Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

14 marca 2015 12:26
IWA

Leniwe - pychotka

Jaki twaróg dodajesz do leniwych ? Chce zrobić a nie chcę eksperymentować . 
14 marca 2015 12:37 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

To zmienię temat, a raczej przywrócę na swoje miejsce.
Dzisiaj robiłam frytki ze świeżych anchois. Zakolegowałam się tutaj z sąsiadką, która obok ma sklep i wytwórnie świec ozdobnych. Ona dzisiaj pokazała mi, jak te małe rybeczki przyrządzić. Mało roboty, a miód w gębie.Jutro mam robić pod jej okiem marmoladę z pomarańczy. Po naszym przyjeżdzie tutaj, przyniosła mi 2 słoiczki marmolady własnej roboty: z pomarańczy i żółtych śliwek. No z taką pychotą to się wcześniej nie spotkałam. Ona też mi mówi, jakie produkty są dobre i gdzie.Fajnie, że ją mam:)))

Margaritko, te ryby to sardele. Anchois stają się po zasoleniu i dojrzewaniu.
Tak tylko dla wiedzy ogólnej podaję :).
14 marca 2015 12:50
amelka

poprosze o krotka charakterystyke tego pana.

Tu jest więcej  http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=gazeta&idart=1167
Ja sama planuje kupić te "Ukryte terapie" ale to dopiero jak zjade do Polski.

A zeby było w temacie to dzisiaj serwowałam mielone, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka.
14 marca 2015 13:01
didusia

Jaki twaróg dodajesz do leniwych ? Chce zrobić a nie chcę eksperymentować . 

Miałam twaróg półtłusty polski.
14 marca 2015 13:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj całe " serce " włożyłam w obiad, ale nie  było " ach i och." Gulasz wołowy z dodatkiem skórki z cytryny, kminku, majeranku, czosku, kapary, papryki mielnej i cebuli , ziemniaczki i czerwona kapusta.  
14 marca 2015 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
Michasiu, musiało być dobre :)! Naważniesze, że Tobie smakowało i zjadłaś coś konkretnego ;).
14 marca 2015 13:53
salazar

Michasiu, musiało być dobre :)! Naważniesze, że Tobie smakowało i zjadłaś coś konkretnego ;).

Dobre trochę poeksperymentowałam z cytryna bo nigdy nie dawałam, ale wyszedł mniam , ja się najadłam  chociaz Dama tez zjadła ale kiedy Jej bardzo smakuje to za pierwszym kęsem mówi. Jej Tylko smakuje sznycel.:)
14 marca 2015 13:58
IWA

Miałam twaróg półtłusty polski.

No tak a ja szukam odpowiednika niemieckiego
14 marca 2015 14:17 / 2 osobom podoba się ten post
Przy sobocie mało pracochłonny obiadek, czyli ziemniaczki piure , jajeczka sadzone i szpinak . I żeby nie było że dziś mam dzień lenia upiekłam szarlotke. Na popołudniową kawke jak znalazł. Omcia uwielbia wszystko co z jabłkami.
14 marca 2015 15:27 / 1 osobie podoba się ten post
Pizza
14 marca 2015 15:45 / 1 osobie podoba się ten post
rosół+ryba +ziemniaki +marchewka+deser
14 marca 2015 15:51
salazar

Margaritko, te ryby to sardele. Anchois stają się po zasoleniu i dojrzewaniu.
Tak tylko dla wiedzy ogólnej podaję :).

Dzięki za info. Ja w temacie ryb, to  jestem bardzo do tyłu. Wychowywałam się daleko od morza. Teraz mam  duże  możliwości trochę to nadrobić, ale dużo tego jest. Podrzuć mi jakąś nieskąplikowaną "receptę":)))
14 marca 2015 19:05
Kochane prosze o pomoc nie umiem zrobic tego ichniego minuten schnitzel bez panierki
buuuuu mam nerwe
14 marca 2015 19:21
Haneczka47

Kochane prosze o pomoc nie umiem zrobic tego ichniego minuten schnitzel bez panierki
buuuuu mam nerwe

Ja też mam z tym problem,mimo tego że wrzucam na gorącą patelnie to mięcho twarde.
14 marca 2015 19:27
No wlasnie a ma byc smazony jpo jednej minucie z kazdej strony,bez panierki,tak mowi szef(maz pdp a jego nie mam w papierach,to ten co pomidorowke kazal psom dac ze to hund futer