Na wyjeździe #17

07 grudnia 2014 10:23
Gosiap

Na dłużej ci wystarczy :)

Niestety nie :( Czytam bardzo dużo a i czasu mam sporo. Dlatego oby starczyło do końca pobytu ;)))) Jeszcze raz dziękuję.
07 grudnia 2014 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Poprosze bardzo.

Jolek z przyjemnością. Wsadzisz nos w książkę i nie będziesz latała za chłopkami ha, ha, ha
Pozdrawiam i ściskam
07 grudnia 2014 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Niestety nie :( Czytam bardzo dużo a i czasu mam sporo. Dlatego oby starczyło do końca pobytu ;)))) Jeszcze raz dziękuję.

47 książek dostaniesz. Zyczę miłego czytania
07 grudnia 2014 10:36
Gosiap

Jolek z przyjemnością. Wsadzisz nos w książkę i nie będziesz latała za chłopkami ha, ha, ha
Pozdrawiam i ściskam

aaa tam. Chlop potrzebny a nie :D
07 grudnia 2014 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

"Saga o ludziach lodu"

Prawie wszystkie przeczytałam , ale normalne papierowe.Polecam ,fajnie sie czyta.
07 grudnia 2014 10:50
Gosiap

"Saga o ludziach lodu"

uuwielbiam to czytac jsk mozesz mi tez wyslac bede wdzieczna:)
07 grudnia 2014 11:09
Gosiap

Mam i wysyłam

ja tez poprosze
07 grudnia 2014 11:46 / 4 osobom podoba się ten post
Mam nadzieję że Was rozbawię, otóż wyszłyśmy na codzienny spacer, przechodząc koło kościoła natknęłyśmy się na potykacz w formie Mikołaja, Zysia ze dwa razy go okrążyła ,po czym wrzasnęła '' Er ist mein! '' i za żadne skarby nie chciała odejść. Proszę i próbowałam ją odciągnąć, ale mowy nie było, wyleciał jakiś facet chyba ichni kościelny, zaczął przemawiać, że to ozdoba i coś tam jeszcze Zysi tłumaczył, ale ona się przypięła do Mikołaja i słuchać nie chce, więc obiecał że go potem przyniesie. Wróciłyśmy do domu i czekamy :)) Zysia i jej mąż byli bardzo zasłużeni i oddani tej społeczności, więc wcale się nie zdziwię jak przytarga Mikołaja.
07 grudnia 2014 11:50 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

aaa tam. Chlop potrzebny a nie :D

Do życia potrzeba i książki i chlopa i chleba ha, ha, ha
07 grudnia 2014 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
a w szwajcarii zima:):):):

07 grudnia 2014 12:05 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex

Mam nadzieję że Was rozbawię, otóż wyszłyśmy na codzienny spacer, przechodząc koło kościoła natknęłyśmy się na potykacz w formie Mikołaja, Zysia ze dwa razy go okrążyła ,po czym wrzasnęła '' Er ist mein! '' i za żadne skarby nie chciała odejść. Proszę i próbowałam ją odciągnąć, ale mowy nie było, wyleciał jakiś facet chyba ichni kościelny, zaczął przemawiać, że to ozdoba i coś tam jeszcze Zysi tłumaczył, ale ona się przypięła do Mikołaja i słuchać nie chce, więc obiecał że go potem przyniesie. Wróciłyśmy do domu i czekamy :)) Zysia i jej mąż byli bardzo zasłużeni i oddani tej społeczności, więc wcale się nie zdziwię jak przytarga Mikołaja.

:)):)):))no pewnie ze mnie rozbawilas,pojadlam obiadku wiec wsam raz brzuszek sie utrzesie ze smiechu:)):))
sama jestem ciekawa czy do trzyma slowa i Zysia bedzie miec prywatnego Mikolaja ha,ha,ha
07 grudnia 2014 12:50 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

ja tez poprosze

Kasiu maila nie widzę
07 grudnia 2014 12:54 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Babciu, a dlaczego niestety? To polskie, tradycyjne imię.
Teraz namnożyło sie tych obcych naszej kulturze i tradycji zagranicznych imion, dziś co druga dziewczynka to Jessica i Amanda a co trzeci chłopiec to Brajan ( pisownia fonetyczna, bo tak zapisują w USC) albo Kewin ( Kevin). Mnie tam nic do tego, kwestia gustu....
Ja czekam na inną modę, ale się pewnie nie doczekam - czekam na powrót do staropolskich imion - czekam na Mieszka, Dobromira,Boguchwała, Dobrusię i inne.

Znam jedną Dobrachnę od 25 lat. Nie przepadam za nią choć jest przemiła. 
Nie zabardzo lubię do niej chodzić. No cóż ................
jest moją dentystką.
07 grudnia 2014 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia dzieki slonce
07 grudnia 2014 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
elzbietaa

Gosia dzieki slonce:-)

Miłego czytania, śmiania sie i płakania też.