnia 2014 16:28 / 5 osobom podoba się ten post
wiecie co wam powiem, wlasnie w mdr pokazuja Polske. Nie wiem gdzie dokladnie, ale kuzwa ludzie narzekaja do Niemieckiej TV a pokazuja jakas totalna patole. a potem sie dziwimy ze Niemcy mysla, ze u nas jest nie wiadomo jaka. Jest taka sama jak wszedzie, w NIEMCZECH TEZ SPOTKAMY TAKICH ludzi, ale dziwie sie tym Plakom, co oni mysla, ze nam to pmoze ? zamiast sie wziac do jakiejs porzadnej roboty to do opiki chodza. Ja tez bym mogla, bo co jstem samotna matka, bez pracy, ale w dupie ja sie prosic nikogo nie lubie, chce miec swoje, latego jestem tutaj a moj maly w domu z babcia. I musze to jakos przetrwac dla niego.
07 grudnia 2014 16:36 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

wiecie co wam powiem, wlasnie w mdr pokazuja Polske. Nie wiem gdzie dokladnie, ale kuzwa ludzie narzekaja do Niemieckiej TV a pokazuja jakas totalna patole. a potem sie dziwimy ze Niemcy mysla, ze u nas jest nie wiadomo jaka. Jest taka sama jak wszedzie, w NIEMCZECH TEZ SPOTKAMY TAKICH ludzi, ale dziwie sie tym Plakom, co oni mysla, ze nam to pmoze ? zamiast sie wziac do jakiejs porzadnej roboty to do opiki chodza. Ja tez bym mogla, bo co jstem samotna matka, bez pracy, ale w dupie ja sie prosic nikogo nie lubie, chce miec swoje, latego jestem tutaj a moj maly w domu z babcia. I musze to jakos przetrwac dla niego.

Bo widzisz Jolek, gdyby każdy tak myślał i postępował jak Ty, bylibyśmy bardzo bogatym Narodem.
Wielu ludzi jednak uwielbia stękac,narzekać, że mało, że bieda, że nie ma co do garka włożyć, zazdrościć innym, że mają, ale samemu zgiąć plecków do roboty nie  nada )
Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią, ponieważ myślę bardzo podobnie.
07 grudnia 2014 16:43 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

I ja tam byłam, i Gluhwein piłam.
I grzałam się przy rozżarzonych drwach.
Późny wieczór, ciemności rozświetlają świąteczne światełka i dekoracje. Atmosfera niesamowita. 
Nigdy później ani wcześniej to podłe wino nie samkuje tak wybornie.
07 grudnia 2014 16:45 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

I ja tam byłam, i Gluhwein piłam.
I grzałam się przy rozżarzonych drwach.
Późny wieczór, ciemności rozświetlają świąteczne światełka i dekoracje. Atmosfera niesamowita. 
Nigdy później ani wcześniej to podłe wino nie samkuje tak wybornie.

Ja mam w przyszlym tyg jechac z pdp corki tam, zobacze, mowicie ze jest tam Pieknie. coz ze pieknie jak tutaj. ehc.
07 grudnia 2014 17:04
Jolek

Jolek nie oglądaj głupot, na RTL fajny program leci :)