Pochwalijki

15 maja 2015 12:40 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

U mnie miła niespodzianka ,powiało wielkim światem .Jutro wieczorem jedziemy do Filharmonii na koncert.
To jest wyzwanie ,ma być gala .

To jest dopiero Super !!!
Czekamy na relację.
15 maja 2015 12:44 / 1 osobie podoba się ten post
fado

My opiekunki musimy być na wszystko przygotowane. Najlepiej jakby nasz kuferek był z gumy. Od czasu jak miałam pogrzeb dziadka tu w Niemczech to zabieram w każdą podróż wizytową czarną bluzkę. No ale filharmonia...? To dopiero gala. Raz zdarzyło mi się być z dziadkiem w teatrze. Było bez gali, bo to mały miejski teatr. Tak, czy siak musimy być przygotowane na takie imprezy.

Mam białą bluzeczkę i ciemno -granatowe wdzianko.Na wieczorne imprezy może być .Przy zmianie bluzeczki i jak się pogrzeb trafi też będzie.
To r.acja ,że musimy być przyszykowane na różne ewentualności.Bywałam już na urodzinach ,gdzie sala była wynajęta i było ok 100osób.Pogrzeb i stypę też miałam,więc wiem ,ze jak się pakuję to trzeba wziąść wszystko pod uwagę.
Jednego roku w maju padał śnieg,a jak napoczatku maja  przyjechałam to było bardzo ciepło i nie byłam przygotowana na wysokie kozaczki  i ciepłą kurtkę .
15 maja 2015 13:01 / 7 osobom podoba się ten post
Musze sie pochwalic, ze zapowiada mi sie mile popoludnie. Za pol godziny pdp jedzie do ,, przedszkola", a do mnie przyjedzie opiekunka, ktora poznalam calkiem niedawno. Bardzo mlodziutka dziewczyna, ale jak wiekszosc z nas opiekunek, ma bardzo po kolei poukladane w glowie
15 maja 2015 20:21 / 4 osobom podoba się ten post
Temat jak najbardziej do "pochwalijek". Otóż, dostałam dzisiaj skierowanie do sanatorium. Termin bardzo mi odpowiada,bo jest taki jak mniej więcej chciałam dostać, czyli 17.08 do 7.09. Miejsce już mniej mi się podoba, bo to jest Muszyna.Zaprogramowałam się na Kołobrzeg albo Krynicę.Teraz już się "odprogramowuję" i myślę, ze Muszyna to też fajne miejsce o tej porze roku i w ogóle. W Krynicy byłam kila razy prywatnie, ale do Muszyny nie dotarłam. Tak mi przeszło przez myśl, ze może jeszcze ktoś z naszego zacnego grona też będzie tam w tym czasie? A może ktoś miał okazję już tam być? Jeżeli tak, to bardzo proszę o komentarze. Tak poza tym, to bardzo się cieszę na ten wyjazd.
15 maja 2015 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

Musze sie pochwalic, ze zapowiada mi sie mile popoludnie. Za pol godziny pdp jedzie do ,, przedszkola", a do mnie przyjedzie opiekunka, ktora poznalam calkiem niedawno. Bardzo mlodziutka dziewczyna, ale jak wiekszosc z nas opiekunek, ma bardzo po kolei poukladane w glowie

no i jak tam po meetingu??
15 maja 2015 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
I jeszcze chwalę sama siebie, ze wkleiła mi się ta uśmiechnieta mordka. Oprócz niej , wybrałabym jeszcze kilka innych stosownych antimonków, ale poleciało...
15 maja 2015 20:49 / 5 osobom podoba się ten post
Pochwalę się, że mam zmienniczkę. Firma się uwinęła raz, dwa:)))
15 maja 2015 21:02 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

:-)Temat jak najbardziej do "pochwalijek". Otóż, dostałam dzisiaj skierowanie do sanatorium. Termin bardzo mi odpowiada,bo jest taki jak mniej więcej chciałam dostać, czyli 17.08 do 7.09. Miejsce już mniej mi się podoba, bo to jest Muszyna.Zaprogramowałam się na Kołobrzeg albo Krynicę.Teraz już się "odprogramowuję" i myślę, ze Muszyna to też fajne miejsce o tej porze roku i w ogóle. W Krynicy byłam kila razy prywatnie, ale do Muszyny nie dotarłam. Tak mi przeszło przez myśl, ze może jeszcze ktoś z naszego zacnego grona też będzie tam w tym czasie? A może ktoś miał okazję już tam być? Jeżeli tak, to bardzo proszę o komentarze. Tak poza tym, to bardzo się cieszę na ten wyjazd.

Juz dostałas skierowanie? Mnie powiedziano, ze mam oczekiwac w czerwcu , a wyjazd planowany najpierw na sierpien, a teraz sie dowiedziałam ze na lipiec, a ja w lipcu lece na Sycylie. Martwie się czy wszystko klapnie z tym sanatorium. Jak długo czekałaś? Bo ja czekam od lutego ubieglego roku. Mam nr w kolejce 6722
15 maja 2015 21:05
doda1961

Juz dostałas skierowanie? Mnie powiedziano, ze mam oczekiwac w czerwcu , a wyjazd planowany najpierw na sierpien, a teraz sie dowiedziałam ze na lipiec, a ja w lipcu lece na Sycylie. Martwie się czy wszystko klapnie z tym sanatorium. Jak długo czekałaś? Bo ja czekam od lutego ubieglego roku. Mam nr w kolejce 6722

zawsze zanoszac skierowanie czy jak to tam wyglada mozesz poprosic o termin na sierpien np......mojej babci znajoma tak zrobila i nie bylo problemu ale nie wiem czyw szedzie tak sie da.....popytac mozna
15 maja 2015 21:06 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

:-)Temat jak najbardziej do "pochwalijek". Otóż, dostałam dzisiaj skierowanie do sanatorium. Termin bardzo mi odpowiada,bo jest taki jak mniej więcej chciałam dostać, czyli 17.08 do 7.09. Miejsce już mniej mi się podoba, bo to jest Muszyna.Zaprogramowałam się na Kołobrzeg albo Krynicę.Teraz już się "odprogramowuję" i myślę, ze Muszyna to też fajne miejsce o tej porze roku i w ogóle. W Krynicy byłam kila razy prywatnie, ale do Muszyny nie dotarłam. Tak mi przeszło przez myśl, ze może jeszcze ktoś z naszego zacnego grona też będzie tam w tym czasie? A może ktoś miał okazję już tam być? Jeżeli tak, to bardzo proszę o komentarze. Tak poza tym, to bardzo się cieszę na ten wyjazd.

Byłam w Muszynie,piękne miasteczko ,położone w górskim terenie,sliczne  widoki,ale najważniejsze Ci powiem,że tam nie tylko dementywno-parkinsonowe towarzystwo . To uzdrowisko leczące przede wszystkim pourazowe zaszości,więc sporo młodzieży takiej po 50-tce. No Margeritko,gratuluję,jakby coś to daj nam znac :)
15 maja 2015 21:09
magdalena_k

zawsze zanoszac skierowanie czy jak to tam wyglada mozesz poprosic o termin na sierpien np......mojej babci znajoma tak zrobila i nie bylo problemu ale nie wiem czyw szedzie tak sie da.....popytac mozna

To chyba raczej dotyczy tak zwanych zwrotów, czyli jak ktoś rezygnuje to wtedy proponują osobie, która się zdeklarowała na dany termin. Przynajmniej w łódzkim Nfz tak jest.
15 maja 2015 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

A ja się pochwalę że autko wczoraj sobie kupiłam.Miał byc Vw a wyszedł Mercedes ale co tam...
Decyzje podjęłam w 5 min ,dojazd i kupno zajęło mi godzinę..
Niektórzy skarpetki dłużej kupują:))))

A miałam się nie chwalić
15 maja 2015 21:19
A mogę się pochwalić,że wymyłam dzisiaj 12 okien...........od sufitu do podłogi...każde jakieś 4 metry kwadratowe:))))
15 maja 2015 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Też w lutym ubiegłego roku złozyłam skierowanie ( lubelski NFZ) i już mam. Cieszy mnie to , że dali mi info z dużym wyprzedzeniem. Miałam obawy, czy klapnie mi w tym moim projekcie. Wiesz jak to jest. Myślę, że u Ciebie też się dobrze ułoży i może spotkamy się jeszcze na jakchś "potupajkach' np w Krynicy ?
15 maja 2015 21:24 / 3 osobom podoba się ten post
ewelin1

A mogę się pochwalić,że wymyłam dzisiaj 12 okien...........od sufitu do podłogi...każde jakieś 4 metry kwadratowe:))))

Teraz zjedz coś,najlepiej ze 2 czekolady i 2 paczki Haribo,popij colą