Na wyjeździe #18

29 grudnia 2014 08:42
Impala

Cześć dziubki~
Jak zauważam,już zauważyłyście,że za oknem jest pięknie i biała!I to napawa was troską,bo jak zwykle-zamiast pozytywnie myśleć-wy na czarno!
A pomyśl jedna z drugą,że i na powietrzu pobędziesz,możesz tę chwilę darowanej wolności wydłużać bezkarnie-przecież nikt nie każe ci odśnieżać z predkością światła.Poza tym dotlenisz się,nieco ruchu tez ci nie zaszkodzi.
A najważniejsze-odrywasz myśli od milusińskich i jestech przez chwilę wolna.

A tak na poważnie-jak milusińscy mieli rączki i nóżki sprawne-sami to robili.Teraz was maja-czy to jest w umowie,czy nie.Odśnieżyć trzeba.

impala nie chodzi o te gruszki ale po cos tam lazl...jakby dziadostwo samo bylo to odsniezanie bym wykonala.ale na gorze mieszka zdrowa corka nie pracujaca o zdrowy ziec pracujacy...i w razie cos to odsniwzyc oni powinni.ale to narzazie moje przemyslenia bo sniegu malutko i mokry to znikinie no i nikt nic o odsniezaniu mi nie mowi.
29 grudnia 2014 08:47
A u mnie śniegu ci pełno,suchy jest i wciąż sypie.A ja tylko adidaski nędzne mam.Już teraz na nieodśnieżonym łapałabym śnieg w buty.A ciągle pada.Zaraz sobie polecę na dwór.Ja lubie jak jest tak dużo śniegu,biało,nie zadeptane,nie rozjeżdżone.

Albo i nie polecę-bo geldy właśnie wstały.
29 grudnia 2014 09:01
Ja dzisiaj mam w planach wielkie poswiateczne sprzątanie tzn.pochowanie wszystkich ozdob, choinki aby moja zmieniczka nie musiała tego robić :) eh od poniedziałku takie plany to i chyba cały tydz taki będzie ;) oby to zawsze szybciej zleci.
Tylko coś zabrać się nie moge... ale cóż mam cały dzien...
29 grudnia 2014 09:16
Impala

Cześć dziubki~
Jak zauważam,już zauważyłyście,że za oknem jest pięknie i biała!I to napawa was troską,bo jak zwykle-zamiast pozytywnie myśleć-wy na czarno!
A pomyśl jedna z drugą,że i na powietrzu pobędziesz,możesz tę chwilę darowanej wolności wydłużać bezkarnie-przecież nikt nie każe ci odśnieżać z predkością światła.Poza tym dotlenisz się,nieco ruchu tez ci nie zaszkodzi.
A najważniejsze-odrywasz myśli od milusińskich i jestech przez chwilę wolna.

A tak na poważnie-jak milusińscy mieli rączki i nóżki sprawne-sami to robili.Teraz was maja-czy to jest w umowie,czy nie.Odśnieżyć trzeba.

Ja mogę odsniezyc wejście do domu,na podwórku dojście do kubla itp.

Ale jak juz wspomniałam,mieszkam w dużej naroznej kamienicy i wokół chodnik ciągnie się na +/- 150 m.
Nikt mi nic na temat odsniezania całości nie powiedział.
29 grudnia 2014 09:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś wielkie plany ,calutki dzionek wolny -jade na zakupy . Mam tylko obawy czy dojadę bo jest bardzo zimno i duzo sniegu napadało. Obawiam się ,że może być kłopot z autobusami -ale jade bo są ostatnie zimowe promocje.
29 grudnia 2014 09:29 / 1 osobie podoba się ten post
A jednak poszedłam na dwór!
Jest pięknie!I jest ciepło-albowiem jak napada śniegu,to zawsze jest cieplej.
Niestety mokrawy on ci jest,chyba długo nie poleży-chyba że zrobi się zimniej.
Pogadałam sobie chwilę z gościem,który odśnieżał przed blokiem-znana jestem w tym "moim kącie"-ludzie obserwują.

A wiecie dziubki,że jak pada ciagle,to w DE należy co kilka godzin odśnieżać-tak wyczytałam w kolorowej prasie.

Basiam-ja to ci zazdraszczam.Jak ja bym chciała mieć tyle chodnika do odśnieżania!jak ja bym chciała zostawić swoje geldy i pobyć z dala od niej-a na dodatek rozgrzeszona jakby cos się stało-bo odśnieżałam.:))))))))

Ale ja to ruski człowiek jestem-lubię pracę fizyczną,mróz mi nie straszny. :))))))))
29 grudnia 2014 10:58
Te chodniki do odsniezania moze by mnie zmotywowaly do wyjscia na dwor,
wychodze tylko na zakupy,pozniej tak nie mam ochoty by wyjsc ze szok,moze brak slonca mnie tak nastraja,a gdy w domu jestem to kazda chwile moglabym byc na dworze,wtedy nadrabiam zaleglosci dworne,a jeszcze jak byly grzyby to juz wtedy calkiem nie moglam usiedziec
29 grudnia 2014 11:02
Haneczka47

Te chodniki do odsniezania moze by mnie zmotywowaly do wyjscia na dwor,
wychodze tylko na zakupy,pozniej tak nie mam ochoty by wyjsc ze szok,moze brak slonca mnie tak nastraja,a gdy w domu jestem to kazda chwile moglabym byc na dworze,wtedy nadrabiam zaleglosci dworne,a jeszcze jak byly grzyby to juz wtedy calkiem nie moglam usiedziec

Ja nie mam problemu z odsniezaniem chodnika, tuaj malzenstwo z gory odsnieza, ale wjazd na podworko, bo dom nalezy do parafi, z reszta z moimi oskrzelami nie poszlabym odsniezac:)
29 grudnia 2014 13:56
A ja byłam już na godzinnym spacerku,niestety pogoda dużo gorsza niż wczoraj,śnieg sie roztopił,słońca brak.
Jakaś nostalgia mnie naszła
,dzisiaj nie mam dobrego dnia,smutki, smuteczki......
29 grudnia 2014 14:05 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy tu mogę, ale pisze "sensację" przesadziłam jak zwykle. Informuje iż w Penny jest persil 100 prań za 16,99 euro do białego i koloru, zakupiłam także płyn do naczyń Pril 900 mlza 1,19 euro.
Wychodzić dziewczyny z domów bo kręćka dostaniećie, hihihi
29 grudnia 2014 14:35
Halooo, jestem w Essingen 73457, może jest tu też jakaś samotna duszyczka. Mam 2 godziny przerwy i chętnie wypiję kawę w towarzystwie opiekunki.
29 grudnia 2014 14:57 / 2 osobom podoba się ten post
Zagladam z tzw. doskoku. Blog Marikany karnie zamknięty,ho,ho-nie mogłyście się kłócić gdzie indziej?W poskarżyjkach?albo nowy topik do kłótni założyć? Jedno jest niezmiennie fajne-zawsze podłapie od was jakieś śmieszne określenia,a to małżon(od Wstegi chyba),a to wypożyczony(wiemy od kogo),a to iść jak zielony groszek w strąku,i wiele innych.

Czy alicjacz ma konto dobrowolnie usuniete,czy cos przeskrobała?
29 grudnia 2014 15:12
Impala

Zagladam z tzw. doskoku. Blog Marikany karnie zamknięty,ho,ho-nie mogłyście się kłócić gdzie indziej?W poskarżyjkach?albo nowy topik do kłótni założyć? Jedno jest niezmiennie fajne-zawsze podłapie od was jakieś śmieszne określenia,a to małżon(od Wstegi chyba),a to wypożyczony(wiemy od kogo),a to iść jak zielony groszek w strąku,i wiele innych.

wlasnie wlasnie dopiero ujrzalam ze alicji cz nie ma...a ty Impale cos tak zacichla...zamarzlas?
29 grudnia 2014 16:20
Powiedzta mi, na ktorym programe jest najwiecej programow o zwierzynie ? Bo ja sie nie czaje, a zachwile wypitole telewizor, bo od 20 min przelaczam kanaly, a moja pdp nawet nie raczy powiedziec co chce ogladac i na ktorym mam sie zatrzymac. Popitoli mnie zaraz.
29 grudnia 2014 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Tez ubolewam bardzo nad tym, ze zamknieto blog marikany, ale zawsze sie znajdzie ktos kto nabuzuje wszysko ;(((((((((((( smutne to jest.