Muzyka która dodaje Ci sił #3

10 marca 2015 23:52
wichurra

Marynarzem jesteś?

Tak - tym słodkowodnym, jeden tydzień na rok (tylko mazury) na jachtach z silnikiem :))) -  to profanacja dla prawdziwych żeglaży!!!
11 marca 2015 00:04 / 1 osobie podoba się ten post
Moim marzenie jest teraz eskapada po rzekach i kanałach z Poznania przez Frankfurt, w koło Berlina do Szczecina i potem do Poznania, jest to podobno wykonalne, mały jacht 7-dmio metrowy, ale już wiem, że trzeba się liczyć z poswięceniem 3 silników. Nie wiem czy jeszcze na to mnie stać. Ale marzenia są, bo cóż jest warte życie bez mażeń.
11 marca 2015 00:05 / 1 osobie podoba się ten post
Nie pomyslałabym, że z Poznania do Berlina można popłynąć, ale skoro tak, to życzę powodzenia:)
Byłam kiedyś w Bydgoszczy na szantach - fajnie było.
11 marca 2015 18:55
Gdy nie ma Cię
11 marca 2015 18:57
Darek, mam pytanie: czy Twoja ukochana również spędza czas na forum, czy tylko Ty się tu udzielasz?
11 marca 2015 19:02
salazar

Darek, mam pytanie: czy Twoja ukochana również spędza czas na forum, czy tylko Ty się tu udzielasz?

Też tu często bywa.
11 marca 2015 19:05 / 1 osobie podoba się ten post
Wichurro Xavier Naidoo "Wo willst du hin" znakomita, nastepne rownie dobre.
Dziekuje, ze objasnilas w jednym z Twoich postow, co sie na scenie piosenki polskiej dzieje.
Milego wieczoru:)
; Der Weg -Grönemeyer
11 marca 2015 19:18
wichurra

No cóż - wierzę, że to godne obejrzenia, ale w Niemczech nieudostępnione. Tutaj wielu kawałków ze względu na prawa autorskie nie można na youtube słuchać. Szczególnie niemieckich. 

Szczególnie nie, ja mam np. problem ze wszystkimi w miarę nowymi piosenkami z Ameryki Łacińskiej. 
To po prostu znak czasów ;).
11 marca 2015 19:53
salazar

Szczególnie nie, ja mam np. problem ze wszystkimi w miarę nowymi piosenkami z Ameryki Łacińskiej. 
To po prostu znak czasów ;).

Albo znak, że w Niemczech Ordung muss sein:)
11 marca 2015 20:13
Kolejny duży swojego czasu niemiecki hit

11 marca 2015 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Wichurro Xavier Naidoo "Wo willst du hin" znakomita, nastepne rownie dobre.
Dziekuje, ze objasnilas w jednym z Twoich postow, co sie na scenie piosenki polskiej dzieje.
Milego wieczoru:)
; Der Weg -Grönemeyer

Polecam bardzo ,, Morgen,,  Herberta Gronemeyera ... fajna ,  hit z końca roku 2014.
11 marca 2015 20:51
11 marca 2015 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
Ach te Baby

Ja bez swojej nie potrafię żyć
11 marca 2015 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
OK, zapodam niemieckie pieśni, które nie robią krzywdy uszom ;):

;index=20&list=RD9BuaN2Pz0Ns
;list=RD9BuaN2Pz0Ns&index=21

to nowe:

a to bardzo stare, ale kocham TH i stare dobre czasy :D

Moja córka (również ;)) dzięki TH mówi po niemiecku :)

11 marca 2015 22:40
Niech mi ktoś podpowie, jak nazywa się bard niemiecki, który wszystkie piosenki wykrzykuje na jedno kopyto i jest wielbiony w De? 
Gościa nie cierpię, ale nazwiska też nie mogę sobie przypomnieć :(. Dla ułatwienia podam, że nie jest to Herbert G. Hilfe!