teresadd said:Czy ma ktoś wiedze na bezpłatne dzwonienie z Niemiec do Polski.Jest taka usługa w T-mobile ale moja rodzina "niemiecka"nic na ten temat nie wie i daja mi prefixy do Polski 1cent pro minute.
Pytanie już stare, ale może odpowiedź komuś pomoże
Dla abonentów Telecom jest coś takiego jak CountryFlat 1 -czyli nieograniczone bezpłatne rozmowy na tel.stacjonarne do krajów sąsiedzkich +UE + USA, Kanada, Australia.
http://www.telekom.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EKI-PK-Site/de_DE/-/EUR/ViewProductDetails-Start?StageProductRefID=0100001000331_0003%40EKI-PK&ProductRefID=0110001000539%40EKI-aniczone PK&CatalogCategoryID=VDgFC7ITUyQAAAEd2lQm7tO5
Kosztuje to: 3,94 E (dodatek do abonamentu).
Sprawa b.opłacalna -mnie sie udało załatwić prawie w kazdym domu.
Nawet w jednym wypadku dostałam podziekowania, bo rachunki dziadków mocno spadły. Mieli sporo znajomych i kuzynów zagranicą i teraz mogli mogli się nagadać do woli i to za darmo. Ja również .
Załatwienie tego jest na prawdę łatwe (można też przez internet), ale musi zrobić to abonent, albo osoba z pełnomocnictwem.
Największa trudność to przekonanie dziadków/rodziny -wielu nie tego nie zna i nie wierzy.....
W takim wypadku trzeba im pokazać tą stronę internetową, albo niech zadzwonią na informacje do Telekomu.
Jak nadal nie byli przekonani, ja zobowiązywałam sie pokryć te 3,94 (+ewent. moje rozmowy z tego tytułu) -jeszcze sie nie zdarzyło, żebym musiała płacić.
Jest jeden ogranicznik: ta opcja nie działa przy taryfie Call Plus -trzeba przejśc chociażby na Call Start albo Call Basic.
Na jakie kraje to działa?
Belgien, Dänemark, Frankreich, Luxemburg, Niederlande, Österreich, Polen, Schweiz, Tschechien, Italien, Kanada, Norwegen, Portugal, Schweden, Spanien, Vereinigte Staaten von Amerika, Australien, Großbritannien (inkl. Nordirland, Kanalinseln, Isle of Man), Griechenland, Irland, Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Vatikanstadt (ausgenommen Mobilfunk- und Onlineverbindungen sowie Sonderrufnummern).
Odnośnie korzystnych połaczeń komórkowych napiszę osobno w wolnej chwili