Na dłużej ci wystarczy :)
Na dłużej ci wystarczy :)
Poprosze bardzo.
Niestety nie :( Czytam bardzo dużo a i czasu mam sporo. Dlatego oby starczyło do końca pobytu ;)))) Jeszcze raz dziękuję.
Jolek z przyjemnością. Wsadzisz nos w książkę i nie będziesz latała za chłopkami ha, ha, ha
Pozdrawiam i ściskam
"Saga o ludziach lodu"
"Saga o ludziach lodu"
Mam i wysyłam
aaa tam. Chlop potrzebny a nie :D
Mam nadzieję że Was rozbawię, otóż wyszłyśmy na codzienny spacer, przechodząc koło kościoła natknęłyśmy się na potykacz w formie Mikołaja, Zysia ze dwa razy go okrążyła ,po czym wrzasnęła '' Er ist mein! '' i za żadne skarby nie chciała odejść. Proszę i próbowałam ją odciągnąć, ale mowy nie było, wyleciał jakiś facet chyba ichni kościelny, zaczął przemawiać, że to ozdoba i coś tam jeszcze Zysi tłumaczył, ale ona się przypięła do Mikołaja i słuchać nie chce, więc obiecał że go potem przyniesie. Wróciłyśmy do domu i czekamy :)) Zysia i jej mąż byli bardzo zasłużeni i oddani tej społeczności, więc wcale się nie zdziwię jak przytarga Mikołaja.
ja tez poprosze
Babciu, a dlaczego niestety? To polskie, tradycyjne imię.
Teraz namnożyło sie tych obcych naszej kulturze i tradycji zagranicznych imion, dziś co druga dziewczynka to Jessica i Amanda a co trzeci chłopiec to Brajan ( pisownia fonetyczna, bo tak zapisują w USC) albo Kewin ( Kevin). Mnie tam nic do tego, kwestia gustu....
Ja czekam na inną modę, ale się pewnie nie doczekam - czekam na powrót do staropolskich imion - czekam na Mieszka, Dobromira,Boguchwała, Dobrusię i inne.
Gosia dzieki slonce:-)